Το 'Noma' μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο εργαστήριο

Τι ακριβώς είναι το 'noma 3.0' που μόλις ανακοίνωσε ο Rene Redzepi και θα διαδεχθεί το κλείσιμο του εμβληματικού εστιατορίου.

Νέο Νόμα 2025 @Noma

Ο χειμώνας του 2024 θα είναι ο τελευταίος για το 'Noma', όπως το γνωρίζουν άπαντες έως τώρα. Κι αυτό γιατί το δημοφιλές γαστρονομικό ινστιτούτο της Κοπεγχάγης ετοιμάζεται να κλείσει. Ή πιο ορθά να αλλάξει για ακόμη μία φορά - κατά την προσφιλή του πια συνήθεια.

Ένα τεράστιο εργαστήριο γεύσης για το 2025

"Το 2025, το εστιατόριό μας μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο εργαστήριο. Μία πρωτοποριακή δοκιμαστική κουζίνα, αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων. Ένα μέρος που θα μοιραστεί τους καρπούς των προσπαθειών μας, ευρύτερα από ποτέ" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Rene Redzepi.

> Διάβασε ακόμη: Εστιατόρια-προορισμοί σε κάθε γωνιά του κόσμου για το 2023 και πώς (και τί) θα πίνουμε στα μπαρ τη νέα χρονιά

Ο 45χρονος μύστης του εστιατορικού κόσμου κάνει επίσης λόγο για "την επόμενη φάση, κατά την οποία θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε και να αναζητούμε νέους τρόπους για να μοιραστούμε τη δουλειά μας. Όταν θα συγκεντρώσουμε αρκετές νέες ιδέες και γεύσεις, θα σερβίρουμε ξανά στην Κοπεγχάγη. Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος αυτού που είμαστε, αλλά το να είμαστε απλά ένα εστιατόριο δε θα μας καθορίζει πλέον. Αντίθετα, μεγάλο μέρος του χρόνου μας θα αφιερωθεί στην εξερεύνηση νέων projects και στην ανάπτυξη πολλών περισσότερων ιδεών και προϊόντων".

Υπενθυμίζουμε πως το 'Noma' ετοιμάζει το pop up του στο Κιότο της Ιαπωνίας, που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2023. Θα είναι το δεύτερο αντίστοιχο concept του 'Noma' στην Ιαπωνία, μετά από εκείνο που έτρεξε τον  Φεβρουάριο του 2015, όταν η ομάδα του εγκαταστάθηκε για μία εβδομάδα στην κουζίνα του ξενοδοχείου 'Mandarin Oriental'. Και αυτή τη φορά, τα 95 άτομα του προσωπικού θα δουλέψουν εντός ενός αντίστοιχου χώρου, του 'Ace Hotel Kyoto'.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.