Καφές και γεύμα με καλλιτεχνική εσάνς στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, με τη ματιά της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα ζωντανεύει στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, που άνοιξε τις πόρτες του με μενού που υπογράφει το «Δειπνοσοφιστήριον Catering»..

Εστιατόριο Μουσείο Μπενάκη

Μια νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη δίνει την καλλιτεχνική πινελιά που αρμόζει στον ανανεωμένο χώρο του δεύτερου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη προσφέροντας μια ευχάριστη ανάπαυλα μετά την περιήγηση στα εντυπωσιακά εκθέματα, για καφέ αλλά και γεύμα με προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του "Δειπνοσοφιστήριον Catering". 

H μίνιμαλ διακοσμητική προσέγγιση του χώρου που επιμελήθηκε το γραφείο Q-Project, δένει πολύ εύστοχα με την έκθεση που αναβιώνει την ατμόσφαιρα του περίφημου "Fofi's", εστιατορίου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, στέκι σημαντικών μορφών του Βερολίνου. 

Στην εγκατάσταση, που επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας, πρωταγωνιστούν έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, σε ένα ντεμπούτο  που ζωντανεύει στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής. Έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά που θα αντιληφθείτε μπαίνοντας στην κομψή σάλα, στην οποία το βλέμμα όπου και αν σταθεί αντικρύζει έργα τέχνης και ντοκουμέντα που αποτυπώνουν το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90 με τη ματιά της Φώφης Ακριθάκη. 

Ξεφυλλίζοντας το μενού που επιμελείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, Executive Chef του "Δειπνοσοφιστηρίου", θα βρείτε μεταξύ άλλων προτάσεις όπως σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο, χορταρικά και κρέμα από κοπανιστή, κασιώτικα ντολμαδάκια, παστίτσιο με σκιουφιχτά, μοσχαράκι ραγού και μπεσαμέλ με Σαν Μιχάλη, ριζότο με βασιλομανίταρα και βιολογικό στήθος κοτόπουλου σε σάλτσα στιφάδο. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν συχνά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους τακτικούς θαμώνες του εστιατορίου, ενώ τα μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα (10:00 π.μ – 11:00 π.μ).

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 10:00 π.μ -1:00 π.μ, Τρίτη: κλειστά, Τηλ: 210 3671 030

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.