Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο «Theion» των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

Theion Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης

Το εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στο Γκίλντφορντ, πόλη στο Σάρρεϋ της Αγγλίας, το οποίο άνοιξε το 2019 στην Chapel Street από τους ιδιοκτήτες του γνωστού στην περιοχή street food πόστου ("Meat the Greek"-στην ίδια οδό), επαναλειτουργεί με νέο μενού που υπογράφει ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. O ίδιος στην εποπτεία, με τον Ανέστη Ποιμενίδη, στενό συνεργάτη του σε σειρά γαστρονομικών project, παίζουν με τους κώδικες της ελληνικής νοσταλγίας παρουσιάζοντας πιάτα με comfort βάση και μοντέρνο χαρακτήρα, σερβιρισμένα στη λογική του μοιράσματος. Στο νέο μενού που τρέχει εδώ και μία εβδομάδα, εντοπίζουμε αρνάκι κλέφτικο, ντολμαδάκια,  ψητό χταπόδι με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια, ριζότο αλά γεμιστά και επιδόρπια όπως γαλακτομπούρεκο, εκμέκ τσουρέκι και πορτοκαλόπιτα που παίζουν στο ίδιο Greek style γήπεδο. Τις επιλογές της κάβας επιμελείται ο σομελιέ Γρηγόρης Κόντος, με ετικέτες κρασιών κυρίως του ελληνικού αμπελώνα αλλά και επιλεγμένες από Γαλλία, Αμερική και Αυστρία. 

Έχουμε δει στο παρελθόν ανάλογες συνεργασίες του Χαραλαμπόπουλου με το Ηνωμένο Βασίλειο όταν ανέλαβε με επιτυχία την εποπτεία της κουζίνας του "Mazi" στο Λονδίνο, την οποία ανέθεσε στην πορεία στον ταλαντούχο νεαρό μάγειρα Γιάννη Σκοτίδα από τον οποίο αναμένουμε τις προσεχείς εξελίξεις των επαγγελματικών του πλάνων. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.