Η ώρα του οβελία σε οκτώ κρεατο-στέκια

Το Πάσχα στην πόλη θέλει καλοπέραση! Ιδού λοιπόν αγαπημένα κρεατο-στέκια που στρώνουν τραπέζι με αρνί, κοκορέτσι και άλλα εδέσματα το μεσημέρι της Λαμπρής.

trigono

Λιπάκια, πετσούλες και μελωμένα εντόστια έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες σηκώνοντας κύματα τσίκνας γύρω από αγαπημένες κρεατοταβέρνες της πόλης. Ο "’Αγιος Μερκούριος" στη Βαρυμπόμπη και ο "Πιπινιός" στη Σταμάτα είναι επιλογές κλασικές και δοκιμασμένες για πασχαλινά τσιμπούσια ολκής με δυνατή δόση εξοχής και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας ασφαλώς παρόντα. 

Φορτωμένες αρνιά και κοκορέτσια είναι ακόμα οι σούβλες που ξεκινούν να στροβιλίζονται από νωρίς στη μεγάλη κρεατοπιάτσα των Καλυβίων, κάνοντας βεβαίως τις κρατήσεις σχεδόν απαραίτητες στα ονομαστά της στέκια όπως το "Τρίγωνο", ο "Κόλλιας" και ο "Μουρούζης" - εναλλακτικά μπορείτε να προπαραγγείλετε ό,τι αγαπάτε και να το προμηθευτείτε για το σπίτι. 

Τα αγαπημένα κρεατο-στέκια "XH.MΑ." σε Άλιμο και Παλαιά Φώκαια κάνουν όλη αυτήν την περίοδο λίγο χώρο στο μενού τους για σαρακοστιανές νοστιμιές, αλλά ετοιμάζουν και περιποιημένη μαγειρίτσα που θα είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας το βράδυ στης Ανάστασης, ενώ παραμένουν στις επάλξεις και το Πάσχα. 

Αν τέλος, επιλέξετε να κινηθείτε κεντρικά, σημειώστε πως το "Αυγό του Κόκορα" στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου, μας υποδέχεται μετά την Ανάσταση με μαγειρίτσα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ετοιμάζει κοκορέτσι, αρνάκι στη λαδόκολλα και άλλες πολλές νοστιμιές. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Τρίγωνο

Αθηνών 36, Καλύβια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κόλλιας

Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια
  • Εστιατόρια

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άγιος Μερκούριος

Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πιπινιός

Πέππα 1 & 25ης Μαρτίου, Πλατεία Σταμάτας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μουρούζης

Βασιλείου Γεωργάκη 2, Καλύβια Θορικού
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.