Η Pernod Ricard Hellas καθαρίζει τις αθηναϊκές ακτές και στοχεύει σε "πράσινα" beach bars

Καθαρισμός επτά αττικών παραλιών, εκπαιδεύσεις για «πράσινα» beach bars και ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος για καθαρές παραλίες ανάμεσα στους στόχους της νέας περιβαλλοντικής δράσης «My beach. Our Planet.» της επιδραστικής εταιρείας.

Mathieu Lambotte Pernaud Ricard Hellas

"Μια μακροπρόθεσμη δέσμευση με στόχο την αλλαγή στις ελληνικές παραλίες αλλά και στον κλάδο που δραστηριοποιούμαστε" είναι σύμφωνα με τον κ. Mathieu Lambotte, CEO της Pernod Ricard Hellas, η νέα περιβαλλοντική δράση "My beach. Our Planet.", την οποία παρουσίασε η επιδραστική εταιρεία αλκοολούχων ποτών πριν από μερικές ημέρες.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Pernod Ricard Hellas θα προβεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών της εστίασης για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών των ελληνικών beach bars, εφαρμόζοντας "πράσινα" πρωτόκολλα λειτουργείας σε τρεις επιλεγμένες επιχειρήσεις – leaders του κλάδου στην Αττική, με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την αποφυγή της χρήσης πλαστικών, αλλά και την εμπέδωση της ορθής χρήσης πρώτων υλών και ενέργειας.

Παράλληλα, υπό την καθοδήγηση της εξιδεικευμένης σε θέματα ρύπανσης ακτών και θαλασσών Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, και με τη συμμετοχή των εργαζομένων της, η Pernod Ricard Hellas θα προσκαλέσει εθελοντές πολίτες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στους καθαρισμούς παραλιών, επιβραβεύοντας τους για την οικολογική τους επιλογή. Η αρχή θα γίνει με δράσεις καθαρισμού επτά παραλιών της Αττικής που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ με ορίζοντα έναρξης της πρωτοβουλίας την άνοιξη του 2022 και προβλεπόμενο στόχο τον καθαρισμό περισσότερων από 30.000 τμ ελληνικών παραλιών.

"Η δράση μας αυτή – στην οποία συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas - αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας προς την ελληνική κοινωνία και στις αρχές βιωσιμότητας και υπευθυνότητας που διέπουν τη λειτουργία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως", σημείωσε ο κ. Lambotte, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα project με πολυετές ορίζοντα, και εφαρμογή σε ολοένα περισσότερα σημεία της χώρας στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.