"Basegrill": ο αθηναϊκός ναός του κρέατος

Ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκου εξελίσσουν συστηματικά το ονομαστό τους εστιατόριο στο Περιστέρι, κρατώντας το στην αιχμή της κρεατοφαγικής σκηνής της πόλης.

basegrill1

Δεν είναι μονάχα το καλύτερο εστιατόριο κρέατος της Αθήνας αλλά και το πιο ιδιαίτερο το διάσημο "Basegrill" που συγκεντρώνει στο Περιστέρι κόσμο από ολόκληρη την πόλη. Αυτό είναι κάτι που οφείλεται χωρίς αμφιβολία στους δημιουργούς του, τον Σπύρο και τον Βαγγέλη Λιάκου, που σαν σύγχρονοι τροφοσυλλέκτες του 21ου αι. αποζητούν παθιασμένα την πλέον εκλεκτή πρώτη ύλη που μπορούν να βρουν προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο στο φανατικό κοινό του μαγαζιού. 

basegrill2

Έτσι, καλλιεργούν σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης με επιλεγμένους παραγωγούς που παράγουν προϊόντα ειδικά για αυτούς βάσει αυστηρών προδιαγραφών, φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο αυτόχθονες φυλές βοοειδών που κινδύνευαν να εξαφανιστούν, όπως ο αυθεντικός ελληνικός μαύρος χοίρος και η στεπική αγελάδα τύπου Κατερίνης, ενώ εδώ και λίγο καιρό προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας το δικό τους, πλήρως εξοπλισμένο παρασκευαστήριο κρέατος που ονομάζεται Metameat και εφοδιάζει το μαγαζί με εκλεκτά αλλαντικά.

basegrill3

Φίνο back bacon και ντελικάτη μορταδέλα, αμφότερα από μαύρο χοίρο, προσούτο προβατίνας αλλά και πολύ σπέσιαλ λουκάνικα από καλαρύτικο πρόβατο ή στεπική αγελάδα είναι ορισμένα από αυτά που κάνουν πλέον ακόμα πιο πλούσια την εμπειρία της κρεατοφαγίας που προσφέρει το "Basegrill" και ανυπομονούμε να χαρούμε τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν.

basegrill4

Πλάι τους βέβαια θα απολαύσουμε και όλα εκείνα τα διαχρονικά αστέρια που προτείνει η κουζίνα, όπως τα περίφημα αβγά μάτια σε φωλιά πατάτας και το ασυναγώνιστο συκώτι, ποντάροντας για τη συνέχεια σε εξαιρετικές κοπές για κάθε γούστο που θα διαλέξουμε από το εντυπωσιακό ψυγείο σιτέματος για να ψηθούν όπως πάντα με χειρουργική ακρίβεια. 

Περισσότερες πληροφορίες

Basegrill Athens

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/11/2025

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

"Casa Nicola": Για dolce vita στο Μαρούσι

Φέρνει τη γεύση και την αισθητική της Ιταλίας στο Μαρούσι μέσα από το μενού του σεφ Πρόδρομου Κωσταρά.

'Ydoron': Για μπριζόλες τόνου και θαλασσινές κοπές στην Ερμού

Το εστιατόριο 'Ydoron' φέρνει ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ με focus τις κοπές ψαριού και την ξηρά ωρίμανση στην καρδιά της Αθήνας.

Το Sunday Table του The Dolli's Rooftop Restaurant επιστρέφει

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.