Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic

Όταν κάποτε γραφτεί ένα βιβλίο για την ιστορία του κρέατος στην Ελλάδα, το κεφάλαιο για το «Τηλέμαχος Art Grill» θα είναι σίγουρα από τα μεγαλύτερα

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic

Όταν κάποτε γραφτεί ένα βιβλίο για την ιστορία του κρέατος στην Ελλάδα, το κεφάλαιο για το «Τηλέμαχος Art Grill» θα είναι σίγουρα από τα μεγαλύτερα. Το όμορφο κηφισιώτικο εστιατόριο με τη μακρά ιστορία, που κρατά από τη δεκαετία του 1950, μπορεί άνετα να υπερηφανευτεί ότι πυροδότησε την εξάπλωση της σύγχρονης κρεοφαγίας όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και έξω από αυτή. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, οι σπάνιες κοπές που κατόπιν καθιερώθηκαν κι επικράτησαν, τα άριστα σιτέματα (εδώ πρωτομάθαμε τι θα πει dry aging) και ασφαλώς η αλάνθαστη τεχνική στη διαχείριση και το ψήσιμο ήταν ανέκαθεν τα όπλα που χρησιμοποίησαν ο Γιώργος και ο Κώστας Τσιλιγκίρης για να μας μυήσουν στην τέχνη της απόλαυσης του κρέατος και να κρατούν το «Τηλέμαχος Art Grill» σταθερά ψηλά στην ατζέντα των κρεατοφάγων ολόκληρου του λεκανοπεδίου.

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic - εικόνα 1

Κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η δράση μεταφέρεται έξω, κάτω από τα μεγάλα δροσερά δέντρα της αυλής, το απολαυστικό σενάριο φέρνει πάντα στο κέντρο του τραπεζιού ορισμένα πιάτα που έχουν πλέον αποκτήσει τη στόφα του κλασικού. Είναι, λόγου χάρη, η ανεπανάληπτη βοδινή σπαλομπριζόλα του ενός κιλού, το σουβλάκι από πρόβατο, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι μαύρου χοίρου, το χυμώδες αρνάκι στη σούβλα που δημιουργούν μαζί με άλλους πειρασμούς τον κρεάτινο άξονα στον οποίο κινείται το εστιατόριο

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic - εικόνα 2

Τριγύρω τους θα βρείτε ακόμα μια μεγάλη σειρά από ορεκτικά και σαλάτες, ανάμεσα στα οποία δίνουν τον τόνο η ξεχωριστή καροτοσαλάτα με κάρι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και οι λαδερές μελιτζάνες από το οικογενειακό κτήμα που μαγειρεύονται με πολίτικη συνταγή, χωρίς να λείπουν οι καλοφτιαγμένες πίτες με χειροποίητο φύλλο όπως η κρεατόπιτα και η κολοκυθόπιτα. Η wine list, πλούσια και ζηλευτή, προτείνει μια ευρεία γκάμα επιλογών από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και ωραία νοτιοαφρικάνικα κρασιά που εισάγουν οι ίδιοι και αξίζει να ανακαλύψετε.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".