Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935»

Ελληνικές γεύσεις πειραγμένες από τον σεφ Γιάννη Στανίτσα σερβίρονται στη σάλα, ενώ ναπολετάνικες πίτσες, αφράτες σαλάτες και νόστιμα cocktails δίνουν γεύση στη ρομαντική, σινεφίλ ταράτσα.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935»

Κουρνιασμένο στην καρδιά του αθηναϊκού food village, στην οδό Βουλής και σε ένα κτήριο με έντονη τη μεσοπολεμική αύρα, το luxury boutique hotel «V1935» παίζει εδώ και λίγες εβδομάδες σε διπλό ταμπλό γεύσης, ανοίγοντας σε θαμώνες κι επισκέπτες του Κέντρου όχι μόνο το όμορφο rooftop του, αλλά και το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ισογείου.

Κομψά μεταλλικά σαλόνια τύπου φερ φορζέ, περίτεχνες μπορντούρες στο ξύλινο μπαρ και προσεγμένη μουσική, συνθέτουν αύρα ρομαντικής κομψότητας, σε έναν χώρο που αντλεί την αισθητική του από την αστική παράδοση της περιοχής, ενώ ανάλαφρες και μυρωδάτες ναπολετάνικες πίτσες, αφράτες, δροσερές σαλάτες και νόστιμα, ευφάνταστα cocktails δίνουν γεύση στην άκρως ρομαντική, χαλαρή ατμόσφαιρα ενός spot που ταιριάζει χάρμα με τα καλοκαιρινά μας απόβραδα, κάτω απ’ τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935» - εικόνα 1

Στο δε ισόγειο, αντίκες συνυφασμένες με τον χαρακτήρα του κτηρίου – επιβλητική παρουσία, λόγου χάρη, το παλιό αυθεντικό ντουλάπι πάγου, που έχει μετατραπεί σε σύγχρονο ψυγείο χωρίς να χάσει ούτε σκλήθρα απ’ την, μελωμένη απ’ τον χρόνο, ξύλινη επένδυσή του – στολίζουν τις γωνιές μιας σάλας συνδεδεμένης με την αστική και την εμπορική ιστορία της Αθήνας: Οι πέτρινοι τοίχοι της στέγαζαν κάποτε το μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλου, πρώτος κρίκος μιας απ’ τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής που έχει γνωρίσει η Ελλάδα.

Μοντέρνες γεύσεις σε ρετρό ατμόσφαιρα στο «V1935» - εικόνα 2

Εδώ, τα ξύλινα σκαλιστά τραπέζια υποδέχονται ελληνικές γεύσεις πειραγμένες από την ομάδα του σεφ Γιάννη Στανίτσα, με τα σκιουφιχτά με μπολωνέζ γαρίδας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, για παράδειγμα, να είναι ένα comfort πιάτο με απροσδόκητες υφές και όμορφα τονισμένη τη μυρωδιά της θάλασσας. Παράλληλα, ο μουσακάς με αρνίσιο κρέας και κρέμα γραβιέρας, ψημένος αυτοστιγμεί σε μικρό πήλινο κιούπι, φέρνει στο πιάτο μια ανάλαφρη, αλλά βαθιά στη γεύση της εκδοχή του κλασικού πιάτου, που μοσχοβολάει Ελλάδα με τρόπο που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους ξενόφερτους, αλλά και τους ντόπιους foodies εξίσου.

Περισσότερες πληροφορίες

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

29/11/2022

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Βινύλιο, burgers, pizza και κοκτέιλ στο "1st Koukaki Vinyl Market"

Όλες οι αγάπες συγκεντρωμένες σε ένα Σαββατοκύριακο στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο τριάστερος σεφ Mauro Colagreco Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα

Ο Ιταλοαργεντίνος chef-patron του τριάστερου "Mirazur" στη Μεντόν είναι ο πρώτος σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο.

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.