Οδηγός Εστιατορίων

Τσικνοπέμπτη με θέα Ακρόπολη

Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης μας υποδέχεται με μοσχομυριστές νοστιμιές και συναρπαστική θέα στον Ιερό Βράχο.

mouseioakropolis Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Η Τσικνοπέμπτη έχει παραδοσιακά το δικό της εθιμοτυπικό στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης που ένεκα της ημέρας θα παραμείνει ανοικτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα με παραδοσιακές γεύσεις, μουσική από πιάνο και βεβαίως εξαιρετική θέα στον Ιερό Βράχο. Την αρχή κάνει μια πληθώρα ορεκτικών (€ 4,90) όπως η φάβα Φενεού με καραμελωμένο κρεμμύδι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, τα ριγανάτα μανιτάρια με μαϊντανό και ελεαιόλαδο και η τυροκαυτερή με πικάντικη πιπεριά και σχοινόπρασο, πλάι στα οποία ανοίγουν ακόμα την όρεξη δροσερές σαλάτες (€ 9,80) όπως η πολίτικη με σταφίδες και κουκουνάρι. Το κύριο θέμα της βραδιάς φέρνει στο τραπέζι χορταστικές ποικιλίες κρεατικών για δύο άτομα (€ 35) με παϊδάκια, μπριζολάκια, μπιφτεκάκια, χωριάτικο λουκάνικο και άλλα παρέα με τις απαραίτητες γαρνιτούρες τους, ενώ για γλυκό φινάλε οι επιλογές περιλαμβάνουν σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια (€ 8,80), εκμέκ κανταϊφι (€ 7,50) και γλυκιά κρέμα τυριού μέσα σε μπισκότο με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (€ 7,50).

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.