Τα Καραμανλίδικα του Φάνη: Ατόφιες γεύσεις στην ταράτσα του μεζετζίδικου

Το πιο δημοφιλές καλοφαγάδικο στέκι του κέντρου ανεβαίνει ψηλά, έχοντας ήδη εγκαινιάσει τη νέα, όμορφη ταράτσα του, ακριβώς δίπλα από το νεοκλασικό της οδού Σωκράτους.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη: Ατόφιες γεύσεις στην ταράτσα του μεζετζίδικου

Επιπλέον, το μενού που ανανεώνεται συνεχώς, πρόσφατα εμπλουτίστηκε με ολοκαίνουργια πιάτα που… μυρίζουν θάλασσα, όπως η τσιροσαλάτα από την Κομοτηνή, το καπνιστό χέλι από την Άρτα, το καπνιστό φιλέτο ξιφία από την Κάλυμνο ή το απροσδόκητο σαγανάκι με γαρίδες και παστουρμά, ενώ τα εκλεκτά και σπάνια ελληνικά τυριά κι αλλαντικά είναι όπως πάντα διαθέσιμα στη βιτρίνα των «Καραμανλίδικων», για όσους θέλουν να πάρουν στο σπίτι λίγη απ’ την ατόφια νοστιμιά τους.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη: Ατόφιες γεύσεις στην ταράτσα του μεζετζίδικου - εικόνα 1

Το πιο δημοφιλές καλοφαγάδικο στέκι του κέντρου ανεβαίνει ψηλά, έχοντας ήδη εγκαινιάσει τη νέα, όμορφη ταράτσα του, ακριβώς δίπλα από το νεοκλασικό της οδού Σωκράτους. Εκεί, μαρμάρινα τραπέζια και καρέκλες με ψαθάκι μάς δίνουν την ευκαιρία να χαρούμε τις γεύσεις των «Καραμανλίδικων» με μια νέα οπτική, την οπτική του «μεζετζίδικου», χαζεύοντας τον ουρανό της Αθήνας, με πιάτα και υλικά που αποπνέουν γευστική αυθεντικότητα. Κλασικές αγαπημένες γεύσεις, από τα σαγανάκια-σήμα κατατεθέν των «Καραμανλίδικων» μέχρι παστουρμάδες, μπουρέκια, σουτζουκάκια και μπουγιουρντί, υφαίνουν τον καμβά της ανατολίτικης νοστιμιάς του «Μεζετζίδικου», ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο εξακολουθούν να κρατούν οι εκλεκτές ντελικατέσες από την εκτενέστατη συλλογή αλλαντικών και τυριών του Φάνη Θεοδωρόπουλου, ιδιοκτήτη των «Καραμανλίδικων», με ποιοτικές επιλογές απ’ όλη την Ελλάδα, διαλεγμένες μία μία.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Upupa Epops κλείνει 10 χρόνια και στήνει μεγάλο πάρτι στα Πετράλωνα

Το Upupa Epops γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με ένα μεγάλο birthday party στα Πετράλωνα, μουσική, ποτά και ειδικό menu από το Kuchisabishii Sakaba.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
28/09/2026

Στο "Θανάσης 1948", το ερώτημα είναι παϊδάκια ή Wagyu A5

Στην αυλή-κήπο του "Θανάση", απολαμβάνεις μια γκάμα κρεατικών που εκτείνεται από το αρνίσιο παϊδάκι μέχρι τις ακριβές κοπές από ράτσες προέλευσης, σ΄ένα περιβάλλον χαλαρό και απροσποίητο.

Παγκράτι στο χέρι: 5 στάσεις για street food που αξίζουν κάθε μπουκιά

Το Παγκράτι έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο δυνατές γειτονιές για street food στην Αθήνα, με πίτσα, σουβλάκι, burgers και σάντουιτς για κάθε όρεξη.

5 προσιτά μεζεδοπωλεία για χαλαρό τσιμπολόγημα και θαλπωρή

Τώρα που δροσίζει, πέντε προσιτά αθηναϊκά στέκια μα καλούν για τσίπουρα, ζεστούς μεζέδες, πιάτα στη μέση και χαλαρό τσιμπολόγημα με παρέα.

"Melina Seafood": Νέο ξεκίνημα στο Παλαιό Φάληρο

Καινούργια σελίδα για το δημοφιλές ψαροφαγικό στέκι της γειτονιάς που σάλπαρε σε νέο χώρο, με καπετάνιο στην κουζίνα του τον Σπύρο Δήμητσα.

Η νέα ελληνική κουζίνα της Αθήνας στα καλύτερα και οικονομικότερά της

Από το Μεταξουργείο και το Σύνταγμα έως τη Γλυφάδα και το Μικρολίμανο, επτά βραβευμένα εστιατόρια δείχνουν πόσο διαφορετικά μπορεί να εκφραστεί σήμερα η σύγχρονη ελληνική κουζίνα, μέσα από ειδικά μενού των Ημερών Βραβευμένης Γαστρονομίας.

Παγκόσμια Ημέρα Αστακού: Το MooCasa σερβίρει Steak & Lobster και νέες θαλασσινές προτάσεις

Σήμερα, το premium steakhouse του Νέου Ηρακλείου υποδέχεται τη σεζόν με μια βραδιά αφιερωμένη στον αστακό.