Καφές και γεύμα με καλλιτεχνική εσάνς στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, με τη ματιά της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα ζωντανεύει στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, που άνοιξε τις πόρτες του με μενού που υπογράφει το «Δειπνοσοφιστήριον Catering»..

Εστιατόριο Μουσείο Μπενάκη

Μια νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη δίνει την καλλιτεχνική πινελιά που αρμόζει στον ανανεωμένο χώρο του δεύτερου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη προσφέροντας μια ευχάριστη ανάπαυλα μετά την περιήγηση στα εντυπωσιακά εκθέματα, για καφέ αλλά και γεύμα με προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του "Δειπνοσοφιστήριον Catering". 

H μίνιμαλ διακοσμητική προσέγγιση του χώρου που επιμελήθηκε το γραφείο Q-Project, δένει πολύ εύστοχα με την έκθεση που αναβιώνει την ατμόσφαιρα του περίφημου "Fofi's", εστιατορίου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, στέκι σημαντικών μορφών του Βερολίνου. 

Στην εγκατάσταση, που επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας, πρωταγωνιστούν έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, σε ένα ντεμπούτο  που ζωντανεύει στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής. Έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά που θα αντιληφθείτε μπαίνοντας στην κομψή σάλα, στην οποία το βλέμμα όπου και αν σταθεί αντικρύζει έργα τέχνης και ντοκουμέντα που αποτυπώνουν το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90 με τη ματιά της Φώφης Ακριθάκη. 

Ξεφυλλίζοντας το μενού που επιμελείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, Executive Chef του "Δειπνοσοφιστηρίου", θα βρείτε μεταξύ άλλων προτάσεις όπως σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο, χορταρικά και κρέμα από κοπανιστή, κασιώτικα ντολμαδάκια, παστίτσιο με σκιουφιχτά, μοσχαράκι ραγού και μπεσαμέλ με Σαν Μιχάλη, ριζότο με βασιλομανίταρα και βιολογικό στήθος κοτόπουλου σε σάλτσα στιφάδο. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν συχνά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους τακτικούς θαμώνες του εστιατορίου, ενώ τα μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα (10:00 π.μ – 11:00 π.μ).

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 10:00 π.μ -1:00 π.μ, Τρίτη: κλειστά, Τηλ: 210 3671 030

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.