Στο "Varoulko Seaside" για λαμπερά νόστιμες γιορτές

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο υψώνει στο κατάστρωμά του γιορτινή σημαία.

varoulko seaside

Με τις γιορτές να βρίσκονται μια ευχή μακριά, ο καπετάνιος των ελληνικών γευστικών θαλασσών Λευτέρης Λαζάρου και το πλήρωμά του ετοιμάζονται να σαλπάρουν για ακόμη μία φορά στα πελάγη της υψηλής γαστρονομίας, με πλεούμενο ασφαλώς το "Βαρούλκο". Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο, διατηρώντας πάντοτε τη ζεστή ατμόσφαιρα, την κομψότητα, τη φινέτσα και, παράλληλα, την αυθεντικότητά του, υποδέχεται στο κατάστρωμά του παλιούς και νέους ταξιδιώτες της απόλαυσης, σε μια εμπειρία που πατά σε κλασικές και αγαπημένες συνήθειες αλλά και στις βιώσιμες προσταγές του παρόντος και του μέλλοντος.

Πιάτα όπως η σούπα κάστανο με μανιτάρια κανθαρέλες και ταρτάρ καραβίδας ή η αντίστοιχη κουνουπιδιού με κενέλ κόκκινης γαρίδας Κοιλάδας και μπρινουάζ λαχανικών, το μακαρόν από κρόκο Κοζάνης με κρέμα από καπνιστό χέλι ή το τουίλ με μελάνι σουπιάς, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και κρέμα ξινομυζήθρας, η γκιόζα με γέμιση σφυρίδας, λαχανικά και σάλτσα λάιμ ή το ορτύκι με μπαλοτίνα δράκαινας και κους κους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα στρέψουν το γαστρονομικό ενδιαφέρον στη φρεσκαρισμένη προμενάδα του Μικρολίμανου κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επιπροσθέτως, ο ταλαντούχος και καταξιωμένος pastry chef Θοδωρής Μωυσίδης βάζει τη δική του υπογραφή σε ένα εξίσου υψηλού επιπέδου γαστρονομικό φινάλε, με τις ιδιαίτερες, γλυκές γεύσεις και γιορτινές δημιουργίες του.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.