"Izakaya" και "Nikkei", τα ανανεωμένα εξωτικά του Κολωνακίου

Δυο ασιατικές ναυαρχίδες του Κέντρου μπήκαν φρεσκαρισμένες στις γιορτές, με το «Nikkei» να απλώνει την αρχοντιά του στη νέα, μεγαλωμένη σάλα του και το «Izakaya» να υποδέχεται καινούριο σεφ στην κεφαλή της κουζίνας του.

Nikkei και Izakaya για sushi στο Κολωνάκι

Μπορεί η ασιατική να μην μια κουζίνα ταυτισμένη ακριβώς με τις γιορτές, οι δυο ναυαρχίδες του είδους στο Κολωνάκι, όμως, συγκεντρώνουν αρκετό glitz στις σάλες για να λάμπουν πιο δυνατά κι απ’ το άστρο των Χριστουγέννων αυτές τις μέρες. Μέρη για να δεις και να σε δουν αμφότερα, τα τραπέζια τους λειτουργούν ως μαγνήτες των socialites της πόλης, που έχουν έναν λόγο παραπάνω να τα επισκεφτούν αυτές τις μέρες, καθώς έχουν επιστρέψει στις αθηναϊκές νύχτες ανανεωμένα.

Nikkei sushi Κολωνάκι

Το "Nikkei" της Δεξαμενής, που έχει ήδη από πέρσι υποδεχτεί νέα ομάδα στην κουζίνα, στρέφοντας τη μαγειρική του φιλοσοφία σε πιο χαλαρή, lifestyle κατεύθυνση, αποκάλυψε πριν από λίγες εβδομάδες την ανανεωμένη σάλα του, που δίνει στην αρχοντιά του μαγαζιού ακόμη περισσότερο χώρο να αναπνεύσει. Κι αυτό γιατί η εμβληματική μπάρα – ενυδρείο του παταριού αφαιρέθηκε τελείως, απελευθερώνοντας το χώρο στο πιο όμορφο, σημείο - κλειδί του μαγαζιού, με τραπέζια που πλέον απολαμβάνουν εποπτεία ολόκληρου του εστιατορίου.

Nikkei sushi Κολωνάκι

Nikkei sushi Κολωνάκι

Σε ένα απ’ αυτά απολαύσαμε και το νέο χειμερινό μενού, που υπογράφει ο σεφ Νίκος Ψηλός και υλοποιεί ο νεαρός Κλαούντιο Μπαϊράμι, μιξάροντας ιαπωνοπερουβιανή φιλοσοφία με κοσμοπολίτικες πρώτες ύλες. Τα τραγανά tacos με ταρτάρ από Rubia Gallega, με ωραίο αφράτο δάγκωμα στο κρέας, και το σεβίτσε στείρας με crispy calamari και κράκερ κινόας, με τις παιχνιδιάρικες εναλλαγές στις υφές, μολονότι κομμάτι τσιμπημένα στην οξύτητα είναι δυο απ’ τα πιο δημοφιλή starters του μενού, ενώ στο πεδίο του sushi – ένα από τα σταθερά δυνατά χαρτιά του "Nikkei" - τα πιο λαμπερά αστέρια είναι δύο: η κόκκινη γαρίδα με shiso και ελαιόλαδο yuzu, που είναι πραγματική λιχουδιά παρ’ ότι το κομματάκι άγαρμπο ρύζι δεν βοηθούσε να αναδειχθεί πλήρως ο βουτυρένιος πρωταγωνιστής όταν το δοκιμάσαμε, αλλά και το ρολάκι με χτένι και ταρτάρ από μαγιάτικο, με το αφράτο δάγκωμα να κερδίζει απολαυστική σπιρτάδα απ’ το ginger jalapeno dressing που το συνοδεύει. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει το νέο section του καταλόγου με ιαπωνικό Wagyu A5, που γίνεται η βάση για παιχνιδιάρικα πιάτα όπως το εθιστικό ταρτάρ σε ρολό τεμπούρα με χαβιάρι, ή το nigiri με Α5, foie gras και kabayaki sauce, ενώ στα κυρίως, παρ’ ότι το τρυφερότατο σιγομαγειρεμένο short rib δεν είχε τη μαυλιστική λιπαρότητα που χρειάζεται για να συναρπάσει, το Black Cod είναι ένας άξιος εκπρόσωπος το εμβληματικού πιάτου, με αφράτο ψάρι κι εύστοχο μαρινάρισμα.

Izakaya sushi Κολωνάκι

Στα χαμηλά του Κολωνακίου, τώρα, το Izakaya έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο, υποδεχόμενο τον σεφ Δημήτρη Κοντόπουλο στην κεφαλή της κουζίνας του, και μια πιο fun comfort στροφή στη λογική των πιάτων του. Έτσι, πλάι σε rolls όπως το πληθωρικό Spider με τεμπούρα καβουριού, αγγούρι κι αβοκάντο, ή το deep fried Monster με τόνο και spicy mayo, που παραμένουν στην πρώτη γραμμή της γευστικής πρότασης του ασιατικού spot της Λουκιανού, στην τελευταία μας επίσκεψη βρήκαμε αφράτα sandos με ζουμερό κοτόπουλο katsu, να κάνουν παρέα με yakitoris όπως οι γαρίδες με wasabi salsa και τα ribeye slices με μαρινάδα μαύρου σκόρδου. Τα surf ‘n’ turf gyozas με χοιρινό και γαρίδα, λιχούδικα και αέρινα, είναι από τα άχαστα του καταλόγου, ενώ το donburi με ψητή πάπια και μελάτο αυγό σε τηγανητό ρύζι φέρνει street αλητεία σε upscale σκηνικό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.