«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας

Το ιστορικό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από δύο δεκαετίες για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας

Λίγα μέτρα από τα γραφικά, πολυπερπατημένα σκαλάκια της Μνησικλέους, το πιο ιστορικό εστιατόριο στη γειτονιά της Πλάκας, η «Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά», αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από δύο δεκαετίες για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Κλασική κατάληξη μετά τα πολιτιστικά δρώμενα στη σκιά της Ακρόπολης ή για εκείνες τις ώρες που θέλετε να νιώσετε τουρίστας στην πόλη σας, η ταβέρνα στη συμβολή των Ερεχθέως κι Ερωτοκρίτου δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, παρά τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.

«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας - εικόνα 1

Τα ξύλινα τραπεζάκια μπροστά από το υπέροχο νεοκλασικό μαζί με τις ολάνθιστες γωνιές, τα ψηλά δέντρα και τα πλακόστρωτα επίπεδα φτιάχνουν ένα υπέροχο σκηνικό, ικανό να σε μεταφέρει σε άλλες εποχές και τόπους. Κρεατικά και ψαρικά συμπυκνωμένης νοστιμιάς βγαίνουν καθημερινά από τη σχάρα και το φούρνο (ξεχωρίζει το μαλακό φιλέτο σχάρας μόσχου με φρέσκες πατάτες ή λαχανικά) και πικάντικοι μεζέδες γεμίζουν τον τόπο με αρώματα, ενώ μια μεγάλη λίστα ελληνικών κρασιών είναι διαθέσιμη καλύπτοντας κάθε budget. Στα μπόνους η μαγευτική θέα από την ταράτσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά

Ερεχθέως 16 και Ερωτόκριτου 12, Πλάκα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.