«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κουβάρι για κάθε στιγμή της ημέρας ξετυλίγει εδώ και λίγο καιρό στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «V1935», στην καρδιά της πόλης.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κουβάρι για κάθε στιγμή της ημέρας ξετυλίγει εδώ και λίγο καιρό το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «V1935», στην καρδιά της πόλης. Δίνοντας νέα ζωή σε ένα γοητευτικό κτίριο με αύρα Μεσοπολέμου, το οποίο στέγαζε κάποτε το πρώτο μπακάλικο των αδερφών Βασιλόπουλου, ξεκινά τη δράση του από νωρίς στο all day bistrot του ισογείου με την ξεχωριστή vintage αισθητική.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή - εικόνα 1

Το στοιχείο της πέτρας κυριαρχεί, ένα ξύλινο ψυγείο πάγου-αντίκα, που χρονολογείται από το 1920, μας ταξιδεύει μαζί με το πρώτο μπουκάλι της Φιξ στα χρόνια του Μεσοπολέμου, ενώ οι γεύσεις που προτείνει ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Στανίτσας προβάλλουν το ελληνικό στοιχείο με μοντέρνα οπτική: δροσερή ελληνική σαλάτα με τηγανητή φέτα σε κρούστα ρίγανης, καπνιστό χέλι με σπανάκι και βινεγκρέτ ροδιού, ελαφρύς μουσακάς σε ατομικό σκεύος με αρνίσιο κιμά και κρέμα γραβιέρας, πολύ εντυπωσιακό γαλακτομπούρεκο με κραμπλ τσουρεκιού και παγωτό κανέλας.

«V1935»: Φρέσκια all day πρόταση με δυνατή υπογραφή - εικόνα 2

Ανεβαίνοντας τώρα στο πολύ όμορφο roof garden του ξενοδοχείου, η θολωτή οροφή ανοίγει και υπόσχεται δροσερές βραδιές κάτω από τον ουρανό. Κομψές swing μουσικές γεμίζουν το χώρο, ασπρόμαυρες ταινίες του βωβού κινηματογράφου προβάλλονται στον τοίχο και η όρεξη ανοίγει για τις εξαιρετικές πίτσες του Λευτέρη Τσαουσάκη με τη χειροποίητη ναπολιτάνικη ζύμη.

Αυτή με σταφύλι, ρικότα και φέτα βάζει υποψηφιότητα για την πίτσα του καλοκαιριού, η vegan πίτσα με φυτικά τυριά αφουγκράζεται τις διατροφικές τάσεις της εποχής, ενώ δεν λείπουν οι σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα signature cocktails, όπως αυτό με τη βιολογική aloe vera από την προσωπική καλλιέργεια του ιδιοκτήτη, για μια καλοκαιρινή βραδιά με τα όλα της στο αθηναϊκό downtown.

Περισσότερες πληροφορίες

V1935 Roof Garden

(ξεν. «V1935») Βουλής 29, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.