Η Σταυριανή Ζερβακάκου αναφωνεί "Oh! Dio"

Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ επιστρέφει στην Αθήνα για να επιμεληθεί την κουζίνα του νέου γευστικού spot της Φωτεινής Παντζιά («By the Glass») και να σερβίρει φρέσκια ελληνικότητα με εποχικό στίγμα στον πεζόδρομο της Αδριανού, ενώ στα σκαριά έχει και δεύτερο project.

Σταυριανή Ζερβακάκου

Διπλή επιστροφή ετοιμάζει η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου στο γευστικό τερέν της πόλης, έχοντας μόλις αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας του γοητευτικού "Oh! Dio": το νέο wine bar – restaurant που μας σύστησαν η Φωτεινή Παντζιά του "By the Glass" και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr πριν από μερικές εβδομάδες, στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Θησείο. Με τη Μανιάτισσα σεφ να προστίθεται στην ομάδα, το "Oh! Dio" θα βρει το γευστικό του ιδίωμα στη φρέσκια, ανατρεπτική, αλλά και συγκινησιακή ελληνικότητα για την οποία ξεχωρίζουν οι μαγειρικές προτάσεις της Ζερβακάκου, που διατηρεί βέβαια ως βασική μαγειρική της έδρα την ολόδική της "Aspasia" στο Σταυρί της Μάνης.

Oh Dio στο Θησείο

Με την έλευσή της στο νέο spot του Θησείου, πάντως, ο μεγάλος φούρνος στο βάθος του "Oh! Dio" θα σκορπά μυρωδιές στην Αδριανού από νωρίς το πρωί, ετοιμάζοντας φρέσκες πίτες που θα αποτελέσουν την καρδιά του πρωινού και του brunch, οι προτάσεις των οποίων θα έχουν σαφή ελληνική ταυτότητα, με τυριά κι αλλαντικά μικρών παραγωγών, αλλά και λιχουδιές όπως οι τραβηχτές μανιάτικες πίτες σε αλμυρή και γλυκιά εκδοχή. Επιπλέον, το κυρίως μενού, που θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά τα μέσα του Νοεμβρίου, θα κινείται γύρω από τα συνήθη… ασυνήθιστα μοτίβα της σεφ, με πιάτα που τιμούν την εποχικότητα και την προσεκτικά διαλεγμένη πρώτη ύλη. Signature πιάτα όπως το ψάρι με ψωμί (το πρωτογνωρίσαμε στο "Annie Fine Cooking" ως "σάντουιτς" με βλίτα λαδολέμονο και λεπτές φέτες σύγκλινου), θα βρουν τη θέση τους εδώ, ενώ η comfort αβρότητα της ελληνικής παράδοσης θα μεταγράφεται σε συνθέσεις όπως ο φιδές σε ζωμό γαρίδας με λουκάνικο, αλλά και πειραγμένα λαδερά.

Διαβάστε Επίσης

Ο πεζόδρομος της Αδριανού δεν θα είναι, όμως, το μόνο σημείο όπου θα συναντούμε τις sui generis γεύσεις της ευρηματικής σεφ φέτος, αφού εκτός από το "Oh! Dio", η Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζει και δεύτερο, πολύ ενδιαφέρον αλλά μη ανακοινώσιμο ακόμη project, σε υψηλού πρεστίζ σημείο των Νοτίων Προαστίων, για το οποίο θα αποκαλύψουμε περισσότερα εν ευθέτω χρόνο.

Φυσικά, συνεχίζεται και η επιμέλεια της σεφ στις γεύσεις του "Σερσέ Λα Φαμ", στη σκιά της Μητρόπολης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.