«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή

Το «Αυγό του Κόκκορα» γεμίζει και φέτος με μυρωδιές και γεύσεις ελληνικής παράδοσης στη γειτονιά του Μεταξουργείου.

«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή

Με τη φρεσκαρισμένη του αυλή και τα τραπεζάκια της Πλατείας Αυδή στα δυνατά χαρτιά του, αλλά και την ιστορία του στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή ως εγγύηση, το «Αυγό του Κόκκορα» γεμίζει και φέτος με μυρωδιές και γεύσεις ελληνικής παράδοσης στη γειτονιά του Μεταξουργείου. Συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική κοινότητα, που επιτηρεί από τα κάδρα τους γεμάτους ιστορία τοίχους του (φέρουν ακόμα σημάδια, μάλιστα, από τα βόλια των Δεκεμβριανών), το κλασικό pit stop στις βόλτες της ανεβασμένης γειτονιάς του αθηναϊκού κέντρου ξεκινά φέτος από νωρίς, με την κουζίνα να σερβίρει κλασικά ελληνικά μαγειρευτά από τις 12 το μεσημέρι.

«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή - εικόνα 1

Αργότερα αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί, μυρωδάτα απάκια και άλλα καλούδια από τη λίστα των ορεκτικών πλασάρονται στη σέντρα, ενώ οι δροσερές σαλάτες προκαλούν για ομαδικό παιχνίδι, σε τραπέζια στρωμένα με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Για τους μοναχοφαγάδες της παρέας, κλασικές σπεσιαλιτέ όπως το πιάτο-υπογραφή, που φέρει το όνομα του μαγαζιού, αλλά και η φαμόζα κοκορόσουπα συναγωνίζονται για την πρωτιά των best sellers, ενώ για τους μερακλήδες, πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών καψαλίζονται στη σχάρα, ζουμερές τηγανιές ζαλίζουν με τις μυρωδιές τους, ενώ επιλεγμένα αποστάγματα, καλό κρασί και παγωμένες μπίρες διώχνουν τη ζέστη του καλοκαιριού μια κι έξω.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.