Αεράτο socializing στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τα «Pizza School» και «Zaf»

«Pizza School» και «Zaf» επέστρεψαν στη ζωή της πόλης, και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό.

Αεράτο socializing στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τα «Pizza School» και «Zaf»

Ίσως το πιο ζωηρό σημείο συνάντησης σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, το δίπολο των «Pizza School» και «Zaf» επέστρεψε στη ζωή της πόλης, και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό. Απλωμένα στη σκιά της Αγίας Ειρήνης και στο πλάτωμα της Στοάς Πύρρου, τα κομψά τραπεζάκια του ενός και τα open air σαλονάκια του άλλου έγιναν ξανά το best seller της γειτονιάς, φορτωμένα με καινούργιες γεύσεις από τα φρεσκαρισμένα μενού.

Μαθήματα βέρας ιταλιάνικης γεύσης εξακολουθεί να παραδίδει το «School Pizza Bar», με τις φινετσάτες πίτσες του να παραμένουν στα SOS, αλλά και πληθωρικά πιάτα όπως τα χοιρινά σκαλοπίνια με σάλτσα λεμονιού, τα μπιφτέκια μοσχαριού, ζυμωμένα με μανιτάρια porcini, ή το χοιρινό φιλέτο σε σάλτσα τεσσάρων πιπεριών και λάδι μαύρης τρούφας, να πλασάρονται δίπλα σε πληθωρικά ριζότο, αφράτες σαλάτες και μια δελεαστική γκάμα από ανάλαφρα ορεκτικά, με την καλοδουλεμένη wine list να ολοκληρώνει τη γαστριμαργική εμπειρία.

Αεράτο socializing στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και τα «Pizza School» και «Zaf» - εικόνα 1

Δίπλα, το ανανεωμένο «ZAF» υποδέχεται το καλοκαίρι με ανάλαφρη διάθεση και άρωμα φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ να γεμίζει ενέργεια την πλατεία από νωρίς, αλλά και προτάσεις από τον σεφ Γιάννη Καραγιάννη. Με ένα μενού που παντρεύει fine dining με το casual eating από όλες τις γωνιές του κόσμου, η κουζίνα του «Zaf» μας ταξιδεύει από τη Βαρκελώνη στην Ιταλία και πάλι πίσω, χάρη σε πιάτα όπως τα λευκά μανιτάρια με λουκάνικο τσορίθο και η παέγια με θαλασσινά και κρεατικά τα αχνιστά μύδια με τσίλι και οι παπαρδέλες με σπαράγγια – γεύσεις ιδανικές για pairings με την πλούσια wine list από τον ελληνικό αμπελώνα, η οποία διατίθεται μάλιστα και by the glass.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.