"17 Χωριά" καλωσορίζουν τους οινόφιλους στη Νεμέα

Ένα οινικό εστιατόριο κομίζει την αύρα της θρυλικής «Enoteca» στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας.

dekaeftachoria

"Πρώτα το κρασί, ύστερα το φαγητό" ήταν πάντο το motto στη θρυλική "Enoteca" της λεωφόρου Πεντέλης που, τρόπον τινά, αναβιώνει στη Νεμέα. Ο ιδιοκτήτης της και μεγάλος wine connoisseur Κώστας Τουλουμτζής συνεταιρίστηκε με τον Μένιο Τουρλώτο προκειμένου να μετατρέψουν το εστιατόριο "Αντίκα" του δεύτερου σε ένα αμιγώς οινικό εστιατόριο-προορισμός, που αποτίνει φόρο τιμής στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας. "17 Χωριά" το όνομα του, όσα δηλαδή και εκείνα που ανήκουν στη ζώνη της Νεμέας, καθένα από τα οποία δίνει το όνομα του στα ισάριθμα πιάτα του καταλόγου. Αρκετά από αυτά, όπως το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι ή το οσομπούκο με σάλτσα αρωματισμένη με λεμόνι και μαϊντανό, είναι παλιά signature πιάτα της "Enoteca", τα οποία αποκτούν μια δεύτερη ζωή ακριβώς δέκα χρόνια ύστερα από το κλείσιμο του εστιατορίου, τοποθετημένα όμως σε μια καινούργια και διαφορετική συνθήκη. Τριγύρω τους ή μάλλον πριν από αυτά, η wine list προτείνει περισσότερες από εκατό ετικέτες που περιλαμβάνουν έστω και μία επιλογή από όλα ανεξαιρέτως τα οινοποιεία της Νεμέας, ενώ δεν λείπουν και χαρακτηριστικές επιλογές από την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Το εστιατόριο, προικισμένο πλέον με το δικό του κελάρι, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά εδώ και περίπου ένα μήνα, ανοίγοντας ωστόσο επίσημα τις πόρτες του την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου. 

Δερβενακίων 12, Νεμέα, 2746023778

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Johanne Syi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε φέτος στις κουζίνες της Ασίας

Η καταξιωμένη επικεφαλής σεφ του εστιατορίου "Lolla" στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε από τον θεσμό "Asia's 50 Best Restaurants" ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για φέτος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
07/02/2023

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

Το "Napul’è" ανοίγει πανιά για Τήνο

Το ιταλιάνικο σουξέ της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio σαλπάρει για το "Aeolis Tinos Suites".

Μπορεί η γαστρονομία να γίνει energy saving;

Οι σεφ αλλά κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε και με τη βοήθεια αρχαίων τεχνικών αλλά και με νέες τεχνολογίες να πετύχουμε το στόχο της ενεργειακής εξοικονόμησης.

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.

Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.