«Il Trovatore»: Ένας βέρος τροβαδούρος της Ιταλίας στο Παλαιό Φάληρο

Το πολύ όμορφο εστιατόριο «Il Trovatore» άνοιξε μόλις τις πόρτες του, τυλίγοντας το Παλαιό Φάληρο με τις γοητευτικές μυρωδιές της βέρας ιταλικής κουζίνας.

«Il Trovatore»: Ένας βέρος τροβαδούρος της Ιταλίας στο Παλαιό Φάληρο

Το πολύ όμορφο εστιατόριο «Il Trovatore» άνοιξε μόλις τις πόρτες του, τυλίγοντας το Παλαιό Φάληρο με τις γοητευτικές μυρωδιές της βέρας ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για την ολοκαίνουργια πρόταση της οικογένειας Βουλγαράκη με την πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης, η οποία εκφράζει τη βαθιά αγάπη αλλά και τη γνώση της για την αυθεντική κουζίνα της Ιταλίας. Στα ίδια υψηλά στάνταρ ποιότητας που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε και στα υπόλοιπα εστιατόρια της οικογένειας, όπως οι γειτονικοί «Ψαράδες» και το«Lazaro 1971» αλλά και το θαλασσινό ρεστοράν «Άδολο» στη Νέα Κηφισιά, το «Il Trovatore» κατάφερε να ξεχωρίσει άμα τη εμφανίσει του στον γευστικό χάρτη της Αθήνας.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο βραβευμένος Ιταλός σεφ Pino Saccheri με τη μεγάλη αγάπη για τη χώρα μας. Έχοντας δίπλα του τον executive chef των εστιατορίων της οικογένειας Βασίλη Τσατσάκη, μας παρουσιάζουν ένα πολύ ξεχωριστό γευστικό ρεπερτόριο που δένει τις παραδοσιακές συνταγές της γείτονος με τις πιο μοντέρνες πινελιές και ασφαλώς τη γνήσια ιταλική πίτσα, που ψήνεται στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο του εστιατορίου. Τα πάντα είναι artigianale και παρασκευάζονται μπροστά μας, στην ανοιχτή κουζίνα: από τις δροσερές σαλάτες όπως η διάσημη Caprese με μοτσαρέλα εξαιρετικής ποιότητας και τα εξαίσια arancini alla siciliana μέχρι τις πολλές και διαφορετικές επιλογές με βάση τη χειροποίητη pasta fresca, τα εκλεκτά κρεατικά και φυσικά τα γλυκά.

«Il Trovatore»: Ένας βέρος τροβαδούρος της Ιταλίας στο Παλαιό Φάληρο - εικόνα 1

Ο χώρος του εστιατορίου, τον οποίο επιμελήθηκε ο γνωστός interior designer Στρατής Γλυνός, είναι και αυτός διακοσμημένος σε παραδοσιακό στιλ, με λεπτές, μοντέρνες πινελιές, και διαθέτει το επιπρόσθετο πλεονέκτημα μιας πολύ ατμοσφαιρικής αυλής, ό,τι πρέπει για υπέροχα ταξίδια με τη γεύση της πραγματικής ιταλικής κουζίνας. Όσο για τον τροβαδούρο που στάθηκε πηγή έμπνευσης για το καινούργιο αυτό εγχείρημα, δεν είναι άλλος από τον μεγάλο Andrea Bocelli. Εξ ου και θα δείτε δίσκους υπογεγραμμένους με τις προσωπικές ευχές του Andrea Bocelli και της οικογένειάς του να κοσμούν τη σάλα σε περίοπτη θέση, ενώ τα εκλεκτά κρασιά από το οινοποιείο Bocelli Wines, με την υπογραφή του εμβληματικού Ιταλού τενόρου, φιγουράρουν στην πολύ ενημερωμένη wine list.

Περισσότερες πληροφορίες

Il Trovatore

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.