Το σαντορινιό "Athenian House" υποδέχεται Μπαξεβάνη και Serres

Δίδυμο κορυφής θα συναντηθεί το φετινό καλοκαίρι στις κουζίνες του επιδραστικού εστιατορίου της Σαντορίνης, με τους δυο παλιούς φίλους να αναλαμβάνουν τη γεύση ενός από τα γαστρονομικά σημεία αναφοράς του νησιού, από τις 15 Απριλίου.

The Athenian House

Δεσμοί βαθιάς εκτίμησης, παλιάς φιλίας, αλλά και κουμπαριάς είναι αυτοί που συνδέουν τον ανανεωτή της ελληνικής κουζίνας, Γιάννη Μπαξεβάνη, και τον εμβληματικό συνάδελφό του, Jerome Serres, που άφησε καθοριστικό στίγμα στον γαστρονομικό ρου της χώρας μέσα από εστιατόρια όπως η "Σπονδή" και το "Pil Poul". Τώρα, οι δυο τους θα συνδεθούν και με τους δεσμούς της "μάχης", αφού αναλαμβάνουν από κοινού την κουζίνα του "The Athenian House" στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, που ανοίγει τις πόρτες του για τη νέα σεζόν στις 15 Απριλίου.

Γιάννης Μπαξεβάνης Jerome Serres The Athenian House Σαντορίνη
Οι Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στο The Athenian House της Σαντορίνης

Διεθνώς διακεκριμένο με μία θέση στη λίστα των 50 Best Discovery Restaurant, το επιδραστικό γαστρονομικό spot της Σαντορίνης θα μπει έτσι με φόρα στην έβδομη σεζόν του και θα υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο την έμφαση που δίνει στη ζωντανή γεύση της Ελλάδας από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. "Αυτό που επιζητούμε μέσα από αυτήν την σπουδαία συνεργασία δεν είναι τα μεγάλα ονόματα, αλλά το ουσιαστικό αποτέλεσμα, η αληθινή ελληνική γεύση του σήμερα", σημειώνει στο αθηνόραμα ο ιδιοκτήτης του "The Athenian House", επισημαίνοντας ότι "η παρουσία του μαγειρικού μας διδύμου θα είναι συνεχής, είτε και με τους δύο, είτε με τον έναν από τους δύο σεφ πάντα στην κουζίνα".

Αστακός με σφαίρα ρυζιού The Athenian House Σαντορίνη
Αστακός σε ζωμό εσπεριδοειδών, σφαίρα ρυζιού αρωματισμένη με ρόδι και καραμελωμένο αχλάδι

Μέσα από τρία διαφορετικά degustation menu (ένα plant based, ένα ψαροφαγικό, κι ένα εστιασμένο στο κρέας, με πρωταγωνιστή το ελευθέρας βοσκής ή grass fed αρνί από ντόπιες φάρμες), οι δημιουργίες των σεφ θα φέρουν στο προσκήνιο τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τις προσεκτικά επιλεγμένες κοπές κρεάτων, τα άγρια χόρτα και τα γηγενή βότανα, τα εποχιακά φρούτα, το ελληνικό ελαιόλαδο και τα τοπικά λαχανικά, ενώ τα πιάτα τους θα συνδυάζουν τα σημεία υπεροχής του καθενός ξεχωριστά.

Μπακαλιάρος αγιολί The Athenian House Σαντορίνη
Μπακαλιάρος με κρούστα κρέμας φιστικιού και πικάντικη aioli

Πιάτα όπως ο αστακός σε ζωμό εσπεριδοειδών με σφαίρα ρυζιού αρωματισμένη με ρόδι και καραμελωμένο αχλάδι, το κρητικό αρνάκι ελευθέρας βοσκής με πατάτα σε αρωματική κρούστα, τυρί Ξύγαλο και πουρέ από μελιτζάνα Σαντορίνης, ή ο φρέσκος μπακαλιάρος με κρούστα κρέμας φιστικιού και πικάντικη aioli, θα συνδυάσουν την γευστική κομψότητα των δύο σεφ, ενώ την ελληνικότητα των γεύσεων θα ενισχύει η wine list, που αποτελείται αποκλειστικά από ελληνικές ετικέτες σε επιμέλεια του Πάνου Ζουμπούλη και με έμφαση στον αμπελώνα της Σαντορίνης.

Αρνάκι Μελιτζάνα The Athenian House Σαντορίνη
Κρητικό αρνάκι ελευθέρας βοσκής με πατάτα σε αρωματική κρούστα, τυρί Ξύγαλο και πουρέ από μελιτζάνα Σαντορίνης

Η δε κάρτα των cocktails, με την υπογραφή του βραβευμένου Αλέξανδρου Γκικόπουλου, εμπνέεται από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Σαντορίνης και δίνει το ρόλο του πρωταγωνιστή στα σπουδαία αποστάγματα της Ελλάδας: το τσίπουρο, το ούζο και τη μαστίχα.

The Athenian House Σαντορίνη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.