«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό

Ένα αλλιώτικο street food spot, που βλέπει δημιουργικά το κλασικό γαλλικό brioche. Ο Γάλλος σεφ Jean Charles Metayer έχει «Brio» και μας εξηγεί πώς προέκυψε η ιδέα, την οποία σκοπεύει να επεκτείνει στην Αθήνα και το εξωτερικό.

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό

Ε λοιπόν, τα πιο γκουρμέ σάντουιτς της Ελλάδας θα τα βρείτε στο Ψυχικό, στην briocherie που άνοιξε ο Γάλλος βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Jean Charles Metayer εδώ και λίγο καιρό, το streetfood παίρνει άλλη διάσταση. Ξέρω, ξέρω, έχετε ταυτίσει –όχι άδικα– το γαλλικό «τσουρέκι» με τη γλύκα, αλλά δεν θα σας έχει διαφύγει ότι τον τελευταίο καιρό που τα burgers έχουν αποκτήσει τεράστια δημοφιλία, τα καλά σερβίρονται σε μπριός. Το μπριός, λοιπόν, μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο γλυκό, αλλά μπορεί να είναι και αλμυρό. Γι’ αυτό και το «Brio» (συντομογραφία του brioche) δίνει άλλη διάσταση στο streetfood.

Ο Metayer άρχισε να σκέφτεται την ιδέα περίπου πριν από ένα χρόνο. «Το μπριός είναι μια πολύ έντονη παιδική ανάμνηση. Το πρωί και το απόγευμα μετά το σχολείο με περίμενε πάντα στο τραπέζι το μπριός που έφτιαχνε η μητέρα μου. Μ’ αρέσει πολύ η μυρωδιά του βουτύρου από την ψίχα του. Έτσι, λοιπόν, συνεργαστήκαμε με τον αδελφό μου τον Sébastien που είναι chef patissier και μας έβγαλε πολλές συνταγές για διαφορετικά μπριός, γλυκά και αλμυρά, και κάποια πρωτότυπα σαν το «briossant», αμάλγαμα του μπριός και του κρουασάν. Χρησιμοποιούμε ποιοτικά υλικά, βούτυρο από την Βρετάνη και τη Νορμανδία, φρέσκα αβγά και φρέσκο γάλα, όχι σκόνες και νερό».

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό - εικόνα 1

Δοκίμασα αρκετά διαφορετικά μπριός και με συνεπήρε η ευγένεια και η φινέτσα τους. Στα αλμυρά, ένα μακρόστενο μπριός γεμίζεται με καβούρι, σπαράγγι και μαγιονέζα κάρι (Aegean) ή, κάθε Παρασκευή, με pulled pork. Το «brioziko» είναι μια παραλλαγή του Scotch egg με βραστό αβγό σε ζύμη μπριός με σπανάκι και μανιτάρια, ενώ υπάρχει κι άλλο ένα με μπέργκερ και τσένταρ. Στα γλυκά, εκτός από το παριζιάνικο με σοκολάτα και κράνμπερι, μου άρεσε η μεστή γεύση του σχεδόν άγλυκου Fluffy με προζύμι και ρούμι, του mosaic (προζύμι, σοκολάτα) και του Cinnamon με σταφίδες. Θα βρείτε ακόμη ωραίες σαλάτες μέσα σε μεγάλα μπριός, εξαιρετικά μέλια της Melira και έναν φανταστικό καφέ από βραζιλιάνικο Arabica yellow catuai.

3 για φίλημα!

Mediterranean

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό - εικόνα 2

Ιδού μια μεσογειακή συνάντηση σοφά συνδυασμένων γεύσεων της Ιταλίας και της Ελλάδας. Φίνο ψωμάκι με ωραία κόρα και πέστο με έντονη επίγευση βασιλικού, κόντρα πιπεριάς Φλωρίνης και γέμισμα από προσούτο και τυρί.

Rectangular

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό - εικόνα 3

Μέσα σ’ αυτό το τετράγωνο μπριός με την υπαινικτική γλύκα που μοσχοβολάει αβγό και βούτυρο συνδυάζονται σε μια πλούσια αρμονία καπνιστή γαλοπούλα, κρητική γραβιέρα και φετούλες μαύρης τρούφας.

Royal

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό - εικόνα 4

Γοητευτική γλυκιά μυρωδιά φουντουκιού με βούτυρο, γεύση πληθωρική από καβουρντισμένο φουντούκι και βουτυράτο μπριός γεμάτο νύξεις πορτοκαλιού. Αυτό το «τσουρέκι» με τις πέρλες ζάχαρης φυσάει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.