Δεν έχει πολλές ημέρες που άνοιξε τις πόρτες του το ολοκαίνουργιο ιταλικό «Il Pioppo», σε σημείο κέντρο-απόκεντρο του Γαλατσίου. Υπό την επίβλεψη του όπως πάντα δραστήριου Τάσου Ντούμα που γνωρίζουμε από τις γειτονικές «Λεύκες» (αυτό σημαίνει άλλωστε και το όνομα του μαγαζιού στα ιταλικά), οι νεαροί σεφ Θανάσης Πετρόπουλος και Ανδριανός Τριανταφύλλου φτιάχνουν το δικό τους ζυμάρι για ναπολιτάνικη πίτσα, παρασκευάζουν χειροποίητα ζυμαρικά και προτείνουν μια σειρά από πιάτα που υπηρετούν την κλασική και comfort όψη της ιταλικής κουζίνας.
Την αρχή κάνουν για παράδειγμα arancini με κολοκύθα και γκοργκοντζόλα ή μια πολέντα με λουκάνικο salsiccia, στα ζυμαρικά θα βρείτε μια μπολονέζ με κιμά κομμένο στο χέρι όπως και καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα και crumble σκόρδου, ενώ η ώρα της pizza φέρνει στο τραπέζι ιδέες κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως η pistachio με κρέμα παρμεζάνας ενισχυμένη με φιστίκι Αιγίνης, μοτσαρέλα fior di latte, μορταδέλα και βαλεριάνα. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.