Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο «Theion» των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

Theion Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης

Το εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στο Γκίλντφορντ, πόλη στο Σάρρεϋ της Αγγλίας, το οποίο άνοιξε το 2019 στην Chapel Street από τους ιδιοκτήτες του γνωστού στην περιοχή street food πόστου ("Meat the Greek"-στην ίδια οδό), επαναλειτουργεί με νέο μενού που υπογράφει ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. O ίδιος στην εποπτεία, με τον Ανέστη Ποιμενίδη, στενό συνεργάτη του σε σειρά γαστρονομικών project, παίζουν με τους κώδικες της ελληνικής νοσταλγίας παρουσιάζοντας πιάτα με comfort βάση και μοντέρνο χαρακτήρα, σερβιρισμένα στη λογική του μοιράσματος. Στο νέο μενού που τρέχει εδώ και μία εβδομάδα, εντοπίζουμε αρνάκι κλέφτικο, ντολμαδάκια,  ψητό χταπόδι με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια, ριζότο αλά γεμιστά και επιδόρπια όπως γαλακτομπούρεκο, εκμέκ τσουρέκι και πορτοκαλόπιτα που παίζουν στο ίδιο Greek style γήπεδο. Τις επιλογές της κάβας επιμελείται ο σομελιέ Γρηγόρης Κόντος, με ετικέτες κρασιών κυρίως του ελληνικού αμπελώνα αλλά και επιλεγμένες από Γαλλία, Αμερική και Αυστρία. 

Έχουμε δει στο παρελθόν ανάλογες συνεργασίες του Χαραλαμπόπουλου με το Ηνωμένο Βασίλειο όταν ανέλαβε με επιτυχία την εποπτεία της κουζίνας του "Mazi" στο Λονδίνο, την οποία ανέθεσε στην πορεία στον ταλαντούχο νεαρό μάγειρα Γιάννη Σκοτίδα από τον οποίο αναμένουμε τις προσεχείς εξελίξεις των επαγγελματικών του πλάνων. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.