Με τη σφραγίδα του Παύλου Κυριάκη στο "Cretamos" του Royal Senses Resort

Μια fine dining εμπειρία με κρητικές γεύσεις από τον βραβευμένο chef στο Curio Collection by Hilton resort του Ρεθύμνου.

royal senses

Αυθεντικό, μεγαλοπρεπές και οικείο, είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το Royal Senses Resort & Spa, a Curio Collection by Hilton. Ένα ξενοδοχείο που ενώνει την παράδοση της Κρήτης με το σύγχρονο design. Έτσι, οι επισκέπτες που φτάνουν στο τόσο ξεχωριστό νησί της Μεσογείου για να συνδεθούν, μεταξύ τους αλλά και με τον τόπο, αντιλαμβάνονται ότι αυτή η αίσθηση περνά και μέσα από τη νέα κουζίνα του εστιατορίου Cretamos.

Ιθύνων νους και εμπνευστής του νέου, ανατρεπτικού μενού είναι ο ταλαντούχος, εξαιρετικά έμπειρος και βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin chef Παύλος Κυριάκης. Στο, από κάθε άποψη ιδιαίτερο, Cretamos του Royal Senses, όλα προδιαθέτουν για μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Στο εστιατόριο, το κάθε τραπέζι είναι αρκετά διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα, σχεδόν αποκομμένο, σχηματίζοντας ένα μικρό "νησί”. Περικυκλωμένο από το υδάτινο στοιχείο και με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, περιμένει τους καλεσμένους του για να τους παραδώσει στην περίφημη Κρητική κουζίνα και τις ιδιαίτερες πρώτες ύλες του υπερήφανου νησιού. Σε αυτά, προστίθενται η ανατρεπτική διάθεση του chef που αναδεικνύει τις εκλεκτές γεύσεις σε αξέχαστες εμπειρίες.

royal senses

Ο Κυριάκης προτείνει στους επισκέπτες να επιλέξουν το degustation menu για να βιώσουν μία γαστρονομική εμπειρία και να αντιληφθούν τη φιλοσοφία των πιάτων με έμπνευση τη μαγειρική παράδοση της Κρήτης. Κάτι που ξεχωρίζει ο ίδιος στο μενού είναι η σούπα γκασπάτσο από ντοματίνια βελανίδια Κρήτης, που σερβίρεται με παγωτό ξινομυζήθρας.
Στο Cretamos, το fine dining συναγωνίζεται τη συγκλονιστική θέα που συνδυάζει μοναδικά το ρομαντισμό με την άγρια ψυχή της Κρήτης. Την εμπειρία απογειώνουν και τα εκλεκτά κρητικά κρασιά από το πλούσιο κελάρι του The Royal Senses. Η προσεκτικά διαλεγμένη λίστα 175 κρασιών περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικά οινοποιία μικρών και μεγάλων παραγωγών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και βέβαια τους νομούς της Κρήτης: Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Από το Κελάρι του Creatamos δεν λείπουν εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, όπως Sauternes, Chateau Angelus 1er grand cruclasse, Gaja Sperss, Penfolds, αλλά και σπάνιες ετικέτες όπως το περίφημο κρασί Thalassinos Vithismenos, που εμφιαλώνεται κάτω από το νερό.

royal senses

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.