"Βασίλαινας": Γιορτινές νότες γευστικής μαγείας

Οικειότητα και γαστρονομική πρωτοτυπία, σταθερές αξίες και βλέμμα στο μέλλον για την απόλυτη ισορροπία σε όλα.

Βασίλαινας

Ο "Βασίλαινας" πραγματοποιεί φέτος κάθε μας ευχή, προτείνοντας πιάτα με ελληνικό πρόσημο σε ένα ιδιαιτέρως μελετημένο μενού για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Ο σεφ Μάνος Γαρνέλης "ζωγραφίζει" γιορτινές γευστικές βραδιές που ευφραίνουν την ψυχή: στο πνεύμα των Χριστουγέννων ξεχωρίζουν υπέροχα χτένια με μανταρίνι, χαλαπένιο, σαλικόρνια και Sirloin Steak με γλυκοπατάτα, καφέ, άγρια μανιτάρια με κατακλείδα το γλυκό Mont Blanc (κάστανο, βανίλια, φραγκοστάφυλο, παλαιωμένο τσίπουρο, μανταρίνι). Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανάμεσα στις εκπλήξεις του μενού, η ιδιαίτερη σούπα με βελουτέ πράσου, χέλι, χαβιάρι και η σφυρίδα beurre blanc με σέσκουλο, μπρόκολο και φασολάκι Ασπρομύτικο Λήμνου. Αγάπη και αξέχαστες στιγμές, τσουγκρίζοντας οίνο μεθυστικό διαλεγμένο από 150 ετικέτες! Σε όλα τούτα, προσθέστε χειμωνιάτικες προτάσεις ημέρας και ασφαλώς το μενού γευσιγνωσίας "head-to-tail", zero waste λογικής, του απόλυτου σύγχρονου τρόπου διαχείρισης της πρώτης ύλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;