Athens Coffee Festival: Η Τεχνόπολη "καβουρδίζει" σπάνια χαρμάνια καφέ

Επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης, home baristas αλλά και λάτρεις του καφέ δίνουν σε λίγες μέρες ραντεβού στη μεγάλη γιορτή του καφέ.

Athens Coffee Festival

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη στο Γκάζι φιλοξενεί 200 κορυφαία brands και σπάνια blends, που θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από γευστικές δοκιμές, εξειδικευμένα σεμινάρια και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival.

Βραβευμένοι baristas, ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι κορυφαίων coffee brands θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον του καφέ στα Coffee Masterclasses κατά την διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του. Ένας μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένη στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα προσαρμοστούν για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης  Δήμου Αθηναίων. Ακόμη έμπειροι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που διοργανώνονται από τον SCA Greece αλλά και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί Coffee in Good Spirits και Roasting. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης. Στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress ταλαντούχοι baristas θα δώσουν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ομώνυμο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Athens Coffee Festival

Την καθημερινή μουσική επένδυση του φεστιβάλ έχει αναλάβει η δημοφιλής ραδιοφωνική παραγωγός και dj του Hit 88.9, Κατερίνα Ψιμοπούλου, καθώς και μουσικά συγκροτήματα που θα πραγματοποιήσουν live συναυλίες που θα ενισχύσουν τη φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Επίσης, καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κερδίζοντας πλούσια δώρα από τους εκθέτες.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: 24/9: 10 π.μ-9 μ.μ, 25/9/: 10 π.μ-9 μ.μ, 26/9: 11 π.μ-9 μ.μ | Είσοδος δωρεάν για τους επαγγελματίες του κλάδου, 5€ για το κοινό / 3€ Early bird: https://www.athenscoffeefestival.gr/online-eisitirio/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.