«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή

Το «Αυγό του Κόκκορα» γεμίζει και φέτος με μυρωδιές και γεύσεις ελληνικής παράδοσης στη γειτονιά του Μεταξουργείου.

«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή

Με τη φρεσκαρισμένη του αυλή και τα τραπεζάκια της Πλατείας Αυδή στα δυνατά χαρτιά του, αλλά και την ιστορία του στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή ως εγγύηση, το «Αυγό του Κόκκορα» γεμίζει και φέτος με μυρωδιές και γεύσεις ελληνικής παράδοσης στη γειτονιά του Μεταξουργείου. Συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική κοινότητα, που επιτηρεί από τα κάδρα τους γεμάτους ιστορία τοίχους του (φέρουν ακόμα σημάδια, μάλιστα, από τα βόλια των Δεκεμβριανών), το κλασικό pit stop στις βόλτες της ανεβασμένης γειτονιάς του αθηναϊκού κέντρου ξεκινά φέτος από νωρίς, με την κουζίνα να σερβίρει κλασικά ελληνικά μαγειρευτά από τις 12 το μεσημέρι.

«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή - εικόνα 1

Αργότερα αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί, μυρωδάτα απάκια και άλλα καλούδια από τη λίστα των ορεκτικών πλασάρονται στη σέντρα, ενώ οι δροσερές σαλάτες προκαλούν για ομαδικό παιχνίδι, σε τραπέζια στρωμένα με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Για τους μοναχοφαγάδες της παρέας, κλασικές σπεσιαλιτέ όπως το πιάτο-υπογραφή, που φέρει το όνομα του μαγαζιού, αλλά και η φαμόζα κοκορόσουπα συναγωνίζονται για την πρωτιά των best sellers, ενώ για τους μερακλήδες, πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών καψαλίζονται στη σχάρα, ζουμερές τηγανιές ζαλίζουν με τις μυρωδιές τους, ενώ επιλεγμένα αποστάγματα, καλό κρασί και παγωμένες μπίρες διώχνουν τη ζέστη του καλοκαιριού μια κι έξω.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.