Νέα βιογραφία ρίχνει φως στις τελευταίες ημέρες του Anthony Bourdain

Το βιβλίο "Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain", του δημοσιογράφου Charles Leerhsen εστιάζει στις τελευταίες ημέρες και ώρες του εκλιπόντος σεφ, προκαλώντας την κριτική ορισμένων μελών του στενού κύκλου του.

Anthony Bourdain

Αποσπάσματα από το βιβλίο "Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain", του δημοσιογράφου Charles Leerhsen δημοσιεύτηκαν στους New York Times την Τρίτη, προκαλώντας την κριτική ορισμένων μελών του στενού κύκλου του Bourdain, της οικογένειάς του και πρώην συνεργατών του. Το βιβλίο βασίζεται σε περίπου 80 συνεντεύξεις με συνεργάτες του και ανθρώπους που τον γνώριζαν καλά, συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Ottavia Busia-Bourdain. Σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα ενός ανθρώπου που ένιωθε όλο και περισσότερο απομονωμένος και που πάλευε με τις σχέσεις στη ζωή του, υποφέροντας από ένα μίσος, όπως φαίνεται, για τη φήμη και τις πιέσεις της δημόσιας ζωής.

"Μισώ και εγώ τους θαυμαστές μου. Μισώ το να είμαι διάσημος. Μισώ τη δουλειά μου", έγραψε ο Bourdain, που τερμάτισε τη ζωή του σε ηλικία 61 ετών, στα τελευταία του κείμενα στην Busia-Bourdain. "Νιώθω μοναξιά και ζω σε μια διαρκή αβεβαιότητα". Το βιβλίο καλύπτει λεπτομερώς πτυχές της ζωής του, καθώς και την πορεία του μέχρι να γίνει σεφ στη Νέα Υόρκη, συγγραφέας και αργότερα μια χαρισματική τηλεοπτική προσωπικότητα και δημιουργός ντοκιμαντέρ. Η βιογραφία περιγράφει επίσης λεπτομερώς την ταραχώδη σχέση του με την Ιταλίδα ηθοποιό Asia Argento. "Βρίσκω τον εαυτό μου να είναι απελπιστικά ερωτευμένος με αυτή τη γυναίκα", έγραψε στην Busia-Bourdain. Οι τελευταίες ημέρες και ώρες του ήταν, σύμφωνα με το βιβλίο, αφιερωμένες σε επικοινωνίες με την Argento μετά τη δημοσίευση των εικόνων της ηθοποιού να χορεύει με τον Γάλλο δημοσιογράφο Hugo Clément στο λόμπι του Hotel de Russie στη Ρώμη, όπου είχε μείνει μαζί με τον Bourdain. "Είμαι καλά", της είπε σε μήνυμα. "Δεν είμαι κακεντρεχής. Δεν ζηλεύω που ήσουν με άλλον άνδρα. Δεν μου ανήκεις. Είσαι ελεύθερη. Όπως είπα. Όπως σου υποσχέθηκα. Όπως πραγματικά εννοούσα. Αλλά ήσουν απρόσεκτη. Ήσουν απερίσκεπτη με την καρδιά μου. Τη ζωή μου", της έγραψε ο Bourdain, σύμφωνα με το βιβλίο. Ήταν η επόμενη μέρα που έβαλε τέλος στη ζωή του σε ένα δωμάτιο στο Le Chambard, ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στο Kaysersberg της Γαλλίας. Τον ανακάλυψε ο στενός του φίλος Eric Ripert.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.