Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους

Από brisket και πάπια μέχρι ψαγμένα σουβλάκια, κεμπάπ και μερακλίδικες γεύσεις Ανατολής, ιδού 8 ξεχωριστές ιδέες για να απολαύσουμε στο σπίτι μια βραδιά φουλ του κρέατος.

Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους

Μέχρι να έρθει η στιγμή που θα το επισκεφτούμε ξανά, το κομψό smokehouse «Fine Mess» του Κολωνακίου είχε την ωραία ιδέα να έρθει τρόπον τινά εκείνο σε εμάς. Μας προσφέρει λοιπόν τη δυνατότητα για ένα barbeque dinner στο σπίτι, επιλέγοντας τα low & slow κρεατικά της αρεσκείας μας ανάμεσα σε brisket, spare ribs και pulled pork burgers, και βάζοντας στο πλάι τις ωραίες του γαρνιτούρες σαν την coleslaw με παντζάρι και μάνγκο ή τις κροκέτες καπνιστής πανσέτας. Η παραγγελία είναι για τέσσερα άτομα και πρέπει να γίνει από την προηγούμενη ημέρα, αλλιώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα να παραγγείλετε ελεύθερα από τον κατάλογο του μαγαζιού.

Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους - εικόνα 1

Οι σούβλες του «Spit Jack» στην Πλάκα εξακολουθούν να στροβιλίζονται αργά και να μας ανοίγουν την όρεξη για ψητή πάπια, κοτόπουλο, τραγανή πορκέτα, μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος και αρνίσιο κότσι σιγομαγειρεμένο σε σάλτσα κόκκινου κρασιού με γλυκάνισο, πετιμέζι και πορτοκάλι. Υπάρχουν μάλιστα και δύο combo menus που περιλαμβάνουν γαρνιτούρες σαν τον πουρέ πατάτας με τρούφα και σος όπως εκείνη με Jack Daniels ή τη μουστάρδα αρωματισμένη με θυμάρι.

Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους - εικόνα 2

Κοντά μας παραμένει η new age σουβλακερί «Hoocut» που έφτιαξαν οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος και Κλεομένης Ζουρνατζής στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Αρκεί ένα πέρασμα από τη σελίδα της στο facebook και η όρεξη ανοίγει αμέσως για σπέσιαλ δική τους πίτα τυλιχτή με βοδινό, προβατίνα, χοιρινό, κοτόπουλο και άλλα πολλά και νόστιμα.

Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους - εικόνα 3

Το δίδυμο των «KGrill» σε Βούλα και Καλλιθέα είναι η πρόταση του ομίλου Καστελόριζο στο δημοφιλές τερέν της προσιτής κρεατοφαγίας με άποψη. Ο πολύ πλούσιος κατάλογος ανοίγεται από το παραδοσιακό σουβλάκι και το κεμπάπ μέχρι μια δελεαστική τηγανιά προβατίνας, τις πατάτες με αυγά μάτια, γύρο και γραβιέρα αλλά και μια χοιρινή tomahawk με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους - εικόνα 4

Δεν πάει πολύς καιρός που γνωρίσαμε τη «Μαρίκα», η οποία έκανε από την πρώτη στιγμή γκραν σουξέ στην όμορφη αυλή της στο Χαλάνδρι εστιάζοντας στο ποιοτικό σουβλάκι. Πέρα από τα κλασικά τυλιχτά και καλαμάκια, υπάρχουν επίσης ιδιαίτερες προτάσεις με ζυγούρι ή προβατίνα, αλλά και μια καλή ποικιλία σε ορεκτικά σαν τους μυτιληνιούς γκιουζλεμέδες και τα τραχανοπιτάρια Σκύρου με μέλι από τη Ναυπακτία.

Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους - εικόνα 5

Τα «Biftekakia & Souvlakia» ξεκίνησαν την καριέρα τους στα βόρεια προάστια (Νέα Κηφισιά, Νέο Ψυχικό, Δροσιά) αλλά δεν άργησαν να επεκταθούν και στα νότια, με το μαγαζί της Γλυφάδας. Το μενού δίνει ασφαλώς τον πρώτο ρόλο στα διάσημα μπιφτεκάκια του από φρέσκο ελληνικό κρέας και στα σουβλάκια όλων των ειδών, χωρίς να λείπουν κι άλλα κρεατικά όπως τα παϊδάκια, τα ορεκτικά και οι ενδιαφέρουσες σαλάτες.

Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους - εικόνα 6

Στέκι αγαπημένο εδώ και χρόνια στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας, το «Peppers» ποντάρει στο δίπτυχο σουβλάκι και κεμπάπ. Στην παραγγελία σας, εκτός από τα κλασικά και πεντανόστιμα (τυλιχτά, καλαμάκια, γύρος, σχάρα), αξίζει ακόμα να συμπεριλάβετε κι άλλες σπεσιαλιτέ όπως τα μυζηθροπιτάκια με δυόσμο, τα κολοκυθάκια τηγανητά σε sticks και ασφαλώς τα τηγανητά αυγά με πατάτες, σουτζούκι ή παστουρμά.

Delivery με θέμα: Μια βραδιά για κρεατοφάγους - εικόνα 7

Τη δική του χειροποίητη πίτα ετοιμάζει το «City Grill» της Ραφήνας, μέσα στην οποία τυλίγει ζουμερά σουβλάκια και κεμπάπ. Το μενού που υπογράφει ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης επιφυλάσσει ακόμα μια σειρά από ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως τα αυγουλάκια Μαραθώνα με αρμένικο σουτζούκι και μοσχαρίσιο παστουρμά αλλά και μια ενότητα αφιερωμένη στις ζύμες και τις γεύσεις με άρωμα Ανατολής.

Περισσότερες πληροφορίες

K.Grill

Ελ. Βενιζέλου 330, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Biftekakia & Souvlakia

Λεωφ. Κηφισίας 202, N. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Biftekakia & Souvlakia

Ιλισίων 26, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Peppers

Χαριλάου Τρικούπη 156, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Biftekakia & Souvlakia

Λεωφ. Μαραθώνος 1, Δροσιά
  • Εστιατόρια

K. Grill

Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα
  • Εστιατόρια

Hoocut

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, κέντρο
  • Εστιατόρια

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Μαρίκα

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

City Grill

Χρυσ. Σμύρνης 8 & Χρ. Μάντικα, Ραφήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.