Στο "Varoulko Seaside" για λαμπερά νόστιμες γιορτές

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο υψώνει στο κατάστρωμά του γιορτινή σημαία.

varoulko seaside

Με τις γιορτές να βρίσκονται μια ευχή μακριά, ο καπετάνιος των ελληνικών γευστικών θαλασσών Λευτέρης Λαζάρου και το πλήρωμά του ετοιμάζονται να σαλπάρουν για ακόμη μία φορά στα πελάγη της υψηλής γαστρονομίας, με πλεούμενο ασφαλώς το "Βαρούλκο". Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο, διατηρώντας πάντοτε τη ζεστή ατμόσφαιρα, την κομψότητα, τη φινέτσα και, παράλληλα, την αυθεντικότητά του, υποδέχεται στο κατάστρωμά του παλιούς και νέους ταξιδιώτες της απόλαυσης, σε μια εμπειρία που πατά σε κλασικές και αγαπημένες συνήθειες αλλά και στις βιώσιμες προσταγές του παρόντος και του μέλλοντος.

Πιάτα όπως η σούπα κάστανο με μανιτάρια κανθαρέλες και ταρτάρ καραβίδας ή η αντίστοιχη κουνουπιδιού με κενέλ κόκκινης γαρίδας Κοιλάδας και μπρινουάζ λαχανικών, το μακαρόν από κρόκο Κοζάνης με κρέμα από καπνιστό χέλι ή το τουίλ με μελάνι σουπιάς, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και κρέμα ξινομυζήθρας, η γκιόζα με γέμιση σφυρίδας, λαχανικά και σάλτσα λάιμ ή το ορτύκι με μπαλοτίνα δράκαινας και κους κους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα στρέψουν το γαστρονομικό ενδιαφέρον στη φρεσκαρισμένη προμενάδα του Μικρολίμανου κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επιπροσθέτως, ο ταλαντούχος και καταξιωμένος pastry chef Θοδωρής Μωυσίδης βάζει τη δική του υπογραφή σε ένα εξίσου υψηλού επιπέδου γαστρονομικό φινάλε, με τις ιδιαίτερες, γλυκές γεύσεις και γιορτινές δημιουργίες του.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.