Η Σταυριανή Ζερβακάκου αναφωνεί "Oh! Dio"

Η ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ επιστρέφει στην Αθήνα για να επιμεληθεί την κουζίνα του νέου γευστικού spot της Φωτεινής Παντζιά («By the Glass») και να σερβίρει φρέσκια ελληνικότητα με εποχικό στίγμα στον πεζόδρομο της Αδριανού, ενώ στα σκαριά έχει και δεύτερο project.

Σταυριανή Ζερβακάκου

Διπλή επιστροφή ετοιμάζει η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου στο γευστικό τερέν της πόλης, έχοντας μόλις αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας του γοητευτικού "Oh! Dio": το νέο wine bar – restaurant που μας σύστησαν η Φωτεινή Παντζιά του "By the Glass" και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr πριν από μερικές εβδομάδες, στον πεζόδρομο της Αδριανού στο Θησείο. Με τη Μανιάτισσα σεφ να προστίθεται στην ομάδα, το "Oh! Dio" θα βρει το γευστικό του ιδίωμα στη φρέσκια, ανατρεπτική, αλλά και συγκινησιακή ελληνικότητα για την οποία ξεχωρίζουν οι μαγειρικές προτάσεις της Ζερβακάκου, που διατηρεί βέβαια ως βασική μαγειρική της έδρα την ολόδική της "Aspasia" στο Σταυρί της Μάνης.

Oh Dio στο Θησείο

Με την έλευσή της στο νέο spot του Θησείου, πάντως, ο μεγάλος φούρνος στο βάθος του "Oh! Dio" θα σκορπά μυρωδιές στην Αδριανού από νωρίς το πρωί, ετοιμάζοντας φρέσκες πίτες που θα αποτελέσουν την καρδιά του πρωινού και του brunch, οι προτάσεις των οποίων θα έχουν σαφή ελληνική ταυτότητα, με τυριά κι αλλαντικά μικρών παραγωγών, αλλά και λιχουδιές όπως οι τραβηχτές μανιάτικες πίτες σε αλμυρή και γλυκιά εκδοχή. Επιπλέον, το κυρίως μενού, που θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά τα μέσα του Νοεμβρίου, θα κινείται γύρω από τα συνήθη… ασυνήθιστα μοτίβα της σεφ, με πιάτα που τιμούν την εποχικότητα και την προσεκτικά διαλεγμένη πρώτη ύλη. Signature πιάτα όπως το ψάρι με ψωμί (το πρωτογνωρίσαμε στο "Annie Fine Cooking" ως "σάντουιτς" με βλίτα λαδολέμονο και λεπτές φέτες σύγκλινου), θα βρουν τη θέση τους εδώ, ενώ η comfort αβρότητα της ελληνικής παράδοσης θα μεταγράφεται σε συνθέσεις όπως ο φιδές σε ζωμό γαρίδας με λουκάνικο, αλλά και πειραγμένα λαδερά.

Διαβάστε Επίσης

Ο πεζόδρομος της Αδριανού δεν θα είναι, όμως, το μόνο σημείο όπου θα συναντούμε τις sui generis γεύσεις της ευρηματικής σεφ φέτος, αφού εκτός από το "Oh! Dio", η Σταυριανή Ζερβακάκου ετοιμάζει και δεύτερο, πολύ ενδιαφέρον αλλά μη ανακοινώσιμο ακόμη project, σε υψηλού πρεστίζ σημείο των Νοτίων Προαστίων, για το οποίο θα αποκαλύψουμε περισσότερα εν ευθέτω χρόνο.

Φυσικά, συνεχίζεται και η επιμέλεια της σεφ στις γεύσεις του "Σερσέ Λα Φαμ", στη σκιά της Μητρόπολης.

Περισσότερες πληροφορίες

Oh! Dio

Αδριανού 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.