Καφές και γεύμα με καλλιτεχνική εσάνς στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, με τη ματιά της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα ζωντανεύει στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, που άνοιξε τις πόρτες του με μενού που υπογράφει το «Δειπνοσοφιστήριον Catering»..

Εστιατόριο Μουσείο Μπενάκη

Μια νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη δίνει την καλλιτεχνική πινελιά που αρμόζει στον ανανεωμένο χώρο του δεύτερου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη προσφέροντας μια ευχάριστη ανάπαυλα μετά την περιήγηση στα εντυπωσιακά εκθέματα, για καφέ αλλά και γεύμα με προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του "Δειπνοσοφιστήριον Catering". 

H μίνιμαλ διακοσμητική προσέγγιση του χώρου που επιμελήθηκε το γραφείο Q-Project, δένει πολύ εύστοχα με την έκθεση που αναβιώνει την ατμόσφαιρα του περίφημου "Fofi's", εστιατορίου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, στέκι σημαντικών μορφών του Βερολίνου. 

Στην εγκατάσταση, που επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας, πρωταγωνιστούν έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, σε ένα ντεμπούτο  που ζωντανεύει στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής. Έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά που θα αντιληφθείτε μπαίνοντας στην κομψή σάλα, στην οποία το βλέμμα όπου και αν σταθεί αντικρύζει έργα τέχνης και ντοκουμέντα που αποτυπώνουν το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90 με τη ματιά της Φώφης Ακριθάκη. 

Ξεφυλλίζοντας το μενού που επιμελείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, Executive Chef του "Δειπνοσοφιστηρίου", θα βρείτε μεταξύ άλλων προτάσεις όπως σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο, χορταρικά και κρέμα από κοπανιστή, κασιώτικα ντολμαδάκια, παστίτσιο με σκιουφιχτά, μοσχαράκι ραγού και μπεσαμέλ με Σαν Μιχάλη, ριζότο με βασιλομανίταρα και βιολογικό στήθος κοτόπουλου σε σάλτσα στιφάδο. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν συχνά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους τακτικούς θαμώνες του εστιατορίου, ενώ τα μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα (10:00 π.μ – 11:00 π.μ).

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 10:00 π.μ -1:00 π.μ, Τρίτη: κλειστά, Τηλ: 210 3671 030

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα πιο δυνατά κρεατοφαγικά στέκια για την Τσικνοπέμπτη

Η μέρα που απαιτεί τσίκνισμα και καρνιβορικές υπερβολές καταφθάνει και εμείς σας προτείνουμε δώδεκα εστιατόρια για να την τιμήσετε όπως της πρέπει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
07/02/2026

Υπάρχουν λόγοι που κάνει 'θόρυβο' το νέο ιαπωνικό της Αθήνας

Η ξεχωριστή ιαπωνική κουζίνα του Σταμάτη Σκριάπα κάνει αίσιο ποδαρικό στο πολυαναμενόμενο "The Ilisian" που ανάβει σταδιακά τα φώτα του.

Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Athens Gastronomic Forum στην Τεχνόπολη

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να βρεθείς στο Γκάζι στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και να παρακολουθήσεις το πρώτο διεθνές συνέδριο γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Έρωτας "κάτω" από τα Αστέρια της Γλυφάδας

Το "Bungalow 7 γιορτάζει τον έρωτα σε περιβάλλον υψηλής αισθητικής προσφέροντας πιάτα που υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης.

H θρυλική trattoria Trippa του Μιλάνου και ο Diego Rossi έρχονται στα Pharaoh Fire Nights

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ιταλικής γαστρονομίας και μια εμβληματική μιλανέζικη τρατορία -με το πιο δυσεύρετο τραπέζι στη χώρα- έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Pharaoh, στις 16 Φεβρουαρίου.

Στα Πετράλωνα, για μια από τις πιο τίμιες γαστροταβέρνες της πόλης

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Η Σταυριανή Ζερβακάκου για ένα σέρβις στο ΜάνηΜάνη

Μάνη εις την τρίτη! Το ΜάνηΜάνη φιλοξενεί τη Σταυριανή Ζερβακάκου για μια βραδιά γεμάτη μανιάτικες γεύσεις, αυθεντικότητα και φουλ άρωμα τόπου.