"Βασίλαινας": Γιορτινές νότες γευστικής μαγείας

Οικειότητα και γαστρονομική πρωτοτυπία, σταθερές αξίες και βλέμμα στο μέλλον για την απόλυτη ισορροπία σε όλα.

Βασίλαινας

Ο "Βασίλαινας" πραγματοποιεί φέτος κάθε μας ευχή, προτείνοντας πιάτα με ελληνικό πρόσημο σε ένα ιδιαιτέρως μελετημένο μενού για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Ο σεφ Μάνος Γαρνέλης "ζωγραφίζει" γιορτινές γευστικές βραδιές που ευφραίνουν την ψυχή: στο πνεύμα των Χριστουγέννων ξεχωρίζουν υπέροχα χτένια με μανταρίνι, χαλαπένιο, σαλικόρνια και Sirloin Steak με γλυκοπατάτα, καφέ, άγρια μανιτάρια με κατακλείδα το γλυκό Mont Blanc (κάστανο, βανίλια, φραγκοστάφυλο, παλαιωμένο τσίπουρο, μανταρίνι). Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανάμεσα στις εκπλήξεις του μενού, η ιδιαίτερη σούπα με βελουτέ πράσου, χέλι, χαβιάρι και η σφυρίδα beurre blanc με σέσκουλο, μπρόκολο και φασολάκι Ασπρομύτικο Λήμνου. Αγάπη και αξέχαστες στιγμές, τσουγκρίζοντας οίνο μεθυστικό διαλεγμένο από 150 ετικέτες! Σε όλα τούτα, προσθέστε χειμωνιάτικες προτάσεις ημέρας και ασφαλώς το μενού γευσιγνωσίας "head-to-tail", zero waste λογικής, του απόλυτου σύγχρονου τρόπου διαχείρισης της πρώτης ύλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.