Αεράτο socializing στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τα «Pizza School» και «Zaf»

«Pizza School» και «Zaf» επέστρεψαν στη ζωή της πόλης, και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό.

Αεράτο socializing στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τα «Pizza School» και «Zaf»

Ίσως το πιο ζωηρό σημείο συνάντησης σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, το δίπολο των «Pizza School» και «Zaf» επέστρεψε στη ζωή της πόλης, και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό. Απλωμένα στη σκιά της Αγίας Ειρήνης και στο πλάτωμα της Στοάς Πύρρου, τα κομψά τραπεζάκια του ενός και τα open air σαλονάκια του άλλου έγιναν ξανά το best seller της γειτονιάς, φορτωμένα με καινούργιες γεύσεις από τα φρεσκαρισμένα μενού.

Μαθήματα βέρας ιταλιάνικης γεύσης εξακολουθεί να παραδίδει το «School Pizza Bar», με τις φινετσάτες πίτσες του να παραμένουν στα SOS, αλλά και πληθωρικά πιάτα όπως τα χοιρινά σκαλοπίνια με σάλτσα λεμονιού, τα μπιφτέκια μοσχαριού, ζυμωμένα με μανιτάρια porcini, ή το χοιρινό φιλέτο σε σάλτσα τεσσάρων πιπεριών και λάδι μαύρης τρούφας, να πλασάρονται δίπλα σε πληθωρικά ριζότο, αφράτες σαλάτες και μια δελεαστική γκάμα από ανάλαφρα ορεκτικά, με την καλοδουλεμένη wine list να ολοκληρώνει τη γαστριμαργική εμπειρία.

Αεράτο socializing στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τα «Pizza School» και «Zaf» - εικόνα 1

Δίπλα, το ανανεωμένο «ZAF» υποδέχεται το καλοκαίρι με ανάλαφρη διάθεση και άρωμα φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ να γεμίζει ενέργεια την πλατεία από νωρίς, αλλά και προτάσεις από τον σεφ Γιάννη Καραγιάννη. Με ένα μενού που παντρεύει fine dining με το casual eating από όλες τις γωνιές του κόσμου, η κουζίνα του «Zaf» μας ταξιδεύει από τη Βαρκελώνη στην Ιταλία και πάλι πίσω, χάρη σε πιάτα όπως τα λευκά μανιτάρια με λουκάνικο τσορίθο και η παέγια με θαλασσινά και κρεατικά τα αχνιστά μύδια με τσίλι και οι παπαρδέλες με σπαράγγια – γεύσεις ιδανικές για pairings με την πλούσια wine list από τον ελληνικό αμπελώνα, η οποία διατίθεται μάλιστα και by the glass.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/12/2025

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…