Πρώτη γεύση από το ανανεωμένο "The Artist"

Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα καλλιτεχνεί πλέον την κομψή ελληνική του κουζίνα στο ατμοσφαιρικό rooftop εστιατόριο του Ψυρρή.

theartist1

Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους που απόλαυσε πριν λίγα χρόνια την υπέροχη θέα από την ταράτσα του όμορφου ξενοδοχείου "The Artist" στου Ψυρρή και με την ίδια χαρά επιστρέφω για να δοκιμάσω το ολοκαίνουργιο μενού που πλέον δημιουργεί ο ταλαντούχος σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπα. "Όταν έκλεισε πριν λίγο καιρό ο κύκλος του "Alficon” και βρισκόμουν σε αναζήτηση για το επόμενο βήμα, οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν με τον Παναγιώτη Σούλη (σ.σ. ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου) και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε" μου εξηγεί το βράδυ που επισκέπτομαι το εστιατόριο. 

theartist2

Το καινούργιο μενού έχει δεν έχει μια βδομάδα που σερβίρεται και παρά τα όποια αναμενόμενα μικρά στραβοπατήματα της αρχής οι γεύσεις αποπνέουν ήδη μια σιγουριά που περιμένεις από μια ωριμότερη κουζίνα. Βοηθάει βέβαια το γεγονός πως ο σεφ έχει φέρει μαζί του αρκετά από τα μέλη της ομάδας που είχε στο πάλαι ποτέ εστιατόριο του Παγκρατίου, ενώ και ο ίδιος βρίσκεται διαρκώς εκεί επιβλέποντας τα πάντα. Ο κατάλογος προτείνει γύρω στα 15 πιάτα που απηχούν την οπτική του για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ενός menu degustation 6 σταδίων στα € 65 ή € 85 με wine pairing. 

Δοκίμασα αρκετά από αυτά, θα ήθελα να σταθώ όμως σε ορισμένα που εκφράζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το μαγειρικό ύφος του Δημήτρη που συνδυάζει εύστοχα την οικειότητα με ορισμένα fine στοιχεία. Το τρυφερότατο και σχεδόν ωμό χτένι που έρχεται στο κέλυφος του, με μια στιλπνή κρέμα μανιταριών κι ένα τσάι από διάφορες ρίζες που παντρεύει τη θάλασσα με το βουνό. Ο ντολμάς με το al dente αμπελόφυλλο που γεμίζεται με πλιγούρι και γαρνίρεται με απαλό σκουμπρί και δροσιά πορτοκαλιού φτιάχνοντας έναν προχώ τσιπουρομεζέ επιπέδου. Το άψογα ψημένο ορτύκι που συνδυάζεται αναπάντεχα με μαυρομάτικα φασόλια (κρέμα και ολόκληρα) και τραγανή ρόκα. 

theartist3

Κάποια λίγα, πάλι, χρειάζονται μια μικρή προσοχή στις λεπτομέρειες προκειμένου να εκφράσουν πλήρως τη δυναμική τους, όπως για παράδειγμα το βουτυρένιο λαβράκι κομμένο σε στιλ sashimi που σερβίρεται παρέα με μια σος που ναι μεν προσφέρει τη λιπαρότητα που του χρειάζεται αλλά όχι κάποια ένταση όπως του ούζου που υπόσχεται η εκφώνηση. Είμαι σίγουρος πως ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του μαγαζιού, που οσονούπω θα ανανεωθεί και αισθητικά με καινούργιες καρέκλες και τραπέζια τόσο στο εστιατορικό κομμάτι της ταράτσας όσο και στο έτερον της ήμισυ που λειτουργεί ως cocktail bar με ενδιαφέρουσες προτάσεις διά χειρός του Αχιλλέα Τσιριγκάκη, ενώ για την ευρυθμία όλου του χώρου φροντίζει ο F&B Manager Δημήτρης Παπαδημητρίου. Η θέα παραμένει δυνατό χαρτί, συνταιριάζοντας το αστικό τοπίο με το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και τους ήρωες του βωβού κινηματογράφου σε χαρακτηριστικές σεκάνς ταινιών που προβάλλονται αδιάκοπα στην πλάτη μιας αντικρινής πολυκατοικίας. 

Περισσότερες πληροφορίες

The Artist

(ξεν. «The Artist Athens»), Μελανθίου 4, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/04/2024

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.