Γεύση από καλοκαίρι στο "Ourse"

Δροσερές προτάσεις με φαντασία, δημιουργικότητα και φινέτσα φιγουράρουν στις βιτρίνες του κομψού ζαχαροπλαστείου στα βόρεια με την υπογραφή του ταλαντούχου pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Ourse παγωτό

Με έμπνευση τις παραδοσιακές γεύσεις, ταξίδια και αναμνήσεις, αλλά και αγαπημένα προϊόντα, 16 προτάσεις παγωτών και σορμπέ φιγουράρουν στις βιτρίνες του γνωστού ζαχαροπλαστείου νέας γενιάς στη Γλυφάδα.

Γεύσεις απλές, όπως βανίλια με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης ή σοκολάτα Gianduja αλλά και πιο εξεζητημένες, όπως το φιστίκι Αιγίνης με ανθό αλατιού, λευκή καραμελωμένη σοκολάτα με passion fruit και crumble κακάο ή το καϊμάκι με τσουρέκι και καραμελωμένα βύσσινα είναι μερικές από όσες βρίσκουμε αυτή την περίοδο και με το καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον προ των πυλών, φαίνεται ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν προς τα νότια για μια ανάσα δροσιάς. Η λίστα των επιλογών βέβαια θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται κατά καιρούς με νέες προσθήκες, πάντα με οδηγό την εποχικότητα, συνάδοντας με τη γενικότερη φιλοσοφία του ζαχαροπλαστείου ενώ στο παιχνίδι μπαίνει δυνατά και μια ωραία ποικιλία από σορμπέ. 

Διαθέσιμα όμως καθ’ όλη τη διάρκεια των ζεστών μηνών θα είναι τα γλυκά κατάψυξης όπως το αρκουδάκι του "Ourse" με κέλυφος λευκής σοκολάτας και γέμιση παγωτό λευκής καραμελωμένης σοκολάτας με passion fruit, αλμυρή καραμέλα και μέλι αλλά και η μπάρα σοκολάτας με φιστίκι, παγωτό φυστικοβούτυρο και καραμέλα.  Καθημερινό "παρών" δίνει και μια μεγάλη ποικιλία γλυκών σε ατομικό και μεγάλο μέγεθος, που φέρουν έντονα την γαλλική επιρροή και ξεχωρίζουν για την ντελικάτη γεύση και υφή τους. 

Μυστρά 39, Γλυφάδα | Τηλ. 2121067019

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.