Οδηγός Εστιατορίων

Η Pernod Ricard Hellas καθαρίζει τις αθηναϊκές ακτές και στοχεύει σε "πράσινα" beach bars

Καθαρισμός επτά αττικών παραλιών, εκπαιδεύσεις για «πράσινα» beach bars και ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος για καθαρές παραλίες ανάμεσα στους στόχους της νέας περιβαλλοντικής δράσης «My beach. Our Planet.» της επιδραστικής εταιρείας.

Mathieu Lambotte Pernaud Ricard Hellas

"Μια μακροπρόθεσμη δέσμευση με στόχο την αλλαγή στις ελληνικές παραλίες αλλά και στον κλάδο που δραστηριοποιούμαστε" είναι σύμφωνα με τον κ. Mathieu Lambotte, CEO της Pernod Ricard Hellas, η νέα περιβαλλοντική δράση "My beach. Our Planet.", την οποία παρουσίασε η επιδραστική εταιρεία αλκοολούχων ποτών πριν από μερικές ημέρες.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Pernod Ricard Hellas θα προβεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών της εστίασης για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών των ελληνικών beach bars, εφαρμόζοντας "πράσινα" πρωτόκολλα λειτουργείας σε τρεις επιλεγμένες επιχειρήσεις – leaders του κλάδου στην Αττική, με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την αποφυγή της χρήσης πλαστικών, αλλά και την εμπέδωση της ορθής χρήσης πρώτων υλών και ενέργειας.

Παράλληλα, υπό την καθοδήγηση της εξιδεικευμένης σε θέματα ρύπανσης ακτών και θαλασσών Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της, η Pernod Ricard Hellas θα προσκαλέσει εθελοντές πολίτες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στους καθαρισμούς παραλιών, επιβραβεύοντας τους για την οικολογική τους επιλογή. Η αρχή θα γίνει με δράσεις καθαρισμού επτά παραλιών της Αττικής που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ με ορίζοντα έναρξης της πρωτοβουλίας την άνοιξη του 2022 και προβλεπόμενο στόχο τον καθαρισμό περισσότερων από 30.000 τμ ελληνικών παραλιών.

"Η δράση μας αυτή – στην οποία συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas - αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας προς την ελληνική κοινωνία και στις αρχές βιωσιμότητας και υπευθυνότητας που διέπουν τη λειτουργία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως", σημείωσε ο κ. Lambotte, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα project με πολυετές ορίζοντα, και εφαρμογή σε ολοένα περισσότερα σημεία της χώρας στα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Guerilla Chef Burgers" κάνει τα burgers εύκολα ξανά

Ένα hole-in-the-wall στέκι στα απόμερα των κάτω Εξαρχείων, που σερβίρει ένα και μόνο burger σε δυο παραλλαγές, βάζει ξανά στο μπιφτεκόψωμο ένα βασικό συστατικό που είχε τελευταία εκλείψει: την απλότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/05/2022

To "Blue Oyster" βάζει τα όστρακα στη μπάρα

Οινικές φυσαλίδες και θαλασσινοί θησαυροί συναντιούνται σε ένα αναπάντεχο oyster bar στο Κέντρο της Αθήνας, με το άγγιγμα του "ΦΙΤΑ" στις γεύσεις και την ούγια του "Noel" στην αύρα.

Με Έκτορα Μποτρίνι ανοίγει το "Nikki Beach Santorini"

Το lifestyle hotel της παραλίας του Μονόλιθου ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου και υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ παραδίδοντάς του τα ηνία του signature εστιατορίου "Escape by Botrini".

Τι μας έφερες από το Μεξικό, Θάνο Στασινέ;

Λίγο πριν σαλπάρει για το νησί των ανέμων, ο σεφ του ολοκαίνουριου μυκονιάτικου "Byblos" μας μιλά για τις γεύσεις που ανακάλυψε περνώντας ενάμιση μήνα στο Mexico City για να στήσει το "Poema" ως executive chef, και μας δίνει ραντεβού για αυθεντικά tacos στο κέντρο της Αθήνας το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης πιάνει δωμάτιο στη "La Meat Maison"

Το ανερχόμενο brand premium κοπών θα σερβίρει τα εκλεκτά του κρέατα στο πιάτο, περνώντας στο δοκιμασμένο concept του butchery-restaurant από τα μέσα Μαΐου, με τον ανατρεπτικό σεφ στο τιμόνι της κουζίνας.

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".