Η Σταυριανή Ζερβακάκου αναφωνεί "Oh! Dio"

Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ επιστρέφει στην Αθήνα για να επιμεληθεί την κουζίνα του νέου γευστικού spot της Φωτεινής Παντζιά («By the Glass») και να σερβίρει φρέσκια ελληνικότητα με εποχικό στίγμα στον πεζόδρομο της Αδριανού, ενώ στα σκαριά έχει και δεύτερο project.

Σταυριανή Ζερβακάκου

Διπλή επιστροφή ετοιμάζει η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου στο γευστικό τερέν της πόλης, έχοντας μόλις αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας του γοητευτικού "Oh! Dio": το νέο wine bar – restaurant που μας σύστησαν η Φωτεινή Παντζιά του "By the Glass" και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr πριν από μερικές εβδομάδες, στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Θησείο. Με τη Μανιάτισσα σεφ να προστίθεται στην ομάδα, το "Oh! Dio" θα βρει το γευστικό του ιδίωμα στη φρέσκια, ανατρεπτική, αλλά και συγκινησιακή ελληνικότητα για την οποία ξεχωρίζουν οι μαγειρικές προτάσεις της Ζερβακάκου, που διατηρεί βέβαια ως βασική μαγειρική της έδρα την ολόδική της "Aspasia" στο Σταυρί της Μάνης.

Oh Dio στο Θησείο

Με την έλευσή της στο νέο spot του Θησείου, πάντως, ο μεγάλος φούρνος στο βάθος του "Oh! Dio" θα σκορπά μυρωδιές στην Αδριανού από νωρίς το πρωί, ετοιμάζοντας φρέσκες πίτες που θα αποτελέσουν την καρδιά του πρωινού και του brunch, οι προτάσεις των οποίων θα έχουν σαφή ελληνική ταυτότητα, με τυριά κι αλλαντικά μικρών παραγωγών, αλλά και λιχουδιές όπως οι τραβηχτές μανιάτικες πίτες σε αλμυρή και γλυκιά εκδοχή. Επιπλέον, το κυρίως μενού, που θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά τα μέσα του Νοεμβρίου, θα κινείται γύρω από τα συνήθη… ασυνήθιστα μοτίβα της σεφ, με πιάτα που τιμούν την εποχικότητα και την προσεκτικά διαλεγμένη πρώτη ύλη. Signature πιάτα όπως το ψάρι με ψωμί (το πρωτογνωρίσαμε στο "Annie Fine Cooking" ως "σάντουιτς" με βλίτα λαδολέμονο και λεπτές φέτες σύγκλινου), θα βρουν τη θέση τους εδώ, ενώ η comfort αβρότητα της ελληνικής παράδοσης θα μεταγράφεται σε συνθέσεις όπως ο φιδές σε ζωμό γαρίδας με λουκάνικο, αλλά και πειραγμένα λαδερά.

Διαβάστε Επίσης

Ο πεζόδρομος της Αδριανού δεν θα είναι, όμως, το μόνο σημείο όπου θα συναντούμε τις sui generis γεύσεις της ευρηματικής σεφ φέτος, αφού εκτός από το "Oh! Dio", η Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζει και δεύτερο, πολύ ενδιαφέρον αλλά μη ανακοινώσιμο ακόμη project, σε υψηλού πρεστίζ σημείο των Νοτίων Προαστίων, για το οποίο θα αποκαλύψουμε περισσότερα εν ευθέτω χρόνο.

Φυσικά, συνεχίζεται και η επιμέλεια της σεφ στις γεύσεις του "Σερσέ Λα Φαμ", στη σκιά της Μητρόπολης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.