«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης

Σε πιάνουν οι μυρωδιές από τα χταπόδια και τα φρεσκότατα ψαρικά στα κάρβουνα όταν ανεβαίνεις την πλαγιά της Πεντέλης, και θαρρείς πως βρίσκεσαι στην ακροθαλασσιά περιμένοντας μεζέδες που ψαρεύτηκαν μόλις.

«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης

Σε πιάνουν οι μυρωδιές από τα χταπόδια και τα φρεσκότατα ψαρικά στα κάρβουνα όταν ανεβαίνεις την πλαγιά της Πεντέλης, και θαρρείς πως βρίσκεσαι στην ακροθαλασσιά περιμένοντας μεζέδες που ψαρεύτηκαν μόλις. Η λύση στο εν λόγω παράδοξο δίνεται από την ονομαστή «Νησιώτισσα», την οικογενειακή ψαροταβέρνα των αδερφών Νίκου, Αντρέα και Κώστα Κυριακόπουλου, που εδώ και είκοσι ένα χρόνια μοσχοβολά ιώδιο και τα τραπέζια της γίνονται ανάρπαστα από τους θαμώνες που έχει κερδίσει, ανάμεσά στους οποίους και πολλοί διάσημοι.

«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης - εικόνα 1

Τριακόσια τετραγωνικά μέτρα πλακόστρωτης βεράντας μέσα στο πράσινο και στη δροσιά είναι το ασυναγώνιστο χαρτί της για τους καλοκαιρινούς μήνες, εξασφαλίζοντας (και με το παραπάνω) τις δέουσες αποστάσεις ασφαλείας της συγκεκριμένης περιόδου. Πιάστε θέση κάτω από ένα πεύκο και ο δρόμος της γεύσης στρώνεται με φρεσκότατες ψαριές από τις ελληνικές θάλασσες: τραγανή καραβιδόψιχα, συμιακό γαριδάκι και χέλι καπνιστό μαζί με όστρακα, μεγάλα ψάρια και λοιπούς μεζέδες βγαίνουν από τα (δυνατά) τηγάνια και τις σχάρες της «Νησιώτισσας», καθώς οι κλασικές ψαρο-επιλογές συναντούν το απροσδόκητο, ανάλογα με την πραμάτεια των ψαροντουφεκάδων με τους οποίους επικοινωνεί καθημερινά η οικογένεια. Οι πιο ταιριαστοί σύντροφοι των θαλασσινών δε, το ούζο και το τσίπουρο, απολαμβάνουν εδώ την ποικιλία που τους πρέπει: πάνω από εκατό ετικέτες μικρών αλλά και καθιερωμένων παραγωγών μετρά η λίστα, φέρνοντας στον ουρανίσκο σας αποστάγματα που δεν έχετε ξαναγευτεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.