Η Λήμνος φιλεύει τη γαστρονομία της

Το νησί της Λήμνου υποδέχεται ένα από τα πιο νόστιμα θερινά φεστιβάλ γαστρονομίας και κρασιού, το «Lemnos Philema», στην τέταρτη χρονιά διοργάνωσής του μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Lemnos Philema

Ο ούριος άνεμος της επανεκκίνησης των θερινών φεστιβάλ πνέει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη θαλπωρή της τοπικής κουζίνας και παραγωγής να δίνει βαθιά νόστιμα ρεσιτάλ και στα νησιά. Μια ακόμα λοιπόν γιορτή της τοπικής γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Μύρινας στο Ρωμέικο Γιαλό της Λήμνου, στις 23 Ιουλίου, με τη συμμετοχή παραγωγών, οινοποιών και εστιατόρων  του νησιού αλλά και των μελών του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και του εγχώριου αμπελώνα. Φετινοί καλεσμένοι του "Lemnos Philema" είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο σεφ Κυριάκος Μελάς που θα μαγειρέψουν ζωντανά με τοπικά προϊόντα. 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλύτερα της παραγωγής του νησιού συνομιλώντας παράλληλα και με τους ίδιους τους παραγωγούς ενώ παράλληλα, για μια καλύτερη γνωριμία με την τοπική παραγωγή μπορούν να επισκεφτούν και εστιατόρια που θα έχουν στο μενού τους την εβδομάδα του φεστιβάλ την καρτέλα "Lemnos Philema". Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

www.lemnos-philema.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.