«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης

Σε πιάνουν οι μυρωδιές από τα χταπόδια και τα φρεσκότατα ψαρικά στα κάρβουνα όταν ανεβαίνεις την πλαγιά της Πεντέλης, και θαρρείς πως βρίσκεσαι στην ακροθαλασσιά περιμένοντας μεζέδες που ψαρεύτηκαν μόλις.

«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης

Σε πιάνουν οι μυρωδιές από τα χταπόδια και τα φρεσκότατα ψαρικά στα κάρβουνα όταν ανεβαίνεις την πλαγιά της Πεντέλης, και θαρρείς πως βρίσκεσαι στην ακροθαλασσιά περιμένοντας μεζέδες που ψαρεύτηκαν μόλις. Η λύση στο εν λόγω παράδοξο δίνεται από την ονομαστή «Νησιώτισσα», την οικογενειακή ψαροταβέρνα των αδερφών Νίκου, Αντρέα και Κώστα Κυριακόπουλου, που εδώ και είκοσι ένα χρόνια μοσχοβολά ιώδιο και τα τραπέζια της γίνονται ανάρπαστα από τους θαμώνες που έχει κερδίσει, ανάμεσά στους οποίους και πολλοί διάσημοι.

«Νησιώτισσα»: Καθαρός αέρας και ψαρονοστιμιές στη βεράντα της Πεντέλης - εικόνα 1

Τριακόσια τετραγωνικά μέτρα πλακόστρωτης βεράντας μέσα στο πράσινο και στη δροσιά είναι το ασυναγώνιστο χαρτί της για τους καλοκαιρινούς μήνες, εξασφαλίζοντας (και με το παραπάνω) τις δέουσες αποστάσεις ασφαλείας της συγκεκριμένης περιόδου. Πιάστε θέση κάτω από ένα πεύκο και ο δρόμος της γεύσης στρώνεται με φρεσκότατες ψαριές από τις ελληνικές θάλασσες: τραγανή καραβιδόψιχα, συμιακό γαριδάκι και χέλι καπνιστό μαζί με όστρακα, μεγάλα ψάρια και λοιπούς μεζέδες βγαίνουν από τα (δυνατά) τηγάνια και τις σχάρες της «Νησιώτισσας», καθώς οι κλασικές ψαρο-επιλογές συναντούν το απροσδόκητο, ανάλογα με την πραμάτεια των ψαροντουφεκάδων με τους οποίους επικοινωνεί καθημερινά η οικογένεια. Οι πιο ταιριαστοί σύντροφοι των θαλασσινών δε, το ούζο και το τσίπουρο, απολαμβάνουν εδώ την ποικιλία που τους πρέπει: πάνω από εκατό ετικέτες μικρών αλλά και καθιερωμένων παραγωγών μετρά η λίστα, φέρνοντας στον ουρανίσκο σας αποστάγματα που δεν έχετε ξαναγευτεί.

Περισσότερες πληροφορίες

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/11/2025

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.