Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο;

Πάντα ύστερα από μια παράσταση ή μια συναυλία στο αρχαίο ωδείο αναζητάμε ένα… νόστιμο πόστο εκεί γύρω για να τα πούμε, να αστειευτούμε και, φυσικά, να φιλοσοφήσουμε. Ιδού έξι από αυτά. 

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο;

Πάντα ύστερα από μια παράσταση ή μια συναυλία στο αρχαίο ωδείο αναζητάμε ένα… νόστιμο πόστο εκεί γύρω για να τα πούμε, να αστειευτούμε και, φυσικά, να φιλοσοφήσουμε. Ιδού έξι από αυτά.

«Balcony»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 1

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι, στην ταράτσα ενός διώροφου νεοκλασικού, ιδιαίτερα δημοφιλές στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας. Ο Γιώργος Ιωάννου ετοιμάζει πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, όπως χτένια και γαρίδες με μεστό αβγολέμονο, σταμναγκάθι και σέσκουλα, μπακαλιάρος sous vide με ψητά παντζάρια, βραστά χόρτα, ταραμά και ψητό χέλι, μπλε καβούρι Αθηναϊκή και καρπάτσιο αρνιού.

«Αρκαδία»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 2

Περιποιημένη ταβέρνα απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης, με παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις που αξίζουν όλη μας την προσοχή, η οποία λειτουργεί εδώ και τριάντα χρόνια. Λαχανοντολμάδες λ.χ. που γράφουν στην ούγια τους «μαμά» με πλούσιο αβγολέμονο, ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι κι ένας αλλιώτικος μουσακάς με σιγομαγειρεμένο αρνάκι γάλακτος σε φωλιά μελιτζάνας, γκρατιναρισμένο με γιαούρτι.

«Seawolf»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 3

Ένας χώρος ανοιχτόκαρδος, στο Κουκάκι, με ανοιχτή κουζίνα, ωραίο μωσαϊκό στο πάτωμα κι εντυπωσιακή κόκκινη πέτρα στους τοίχους. Εδώ ο Ηλίας Μπαλάσκας δημιουργεί ένα σενάριο δημιουργικής ψαροφαγίας βασισμένο σε ελληνικές ιδέες έξυπνα μπλεγμένες με υλικά του πλανήτη: σαλάτα αλά πολίτα, tacos με καπνιστό χέλι και μπριάμ στον ξυλόφουρνο, ραβιόλια με κιμά από χταπόδι και ξινή κρέμα.

«Caravin»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 4

Έχει ωραία ενέργεια αυτό το μικρό, bohemian chic wine bar της Άννας Χρισκιώτη και της Αγγελικής Γκινοπούλου στην πιάτσα του Θησείου, αποτελώντας μια ξεχωριστή πρόταση. Βασικό του μέλημα είναι να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού με συχνές θεματικές οινογνωσίες, που συμπληρώνονται από ταιριαστές γεύσεις και μουσικές.

«Διόνυσος Zonar’s»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 5

Δεν υπάρχει πιο καρτποσταλική θέα της Ακρόπολης στην Αθήνα –την έχει λατρέψει και ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος–, γεμίζει ιδανικά το πλάνο έτσι όπως περιστοιχίζεσαι από την όμορφη κλασικο-μοντέρνα πολυτέλεια του εστιατορίου. Η κουζίνα δίνει βάρος στην Ελλάδα, ξανοίγεται όμως και στη Μεσόγειο, ενώ το tapas bar επεκτείνεται και σε ασιατικές γεύσεις.

«Sense Fine Dining»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 6

Από το roof garden του «Sense» χαζεύεις τον Παρθενώνα και τον Λυκαβηττό, με το ντεκόρ –διά χειρός Σταύρου Παπαγιάννη– να «συνομιλεί» με την Ιστορία και το σύγχρονο ντιζάιν. Ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος καλλιεργεί τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας και παρουσιάζει ένα γευστικό πανόραμα, πατώντας σε τοπικές συνταγές και δημοφιλείς σπεσιαλιτέ.


Περισσότερες πληροφορίες

Διόνυσος Zonar's

Ροβέρτου Γκάλλι 43, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Caravin

Ακάμαντος 11, Θησείο
  • Εστιατόρια

Seawolf

Δημητρακοπούλου 35, Kουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.