Η Pernod Ricard Hellas καθαρίζει τις αθηναϊκές ακτές και στοχεύει σε "πράσινα" beach bars

Καθαρισμός επτά αττικών παραλιών, εκπαιδεύσεις για «πράσινα» beach bars και ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος για καθαρές παραλίες ανάμεσα στους στόχους της νέας περιβαλλοντικής δράσης «My beach. Our Planet.» της επιδραστικής εταιρείας.

Mathieu Lambotte Pernaud Ricard Hellas

"Μια μακροπρόθεσμη δέσμευση με στόχο την αλλαγή στις ελληνικές παραλίες αλλά και στον κλάδο που δραστηριοποιούμαστε" είναι σύμφωνα με τον κ. Mathieu Lambotte, CEO της Pernod Ricard Hellas, η νέα περιβαλλοντική δράση "My beach. Our Planet.", την οποία παρουσίασε η επιδραστική εταιρεία αλκοολούχων ποτών πριν από μερικές ημέρες.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Pernod Ricard Hellas θα προβεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών της εστίασης για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών των ελληνικών beach bars, εφαρμόζοντας "πράσινα" πρωτόκολλα λειτουργείας σε τρεις επιλεγμένες επιχειρήσεις – leaders του κλάδου στην Αττική, με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την αποφυγή της χρήσης πλαστικών, αλλά και την εμπέδωση της ορθής χρήσης πρώτων υλών και ενέργειας.

Παράλληλα, υπό την καθοδήγηση της εξιδεικευμένης σε θέματα ρύπανσης ακτών και θαλασσών Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της, η Pernod Ricard Hellas θα προσκαλέσει εθελοντές πολίτες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στους καθαρισμούς παραλιών, επιβραβεύοντας τους για την οικολογική τους επιλογή. Η αρχή θα γίνει με δράσεις καθαρισμού επτά παραλιών της Αττικής που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ με ορίζοντα έναρξης της πρωτοβουλίας την άνοιξη του 2022 και προβλεπόμενο στόχο τον καθαρισμό περισσότερων από 30.000 τμ ελληνικών παραλιών.

"Η δράση μας αυτή – στην οποία συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas - αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας προς την ελληνική κοινωνία και στις αρχές βιωσιμότητας και υπευθυνότητας που διέπουν τη λειτουργία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως", σημείωσε ο κ. Lambotte, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα project με πολυετές ορίζοντα, και εφαρμογή σε ολοένα περισσότερα σημεία της χώρας στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/01/2023

Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".