Εστιατόρια με ζεστή ατμόσφαιρα

Για αυτές τις ημέρες που το κρύο έχει την τιμητική του, σταχυολογούμε δέκα αξιόλογα εστιατόρια κάθε είδους που μαζί με το φαγητό μας περιβάλλουν με τη θαλπωρή τους.

artisanal

Artisanal Lounge & Gardens

Μας αρέσει και η πιο χαλαρή orangerie του κήπου, όμως η ζεστή και θεατράλε επάνω σάλα του "Artisanal" είναι ταμάμ για ωραίες εξόδους στα βόρεια. Το τιμόνι της κουζίνας κρατά σταθερά ο βραβευμένος Δημήτρης Δημητριάδης με μοντέρνες ελληνικές σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν, ενώ η Δήμητρα Αντωνακοπούλου δημιουργεί κοκτέιλ υψηλού επιπέδου.

tilemaxos

Τηλέμαχος Athens

Ζεστή αστική πολυτέλεια σε τυλίγει με το μπαίνεις στο εστιατόριο-ναός του κρέατος του Γιώργου Τσιλιγκίρη στην καρδιά της πόλης. Πολύ ξεχωριστές και ψαγμένες κοπές, συχνά με ελληνικό πρόσημο, δίνουν τον τόνο, ενώ η κάβα κρύβει οινικά διαμάντια από ολόκληρο τον κόσμο.

balthazar

Balthazar

Μπορεί ο κήπος να είναι σήμα κατατεθέν, και οι χειμωνιάτικες βραδιές ωστόσο στο εσωτερικό του ατμοσφαιρικού νεοκλασικού της οδού Τσόχα έχουν τη δική τους χάρη. Μοντέρνες fusion γεύσεις με το χαρακτηριστικό άγγιγμα του Χριστόφορου Πέσκια αλλά και αξιόλογα κοκτέιλ στο μπαρ.

monzu

Monzu

Αν ακόμα δεν έχετε δοκιμάσει τις πολύ καλές ρετσέτες του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Λιόκα στο "Monzu", η στιγμή είναι κατάλληλη για να επισκεφτείτε το ιταλικό εστιατόριο που στεγάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό κηφισιώτικο αρχοντικό με περίσσεια θαλπωρή. Η ναπολιτάνικου ύφους πίτσα φυσάει, όπως και τα πολύ καλά ζυμαρικά.

manimani

Μάνη Μάνη

Η αστική αρχοντιά και τα μανιάτικα ενσταντανέ κρεμασμένα στους τοίχους δημιουργούν γλυκιά ατμόσφαιρα στο αγαπημένο Ελλήνων και ξένων εστιατόριο που βρίσκεται στο Κουκάκι. Από την ανοικτή κουζίνα του Αλέξανδρου Φορούλη καταφτάνουν γεύσεις που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνο πνεύμα.

andaman

Andaman

Η ταράτσα του είναι σήμα κατατεθέν της καλοκαιρινής Αθήνας, όμως και η εσωτερική του σάλα με τα ζεστά χρώματα προσφέρεται για βραδιές σε τόνους εξωτικούς με τις ταϋλανδέζικες γεύσεις σε πρώτο πλάνο. Πάντα παρών, ο Ρωμανός Λοκτέβ σε ξεναγεί στον πλούσιο κατάλογο που περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ κλασικές και πιο ιδιαίτερες. 

doshermanos

Dos Hermanos

Γράφει εδώ και αρκετά χρόνια τη δική του ιστορία το πολύ όμορφο και φουλ του χρώματος μεξικάνικο εστιατόριο του Πίτερ Μαραγκού στην Κηφισιά. Πέρα από τις signature fajitas και enchiladas, τιμήστε ακόμα τα ταρτάρ και σεβίτσε με εξωτικά φρούτα αλλά την ταλιάτα σε μυστική μεξικάνικη μαρινάδα.

amorous

Amorous

Στη μεταπολεμική Νέα Υόρκη μας ταξιδεύει η νέα πρόταση πρόταση από την οικογένεια των "nice n easy" που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την πορεία της στα βόρεια της πόλης. Η δράση ξεκινά από νωρίς το πρωί, ενώ η γευστική έμφαση είναι κατά κύριο λόγο σε κοσμαγάπητα εδέσματα της αμερικανικής κουλτούρας όπως η πίτσα, τα ζυμαρικά, τα burger και το κρέας.

lefkes
 
Λεύκες

Είναι από τα πλέον sui generis εστιατόρια της Αθήνας οι "Λεύκες" που στεγάζονται σε μια όμορφη μονοκατοικία του Γαλατσίου, με κάθε λογής συλλεκτικά αντικείμενα και memorabilia να δημιουργούν ατμόσφαιρα. Οι γεύσεις που προτείνει ο σεφ και ιδιοκτήτης Τάσος Ντούμας με την ομάδα του έχουν μοντέρνο ελληνικό προφίλ, χωρίς να λένε όχι και σε στοιχεία από άλλες κουζίνες του κόσμου. 

brasserielorraine

Brasserie Lorraine

Κομψή γαλλική ατμόσφαιρα με αύρα από τα παλιά χαρακτηρίζει το όμορφο εστιατόριο του Κολωνακίου. Οι γεύσεις του σεφ Παναγιώτη Ζώκου αντλούν έμπνευση από τις σπεσιαλιτέ των μπρασερί με μοντέρνα διάθεση, όπως για παράδειγμα ο σπιτικά καπνιστός σολομός που έχει για συνοδεία αρωματική σος ρεμουλάντ και το ντελικάτο ζεστό φουαγκρά που περιχύνεται με γλυκιά κολοκύθα και πιπεράτη γκαστρίκ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Brasserie Lorraine

Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Monzu

Λεωφ. Κηφισίας 317 Β, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Amorous

Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.