Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα

Η γοητευτική γειτονιά της Αθήνας σε έξι ωραίες στάσεις για να κάνουμε τουρισμό στην πόλη ή να βολτάρουμε με τους ξένους φιλοξενούμενούς μας.

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα

Η γοητευτική γειτονιά της Αθήνας σε έξι ωραίες ιδέες για να κάνουμε τουρισμό στην πόλη ή να βολτάρουμε με τους ξένους φιλοξενούμενούς μας.

7 Food Sins

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 1

Προχωρημένη gastro pub με εξαιρετική θέα στον ιερό βράχο με διάκριση Bib Gourmand από τον Michelin. Ο Δήμος Σαμουράκης υπογράφει μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς. Να, όπως το μαγιάτικο με πέτσα σαν τραγανό μπισκότο, γλυκιά κρέμα καλαμποκιού, καψαλισμένα καλαμπόκια και σάλτσα βουτύρου εστραγκόν.

Ερμείον

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 2

Αν θες να νιώσεις λίγο σαν τουρίστας, τότε στο «Ερμείον» θα ευχαριστηθείς την ατμόσφαιρα μια όμορφης ταβέρνας του σήμερα. Τραπέζια με καρό τραπεζομάντιλο κάτω απ’ τη δροσιά μιας καταπράσινης μουριάς, και όλη η υφήλιος να τρώει. Σύγχρονες μεταφράσεις ελληνικών ιδεών, από καλαμάρι σχάρας με μελιτζανοσαλάτα και γιαούρτι μέχρι κροκέτα σπανακόρυζου με μους φέτας και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης.

Bluefish Athens

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 3

Ρεμβασμός στην όμορφη πλατεία Καλογριώνη απέναντι από τη Ρωμαϊκή Αγορά, με τα τραπέζια ανάμεσα στις ασπρισμένες μουριές. Ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης, μετρ του ψαριού, συνδυάζει την εκφραστική νοστιμιά μιας ψαροταβέρνας με την αύρα της μοντέρνας κουζίνας. Αυτό σημαίνει βελούδινη ταραμοσαλάτα και χταπόδι με τσαγανό ψημένο όμορφα σε γιαπωνέζικη robata, αλλά και τσιπούρα crispy skin.

Mono

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 4

Στρατηγικά τοποθετημένο δίπλα στην πλατεία της Μητρόπολης, με τα τραπέζια του στο κάθετο στενό, έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές στέκι τόσο για τους Αθηναίους όσο για ξένους επισκέπτες της πόλης. Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου δημιουργεί γεύσεις μεσογειακές και εξωτικές, σαν τα ντολμαδάκια με καλαμάρι, λεμονόχορτο και αβγολέμονο, την ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, στάκα και καρίκι Τήνου.

L' Audrion

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 5

Κομψή βερσιόν κλασικής γαλλικής γαστρονομίας συνδυασμένη με μεγάλη ποικιλία γαλλικών κρασιών σε μια φινετσάτη cave à manger. Εξαιρετικά πλατό τυριών και αλλαντικών, αλλά και πιάτα όπως μοσχαρίσια μάγουλα Bourguignon με πουρέ πατάτας, αρνί ταζίν με αποξηραμένα φρούτα, κόλιαντρο, κους-κους και σταφίδες και τερίνα φουαγκρά με πουρέ κυδώνι.

Θέσπις

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 6

Κρυμμένο σε ένα ατμοσφαιρικό σοκάκι της Πλάκας, το εστιατόριο που παίρνει το όνομά από τον ποιητή και πατέρα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας Θέσπι, σερβίρει στο πλακόστρωτο και δημιουργεί μια γωνιά νόστιμης χαλάρωσης. Από κολοκυθάκια λεμονάτα στο φούρνο και μουσακαδάκι αρνιού μέχρι παπαρδέλες με πορτσίνι και λάδι μαύρης ελληνικής τρούφας ή ριζότο αρακά με λάιμ και μελάνι σουπιάς.


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.