Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής

Είναι αυτή η εποχή που οι βόλτες μας ζητούν γαλάζια θέα και αίσθηση διακοπών, γι’ αυτό κι εμείς σας φτιάξαμε έναν άκρως χορταστικό χάρτη του φετινού παραλιακού μετώπου της Αθήνας με επιλογές για κάθε διάθεση από τον Φλοίσβο μέχρι το Σούνιο.

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής

Είναι αυτή η εποχή που οι βόλτες μας ζητούν γαλάζια θέα και αίσθηση διακοπών, γι’ αυτό κι εμείς σας φτιάξαμε έναν άκρως χορταστικό χάρτη του φετινού παραλιακού μετώπου της Αθήνας με επιλογές για κάθε διάθεση από τον Φλοίσβο μέχρι το Σούνιο.

Από νωρίς στις επάλξεις

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 1
«Balux Seaside + Pool»

Μπορεί στις ατελείωτες εγκαταστάσεις του να δρομολογούνται εξελίξεις που δεν θα αργήσουν να φανούν, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν θα κάνουμε την κλασική μας βόλτα στον Αστέρα Γλυφάδας από νωρίς το πρωί μάλιστα, που το «Balux» ανάβει τις μηχανές. Lazy breakfast με υπέροχη θέα στην παραλία αλλά κι ένα πλούσιο μενού με μεσογειακές γεύσεις, πίτσα και σούσι στο σαν στιλάτο εξοχικό Balux Cafe - The House Project, φοίνικες, ξαπλώστρες και αέρινες τέντες στο εξωτικό σκηνικό του Balux Seaside + Pool που θα μας κρατήσει μέχρι αργά πλάι στην πισίνα με thai γευστικό ρεπερτόριο, ολοκαίνουργια κοκτέιλ και πάρτι διάθεση με γνωστούς DJs. Στο γειτονικό Ark, πάλι, η ατμόσφαιρα έχει κάτι από τη στιλάτη αύρα της Κυανής Ακτής αλλά και τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο τιμόνι της κουζίνας που ποντάρει σταθερά στον πυρήνα της ελληνικής γεύσης (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019).

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 2
«Riviera Coast»

Στο καλοκαιρινό παιχνίδι μπαίνει επίσης από νωρίς το ανακαινισμένο Riviera Coast που θυμίζει κομψό καλοκαιρινό νησί πάνω στη θάλασσα της Βούλας, ενώ σε διπλό ταμπλό παίζει το ξενοδοχείο Poseidon στο Παλαιό Φάληρο: βουτιές στην οργανωμένη παραλία και ουζάκια με μεζέ δίπλα στο κύμα αλλά και κοκτέιλ με φόντο το ηλιοβασίλεμα στον Σαρωνικό πλάι στην πισίνα του «The Skybar 360°» που χαρίζει πανοραμική θέα από το rooftop στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου.

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 3
«Friday’s»

Στο ειδυλλιακό σκηνικό της μαρίνας Φλοίσβου, τέλος, οι ξυλόφουρνοι made in Napoli του Napolitivo ανάβουν από νωρίς για μια καλοκαιρινή βόλτα με γνήσια γεύση Ιταλίας, ενώ τα Friday’s μας ταξιδεύουν μέχρι την Καραϊβική με τάκος και μπεργκεράκια με μάνγκο, ανανά και σος από ρούμι, κοτόπουλο στη σχάρα Caribbean style, χοιρινό σε ψωμί μπριός με τηγανητές γλυκοπατάτες και άλλα πολλά.


Οι newcomers

«Glyfada Riviera» με τον Ολιβιέ στο τιμόνι

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 4

Η ριζική ανακαίνιση του κλασικού ξενοδοχείου της Γλυφάδας και η μετατροπή του σε ένα στιλάτο city resort πέντε αστέρων, σήμανε και την επιστροφή του Ολιβιέ Καμπανά στο γαστρονομικό σκηνικό της πόλης. Τραπέζι πιάνουμε πλάι στην ατμοσφαιρική πισίνα για ευφάνταστα πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με αφρό φάβας και καραμελωμένα κρεμμύδια και ο αρνίσιος μουσακάς, αλλά και στο fine dining εστιατόριο «Maraveal» όπου ο Ολιβιέ εστιάζει στις περίφημες διλογίες και τριλογίες του που τον καθιέρωσαν στη γαστρονομική Αθήνα.

«Rayen» όπως Μεξικό

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 5

Πρεμιέρα με μεξικάνικο χρώμα έκανε πρόσφατα η νέα πρόταση του ομίλου Σταθοκωστόπουλου στο Καλαμάκι. Ο χώρος του πολύ άνετου bar restaurant αναπτύσσεται με πολλές μικρές γωνιές και αναπαυτικούς καναπέδες γύρω από την εντυπωσιακή μπάρα όπου ετοιμάζονται signature cocktails όπως το El Sombrero με blend από τέσσερα ρούμι, passion fruit και λίγο καφέ. Στα της κουζίνας, ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος κινείται στο φάσμα της μεξικάνικης και περουβιανής κουζίνας, με chimichangas και tostadas, πλούσιες σαλάτες κι ένα εντυπωσιακό μεξικάνικο κοντοσούβλι από κοτόπουλο σε ατομική σούβλα.


Η αιώνια λιακάδα του Αστέρα

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 6
«nice n easy Seaside»

Τα daybeds της Astir Beach είναι sold out από νωρίς, οπότε αν θέλετε να προλάβετε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δικής μας Ψαρούς φροντίστε να αφιχθείτε μέχρι τις 9 π.μ. Εναλλακτικά υπάρχουν πάντα τα όμορφα εστιατόρια που αγκαλιάζουν την πλαζ. Η θερινή κατοικία των nice n easy ανοίγει τις πόρτες της από το πρωί στην καρδιά της παραλίας για άφθονο people watching συνοδεία ολοκληρωμένου brunch και συνεχίζει με προτάσεις που τιμούν τη healthy γευστική αντίληψη: πρωτότυπη κι ενδιαφέρουσα burrata με βουβαλίσια μοτσαρέλα από την Κερκίνη, αρωματικά αγιορείτικα μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, πολύ νόστιμο μοσχαρίσιο διάφραγμα με ραγού μανιταριών. Τα εξαιρετικά επιδόρπια του ταλαντούχου pastry chef Νικόλα Στράγγα είναι λόγος από μόνα τους για να βρεθείτε εδώ, με πρώτη και καλύτερη την πολύ υψηλού επιπέδου σφαίρα από κρέμα βασιλικού με γέμιση κομποτέ φράουλας.

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 7
«40 Forty»

Έτερος all day κάτοικος της παραλίας, το 40 Forty που στήνει τα τραπέζια του πάνω στην άμμο. Με το που σουρουπώνει ανάβουν φαναράκια για έξτρα ατμόσφαιρα και ο Γιάννης Μαρκαδάκης προτείνει μια πολυσυλλεκτική μοντέρνα κουζίνα που εστιάζει στα εκλεκτά θαλασσινά και κρεατικά – highlight τα εξαίσια όστρακα που έρχονται παγωμένα σε βαθύ δίσκο για να προσθέσεις spicy παρελκόμενα κατά βούληση.

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 8
«Matsuhisa Athens»

Άλλο κοσμοπολίτικο ραντεβού αυτό που κλείνουμε στην ειδυλλιακή βεράντα του Matsuhisa Athens με όλο τον κόλπο του Αστέρα στο πιάτο. Η πολυβραβευμένη πρεσβεία του Nobu Matsuhisa στην Αθήνα έχει ολοκαίνουργιες fusion ιαπωνικές γεύσεις διά χειρός του executive chef Τόνι Βρατσάνου και του head chef της ζεστής κουζίνας Θωμά Κουράκου όπως οι ασυναγώνιστες γαρίδες Κοιλάδας με αχινό από την Κρήτη που μας εντυπωσίασαν κατά τη διάρκεια του φετινού Nobu Festival. Στα οπωσδήποτε και το εντυπωσιακό infinity bar «Umi» ακριβώς στη μύτη της βεράντας.

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 9
«Pelagos»

Αρχή και τέλος της παραλίας είναι βέβαια το «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens» που απολαμβάνει το πιο προνομιακό κομμάτι της εμβληματικής χερσονήσου του Αστέρα. Τα εστιατόρια του προσφέρουν την ιδανική αφορμή για μια σπέσιαλ έξοδο σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας: Pelagos με φρέσκο ψάρι και Mercato με ιταλικές γεύσεις στις κοσμοπολίτικες βεράντες του ξενοδοχείου, Helios με νοτιοαμερικάνικη κουζίνα και Taverna 37 με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα πάνω στη θάλασσα.


Για glam lovers

«Island»

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 10

Αν μιλάμε για summer classics, δύσκολα θα σκεφτείς κάτι άλλο από το κοσμικό bar restaurant στη Βάρκιζα. Σημειώστε πως κάθε Δευτέρα την μπάρα αναλαμβάνουν εκλεκτοί guest bartenders και κάθε Τετάρτη την κουζίνα διάσημοι Έλληνες σεφ.

«Krabo»

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 11

Αμείωτη συνεχίζεται η μεγάλη επιτυχία του boho chic καταφυγίου των αδερφών Αγιοστρατίτη που ξεκίνησε πέρυσι την καριέρα του στον ατμοσφαιρικό κόλπο Ζώσκα στο Καβούρι. Μοντέρνες γεύσεις από τον Παναγιώτη Γιακαλή, κρατήσεις υπεραπαραίτητες.


Με εκδρομική διάθεση

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 12
«Kohylia»

Είστε σε mood για ταξίδια μακρινά ως το Λαγονήσι; Χτισμένα πάνω στη θάλασσα, τα εστιατόρια του εμβληματικού «Grand Resort Lagonissi» ξεδιπλώνουν μια ενδιαφέρουσα βεντάλια γεύσεων με θαλασσινά πάνω στο κύμα στο Ouzeri Aegeon, μοντέρνα κουζίνα στο ιδιαίτερης αισθητικής ξύλινο ντεκ του Captain’s House αλλά και ασιατικές γεύσεις στο signature φουλ εξωτισμό σκηνικό του Kohylia. Τελευταία μας στάση το Cape Sounio The Restaurant στο πολυτελές ξενοδοχείο της Grecotel στο Σούνιο. Μια από τις ωραιότερες ταράτσες της Ελλάδας, ακριβώς απέναντι από το ναό του Ποσειδώνα, και στα ηνία της κουζίνας ο έμπειρος σεφ Σάκης Τζανέτος με μοντέρνες μεσογειακές προτάσεις που ταιριάζουν γάντι στο κομψό περιβάλλον.

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 13


Ψάρι εις ύψος!

Καστελόριζο Βάρκιζας

Το πρώτο μέλος της γνωστής οικογενείας θαλασσινών εστιατορίων, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της αττικής ριβιέρας, επάνω στο λιμανάκι της Βάρκιζας, με απρόσκοπτη γαλάζια θέα. Μικρά και μεγάλα ψάρια, φρεσκότατες σαλάτες και ωραίες θαλασσινές και παραδοσιακές νοστιμιές, που προσφέρονται και σε set menus μαζί με κρασί ή ρακή.

Σαρδελάκι... με θέα

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 14

Ο κόλπος της Βουλιαγμένης μοιάζει να εισβάλλει στις όμορφες βεράντες του, ενώ στο μενού η προσιτή ψαροφαγία έχει την τιμητική της. Από το διάσημο σαρδελάκι στα κάρβουνα και το γαύρο στο τηγάνι περνάμε στα ελληνικά καβούρια, τις καραβίδες και τα βασιλικά καβουροπόδαρα, τσεκάροντας παράλληλα και το μπαρ με τα ολόφρεσκα όστρακα.

Blue Fish Vouliagmeni

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 15

Μια πραγματική ανατομία του ψαριού στο πιάτο προσφέρει ο Γιώργος Οικονομίδης στο κομψό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα της Βουλιαγμένης. Ως ένθερμος υποστηρικτής της φιλοσοφίας from head to tail μας σερβίρει το ψάρι της επιλογής μας μαγειρεμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, από ταρτάρ ή σούπα μέχρι ψημένο στη robata.

Ψαρού Αναβύσσου

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 16

Δροσιά κάτω από τις ομπρέλες ή στη μοντέρνα σάλα ρεμβάζοντας το χαλαρωτικό τοπίο του Σαρωνικού. Και στον κατάλογο, μια ξεχωριστή πρόταση ψαροφαγίας με άποψη σε φιλικές τιμές. Φρέσκα μικρόψαρα, όστρακα, ιδιαίτερα ορεκτικά και μια σειρά από θαλασσινά μαγειρευτά δίνουν τον τόνο. Αγαπημένο των περίοικων οπότε προνοήστε για κράτηση.

Mythos by Divani

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 17

Ελάτε από νωρίς στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Divani» στη Βουλιαγμένη για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και κατόπιν βουτήξτε στις μοντέρνες θαλασσινές προτάσεις του σεφ Λεωνίδα Φορτετσανάκη: μους λευκού ταραμά με αβγοτάραχο και τσιπς κρεμμυδιού, χταπόδι με αβοκάντο και ρεβίθια, σφυρίδα στη σχάρα που σερβίρεται με ένα θαυμάσιο αβγολέμονο.

Ιθάκη

Ο φετινός γευστικός χάρτης της παραλιακής - εικόνα 18

Μοναδικό περιβάλλον, καλή κουζίνα με έμφαση στο ψάρι και διαχρονική κοσμοπολίτικη αύρα στο πολυτελές ντεκ που εποπτεύει τον κόλπο του Αστέρα και την ανοιχτή θάλασσα. Το φρέσκο ψάρι στη σχάρα παραμένει η πλέον κλασική επιλογή, η κουζίνα ωστόσο ανοίγεται σε μια πολυσυλλεκτική πρόταση σε μεσογειακό θαλασσινό ύφος χωρίς να λείπει το sushi.


Περισσότερες πληροφορίες

Ιθάκη

Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Καστελόριζο

Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας
  • Εστιατόρια

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

BlueFish

Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Riviera Coast

Λεωφ. Κων. Καραμανλή 18, Bούλα
  • Εστιατόρια

Umi Bar Matsuhisa

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Athens») Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Bars

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Maraveal

«Glyfada Riviera Hotel», Λεωφ. Ποσειδώνος 40, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".