Εστιατόρια στο Χαλάνδρι: Κλασικά spots και μία ανανεωμένη πιάτσα

Ολοκαίνουργια αλλά και δοκιμασμένα στέκια για κάθε διάθεση νοστιμίζουν τον χάρτη της εξόδου στην πάντα ζωντανή και αγαπημένη πιάτσα.

comal

Comal


Ο Γιάννης Λουκάκος βάζει εδώ και λίγο καιρό μια μεξικάνικη πινελιά στην πλατεία
Ελευθερωτών με το όμορφο αυτό bar restaurant πολύ κοντά στο "Ψωμί & Αλάτι".
Tacos με μελιτζάνα και mole από αμύγδαλο, καλαμάρι με salsa macha και άλλες
μεξικάνικες γεύσεις with a twist συναντούν τα κοκτέιλ με τη σφραγίδα του "The bar in front of the bar" και την αλέγκρα ατμόσφαιρα.

koketa

Κοκέτα


Στον χώρο του πάλαι ποτέ "Mandaloun" επί της Λεωφόρου Κηφισίας κατοικεί πλέον
η περιποιημένη αυτή μοντέρνα ταβέρνα που σήκωσε αυλαία λίγο πριν τις γιορτές με
σύνθημα "Greek Cuisine & Opa!". Για το πρώτο κομμάτι φροντίζει ο καλός σεφ
Γιάννης Λιόκας που επιμελείται τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, ενώ για το δεύτερο
οι ελληνικές επιτυχίες που ακούγονται δυνατά από τα ηχεία.

doukissa

Δούκισσα


Μας αρέσει η ζεστασιά του όμορφου οικήματος επί της Δουκίσσης Πλακεντίας που
περιβάλλεται από μια υπέροχη αυλή αλλά και οι προσεγμένες γεύσεις που
προορίζονται ως επί το πλείστον για τη μέση του τραπεζιού προκειμένου να τις
μοιραστούμε. Κριθαρότο μανιταριών με πικάντικο λουκάνικο και λάδι τρούφας,
χουνκιάρ μπεγεντί, ζουμερά σουτζουκάκια προβατίνας αλλά και μερακλίδικο σπετζοφάι.

lalaggia

Λαλάγγια


Οι διάσημες τηγανίτες της Μάνης δίνουν στο ζεστό αυτό στέκι το όνομα του αλλά και προϊδεάζουν για τον γευστικό προσανατολισμό του. Ιθύνων νους είναι ο Γυθειώτης
Άγγελος Κολοκοτρώνης, που προτείνει καγιανά με σύγκλινο, τσουχτές με
καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό, καπνιστά λουκάνικα με πορτοκάλι,
γουρουνοπούλα και άλλες χαρακτηριστικές γεύσεις του πελοποννησιακού Νότου.

marika

Μαρίκα
 

Έντονη ζεστασιά τρατορίας αποπνέει το σχετικά φρέσκο αυτό εστιατόριο που έχει για
στέγη του μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική μονοκατοικία με μια χαρισματική "κρυμμένη"
αυλή. Το ίδιο και οι γεύσεις του που εστιάζουν στην comfort πλευρά της ιταλικής
κουζίνας, με καλοφτιαγμένα ζυμαρικά και ωραία πίτσα με χειροποίητο ζυμάρι που
γαρνίρεται με διάφορους συνδυασμούς υλικών.

tzitzikas

Τζίτζικας και Μέρμηγκας


Γράφουν εδώ και χρόνια τη δική τους ιστορία τα δημοφιλή μέλη της οικογένειας με
την θελκτική νεο-ρετρό ατμόσφαιρα, που εκτός από το Χαλάνδρι συναντάμε ακόμα
στο κέντρο, την Κηφισιά και τα Πατήσια. Ο κατάλογος διατηρεί πάντα τα σταθερά hits αλλά φροντίζει να δημιουργεί και καινούργια, προτείνοντας από βλιτοκορφές σαγανάκι και μιλφέιγ λαχανικών ως ζουμερή σταβλίσια μπριζόλα και μαστιχάτο κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Λαλάγγια

Σοφ. Βενιζέλου & Καραολή Δημητρίου 27, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κοκέτα

Λεωφ. Κηφισίας 226, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.