Το «Il Pioppo» σήκωσε αυλαία στο Γαλάτσι

Την κλασική και comfort όψη της ιταλικής κουζίνας υπηρετεί το καινούργιο στέκι που άνοιξε σε σημείο κέντρο-απόκεντρο του Γαλατσίου.

Το «Il Pioppo» σήκωσε αυλαία στο Γαλάτσι

Δεν έχει πολλές ημέρες που άνοιξε τις πόρτες του το ολοκαίνουργιο ιταλικό «Il Pioppo», σε σημείο κέντρο-απόκεντρο του Γαλατσίου. Υπό την επίβλεψη του όπως πάντα δραστήριου Τάσου Ντούμα που γνωρίζουμε από τις γειτονικές «Λεύκες» (αυτό σημαίνει άλλωστε και το όνομα του μαγαζιού στα ιταλικά), οι νεαροί σεφ Θανάσης Πετρόπουλος και Ανδριανός Τριανταφύλλου φτιάχνουν το δικό τους ζυμάρι για ναπολιτάνικη πίτσα, παρασκευάζουν χειροποίητα ζυμαρικά και προτείνουν μια σειρά από πιάτα που υπηρετούν την κλασική και comfort όψη της ιταλικής κουζίνας.

Την αρχή κάνουν για παράδειγμα arancini με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα ή μια πολέντα με λουκάνικο salsiccia, στα ζυμαρικά θα βρείτε μια μπολονέζ με κιμά κομμένο στο χέρι όπως και καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και crumble σκόρδου, ενώ η ώρα της pizza φέρνει στο τραπέζι ιδέες κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως η pistachio με κρέμα παρμεζάνας ενισχυμένη με φιστίκι Αιγίνης, μοτσαρέλα fior di latte, μορταδέλα και βαλεριάνα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.