Η Λήμνος φιλεύει τη γαστρονομία της

Το νησί της Λήμνου υποδέχεται ένα από τα πιο νόστιμα θερινά φεστιβάλ γαστρονομίας και κρασιού, το «Lemnos Philema», στην τέταρτη χρονιά διοργάνωσής του μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Lemnos Philema

Ο ούριος άνεμος της επανεκκίνησης των θερινών φεστιβάλ πνέει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη θαλπωρή της τοπικής κουζίνας και παραγωγής να δίνει βαθιά νόστιμα ρεσιτάλ και στα νησιά. Μια ακόμα λοιπόν γιορτή της τοπικής γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Μύρινας στο Ρωμέικο Γιαλό της Λήμνου, στις 23 Ιουλίου, με τη συμμετοχή παραγωγών, οινοποιών και εστιατόρων  του νησιού αλλά και των μελών του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και του εγχώριου αμπελώνα. Φετινοί καλεσμένοι του "Lemnos Philema" είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο σεφ Κυριάκος Μελάς που θα μαγειρέψουν ζωντανά με τοπικά προϊόντα. 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλύτερα της παραγωγής του νησιού συνομιλώντας παράλληλα και με τους ίδιους τους παραγωγούς ενώ παράλληλα, για μια καλύτερη γνωριμία με την τοπική παραγωγή μπορούν να επισκεφτούν και εστιατόρια που θα έχουν στο μενού τους την εβδομάδα του φεστιβάλ την καρτέλα "Lemnos Philema". Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

www.lemnos-philema.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/02/2023

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Ξεκινά η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibiion

Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών.

Tasty Awards '23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Τα εστιατόρια όπου οι chefs εφαρμόζουν μαγειρικά μυστικά και τεχνικές ανεβάζοντας την ελληνική κουζίνα σε άλλο επίπεδο.

Τι μαγειρεύεις πάλι, Ηλία Σκουλά;

Μία κουβέντα με τον προβοκάτορα σεφ πάνω από τα πιάτα του "Ananias Rotisserie".

O Άρης Σκλαβενίτης είναι ο Καλύτερος Οινοχόος για το 2023

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων, μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας, που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).