H Zero Waste τελετή των Χρυσών Σκούφων με τη βοήθεια της Polygreen

Οι ηγέτες της κυκλικής οικονομίας εξασφάλισαν το μηδενικό αποτύπωμα της λαμπερής βραδιάς, με την πλατφόρμα Just Go Zero να βάζει τα θεμέλια μιας γαστρονομικής γιορτής που εκμηδένισε το food waste.

Χρυσοί Σκούφοι 2022 Λεωνίδας Τούμπανος

Τον προβολέα στο κίνημα του zero food waste έστρεψε το diner de gala των Χρυσών Σκούφων, τιμώντας τους κορυφαίους της γαστρονομίας της χώρας σε μια τελετή με μηδενικό αποτύπωμα. Σημειώνοντας την πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου ταλαντούχοι και βραβευμένοι σεφ περιποιήθηκαν περίπου 200 υψηλούς προσκεκλημένους, παρουσιάζοντας ένα zero food waste δείπνο αποτελούμενο από διατροφικά… "σκουπίδια", ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας ανέθεσε στους βραβευμένους σεφ Τάσο Μαντή ("Soil") και Αστέριο Κουστούδη (executive σεφ της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George") να δημιουργήσουν ένα μενού που δεν θα άφηνε τίποτε από τα υλικά – πρωταγωνιστές του να πάει χαμένο. Την ίδια στιγμή, όμως, οι Χρυσοί Σκούφοι συνεργάστηκαν και με την πρωτοποριακή πλατφόρμα Just Go Zero της Polygreen, ώστε να διασφαλιστεί μια δεύτερη ζωή ακόμη και για εκείνα που πράγματι δεν θα μπορούσαν πια να καταναλωθούν.

Χρυσοί Σκούφοι Πίτα ΔΩΔΩΝΗ
Λεωνίδας Τούμπανος

Συμμετέχοντας τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας της τελετής, στο σχεδιασμό του μηδενικού αποτυπώματος της βραδιάς, η Just Go Zero υπέγραψε μια πρωτοπόρα συνεργασία που άνοιξε το δρόμο για sustainable events. Μέσα από την πολυετή της εμπειρία, συνέβαλε στο σχεδιασμό της μείωσης των αποβλήτων, αλλά και στη διαχείριση των απορριμάτων που δεν μπορούσαν να αποφευχθούν. Πλαστικά και γυάλινα απορρίμματα προωθήθηκαν για ανακύκλωση στις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις της Polygreen, ενώ τα υπόλοιπα τροφίμων μεταφέρθηκαν στη μονάδα επεξεργασίας των οργανικών αποβλήτων ΜεγαEco στα Μέγαρα - μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κομποστοποίησης με κυκλική ροή στην Ευρώπη.

Διαβάστε Επίσης

Έτσι, με τους σεφ της βραδιάς και την Just Go Zero σε αγαστή συνερασία, το μηδενικό αποτύπωμα εφαρμόστηκε στην πράξη, φέρνοντας στο προσκήνιο τη γαστρονομία της ηθικής και δείχνοντας το δρόμο για τον βιώσιμο σχεδιασμό του μέλλοντος.

*Με παρουσία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και γενέτειρά της την Κύπρο, η Polygreen καινοτομεί από το 2018 στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας, υλοποιώντας μερικά από τα πιο πολύπλοκα και απαιτητικά περιβαλλοντικά σχέδια στον κόσμο, με δραστηριότητα που καλύπτει όλο το φάσμα από την άμεση ανταπόκριση σε περιβαλλοντικές καταστροφές, μέχρι την εκπόνηση σχεδίων για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος επιχειρήσεων, την ανάπτυξη μεθόδων παραγωγής βιώσιμης ενέργειας, την ανακύκλωση πρώτων υλών και τη μείωση της σπατάλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.