«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό

Ένα αλλιώτικο street food spot, που βλέπει δημιουργικά το κλασικό γαλλικό brioche. Ο Γάλλος σεφ Jean Charles Metayer έχει «Brio» και μας εξηγεί πώς προέκυψε η ιδέα, την οποία σκοπεύει να επεκτείνει στην Αθήνα και το εξωτερικό.

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό

Ε λοιπόν, τα πιο γκουρμέ σάντουιτς της Ελλάδας θα τα βρείτε στο Ψυχικό, στην briocherie που άνοιξε ο Γάλλος βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Jean Charles Metayer εδώ και λίγο καιρό, το streetfood παίρνει άλλη διάσταση. Ξέρω, ξέρω, έχετε ταυτίσει –όχι άδικα– το γαλλικό «τσουρέκι» με τη γλύκα, αλλά δεν θα σας έχει διαφύγει ότι τον τελευταίο καιρό που τα burgers έχουν αποκτήσει τεράστια δημοφιλία, τα καλά σερβίρονται σε μπριός. Το μπριός, λοιπόν, μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο γλυκό, αλλά μπορεί να είναι και αλμυρό. Γι’ αυτό και το «Brio» (συντομογραφία του brioche) δίνει άλλη διάσταση στο streetfood.

Ο Metayer άρχισε να σκέφτεται την ιδέα περίπου πριν από ένα χρόνο. «Το μπριός είναι μια πολύ έντονη παιδική ανάμνηση. Το πρωί και το απόγευμα μετά το σχολείο με περίμενε πάντα στο τραπέζι το μπριός που έφτιαχνε η μητέρα μου. Μ’ αρέσει πολύ η μυρωδιά του βουτύρου από την ψίχα του. Έτσι, λοιπόν, συνεργαστήκαμε με τον αδελφό μου τον Sébastien που είναι chef patissier και μας έβγαλε πολλές συνταγές για διαφορετικά μπριός, γλυκά και αλμυρά, και κάποια πρωτότυπα σαν το «briossant», αμάλγαμα του μπριός και του κρουασάν. Χρησιμοποιούμε ποιοτικά υλικά, βούτυρο από την Βρετάνη και τη Νορμανδία, φρέσκα αβγά και φρέσκο γάλα, όχι σκόνες και νερό».

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό - εικόνα 1

Δοκίμασα αρκετά διαφορετικά μπριός και με συνεπήρε η ευγένεια και η φινέτσα τους. Στα αλμυρά, ένα μακρόστενο μπριός γεμίζεται με καβούρι, σπαράγγι και μαγιονέζα κάρι (Aegean) ή, κάθε Παρασκευή, με pulled pork. Το «brioziko» είναι μια παραλλαγή του Scotch egg με βραστό αβγό σε ζύμη μπριός με σπανάκι και μανιτάρια, ενώ υπάρχει κι άλλο ένα με μπέργκερ και τσένταρ. Στα γλυκά, εκτός από το παριζιάνικο με σοκολάτα και κράνμπερι, μου άρεσε η μεστή γεύση του σχεδόν άγλυκου Fluffy με προζύμι και ρούμι, του mosaic (προζύμι, σοκολάτα) και του Cinnamon με σταφίδες. Θα βρείτε ακόμη ωραίες σαλάτες μέσα σε μεγάλα μπριός, εξαιρετικά μέλια της Melira και έναν φανταστικό καφέ από βραζιλιάνικο Arabica yellow catuai.

3 για φίλημα!

Mediterranean

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό - εικόνα 2

Ιδού μια μεσογειακή συνάντηση σοφά συνδυασμένων γεύσεων της Ιταλίας και της Ελλάδας. Φίνο ψωμάκι με ωραία κόρα και πέστο με έντονη επίγευση βασιλικού, κόντρα πιπεριάς Φλωρίνης και γέμισμα από προσούτο και τυρί.

Rectangular

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό - εικόνα 3

Μέσα σ’ αυτό το τετράγωνο μπριός με την υπαινικτική γλύκα που μοσχοβολάει αβγό και βούτυρο συνδυάζονται σε μια πλούσια αρμονία καπνιστή γαλοπούλα, κρητική γραβιέρα και φετούλες μαύρης τρούφας.

Royal

«Brio»: Το streetfood παίρνει άλλη διάσταση στο Νέο Ψυχικό - εικόνα 4

Γοητευτική γλυκιά μυρωδιά φουντουκιού με βούτυρο, γεύση πληθωρική από καβουρντισμένο φουντούκι και βουτυράτο μπριός γεμάτο νύξεις πορτοκαλιού. Αυτό το «τσουρέκι» με τις πέρλες ζάχαρης φυσάει.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.

Στο "Sea You Restaurant- Mezeri" η γειτονιά ξαναζεί και η θάλασσα παρτάρει

Κοσμικά party vibes, ψαροφαγική αίσθηση και μια όρεξη... να λερωθούμε στο Κολωνάκι.

Στο βασίλειο της "Δούκισσας", όλοι υποκλίνονται στους εξαιρετικούς μεζέδες

Στην προσεγμένη και κομψή "Δούκισσα", η μεζεδοκατάνυξη ισορροπεί ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο αλλά το κάνει εντός μιας value for money σχέσης.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο Dada's

Το μοντέρνο στέκι στη Νέα Πεντέλη με το ιδιαίτερο design και την comfort κουζίνα θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή.