«Ramino»: Carpaccio mio!

Ανανεωμένο υποδέχεται τους φίλους του (και δεν είναι λίγοι!) το φινετσάτο ιταλικό εστιατόριο-προορισμός στα νότια φέτος το καλοκαίρι.

«Ramino»: Carpaccio mio!

Ανανεωμένο υποδέχεται τους φίλους του (και δεν είναι λίγοι!) το φινετσάτο ιταλικό εστιατόριο-προορισμός στα νότια φέτος το καλοκαίρι. Ο νέος σεφ Βασίλης Καφαλούκος, με εμπειρία χρόνων στην ιταλική κουζίνα και συνεργασίες με σεφ της γείτονος, έχει δώσει ένα πιο μοντέρνο στιλ στις κλασικές συνταγές της πιο αγαπημένης εθνικής κουζίνας στον κόσμο, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και πολύ καλά υλικά.

Πιάτα όπως το carpaccio di vitello με ιταλική μαγιονέζα, φρέσκες τρούφες, φύλλα ρόκας και τηγανητή κινόα, τα Caesar flavored arancini, που ανανεώνουν τις κλασικές ιταλικές ρυζοκροκέτες, η πίτσα salumeria με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προσούτο, πεπερόνι, ζαμπόν και ventricina και η πανακότα με λευκή σοκολάτα, γιούζου, μπισκότο τζίντζερ, πουρέ μάνγκο και μαρέγκα καρύδας δείχνουν την ευφάνταστη ματιά του στην ιταλική γαστρονομική παράδοση, η οποία απογειώνεται με το ξεχωριστό food styling.

«Ramino»: Carpaccio mio! - εικόνα 1

Σαν εξοχική όαση στο κέντρο της Γλυφάδας, με μια συστοιχία από χαλκοσωλήνες-φωτιστικά να ξεπροβάλλουν ανάμεσα στις... φυλλωσιές της πέργκολας του ταβανιού και τα μικρά χάλκινα κατσαρολάκια που του χαρίζουν το όνομά του στα ράφια της ανοιχτής κουζίνας, το «Ramino» έχει εκείνο το κοσμοπολίτικο feeling των νεοϋορκέζικων μπιστρό που εξιτάρει όλες τις αισθήσεις. Η ατμόσφαιρα, τα vibes του κόσμου που περνάει καλά και απολαμβάνει τις γεύσεις, τα πιάτα που ετοιμάζονται la minute και είναι γεμάτα συναίσθημα – όλα εδώ γιορτάζουν τη χαρά του φαγητού.

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Ι. Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.