"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το «αλάνι» του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους «τρέλα».

Σκουλάς-Saccheri © Studio Say Cheese

Ο Ηλίας Σκουλάς με τον Σικελό Executive Chef του Ομίλου Βουλγαράκη, Pino Saccheri στην ίδια κουζίνα; Γιατί όχι; Μπορεί φαινομενικά οι δύο σεφ να παίζουν σε διαφορετικά τερέν, δίνουν όμως τόπο στα κλισέ και συναντιούνται σε κοινό μαγειρικό γήπεδο, την κουζίνα του "Ortigia" στην Κηφισιά. Δεν με εκπλήσσει βέβαια γιατί δεν πρόκειται για την παρθενική τους συνεργασία αφού δείγματα αυτού του υβριδίου παρουσιάζουν και στο πρόσφατα αφιχθέν "Vitello" στο Παλαιό Φάληρο με ιντριγκαδόρικες ιταλο-αμερικανικής έμπνευσης μαγειρικές ερμηνείες. Στις 20 Μαΐου λοιπόν (9 μ.μ), στον ίδιο κόμβο θα συναντηθούν πιάτα ιταλικής έμπνευσης όπως μοσχαρίσιο ταρτάρ με παρμεζάνα και αφρό pecorino, ραβιόλι αυγοτάραχο με γέμιση καβούρι και σάλτσα ψητής ντομάτας με μπισκ αστακού, αρνίσιες πολπέτες και ταλιατέλα αχινού, με ένα χυμώδες burger από χαρουπόψωμο, κρέμα γραβιέρας, μπιφτέκι από μοσχάρι και κατσίκι, καπνιστή ντομάτα και ασκολύμπρους. Ολοκληρώνοντας, θα γλυκαθείτε με canolli με σοκολάτα υγείας γεμιστό με κρέμα ταχίνι και μέλι από την ορεινή Κρήτη. Την τελική πινελιά στη βραδιά βάζουν τα βραβευμένα κρασιά του Κτήματος "Semeli". 

Τιμή : 45€/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ortigia

Εχίνου 1 & Ελαιών Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.