«Ramino»: Carpaccio mio!

Ανανεωμένο υποδέχεται τους φίλους του (και δεν είναι λίγοι!) το φινετσάτο ιταλικό εστιατόριο-προορισμός στα νότια φέτος το καλοκαίρι.

«Ramino»: Carpaccio mio!

Ανανεωμένο υποδέχεται τους φίλους του (και δεν είναι λίγοι!) το φινετσάτο ιταλικό εστιατόριο-προορισμός στα νότια φέτος το καλοκαίρι. Ο νέος σεφ Βασίλης Καφαλούκος, με εμπειρία χρόνων στην ιταλική κουζίνα και συνεργασίες με σεφ της γείτονος, έχει δώσει ένα πιο μοντέρνο στιλ στις κλασικές συνταγές της πιο αγαπημένης εθνικής κουζίνας στον κόσμο, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και πολύ καλά υλικά.

Πιάτα όπως το carpaccio di vitello με ιταλική μαγιονέζα, φρέσκες τρούφες, φύλλα ρόκας και τηγανητή κινόα, τα Caesar flavored arancini, που ανανεώνουν τις κλασικές ιταλικές ρυζοκροκέτες, η πίτσα salumeria με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προσούτο, πεπερόνι, ζαμπόν και ventricina και η πανακότα με λευκή σοκολάτα, γιούζου, μπισκότο τζίντζερ, πουρέ μάνγκο και μαρέγκα καρύδας δείχνουν την ευφάνταστη ματιά του στην ιταλική γαστρονομική παράδοση, η οποία απογειώνεται με το ξεχωριστό food styling.

«Ramino»: Carpaccio mio! - εικόνα 1

Σαν εξοχική όαση στο κέντρο της Γλυφάδας, με μια συστοιχία από χαλκοσωλήνες-φωτιστικά να ξεπροβάλλουν ανάμεσα στις... φυλλωσιές της πέργκολας του ταβανιού και τα μικρά χάλκινα κατσαρολάκια που του χαρίζουν το όνομά του στα ράφια της ανοιχτής κουζίνας, το «Ramino» έχει εκείνο το κοσμοπολίτικο feeling των νεοϋορκέζικων μπιστρό που εξιτάρει όλες τις αισθήσεις. Η ατμόσφαιρα, τα vibes του κόσμου που περνάει καλά και απολαμβάνει τις γεύσεις, τα πιάτα που ετοιμάζονται la minute και είναι γεμάτα συναίσθημα – όλα εδώ γιορτάζουν τη χαρά του φαγητού.

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Ι. Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.