To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας...

... και το όνομα του ολοκαίνουργιου στεκιού στο Νέο Κόσμο που σερβίρει αποκλειστικά μενού ημέρας. 

To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας...

Από τη σύνθεση των μικρών ονομάτων τους προέκυψε η ονοματοδοσία του καινούργιου μαγαζιού που άνοιξε ο Φώτης Φωτεινόγλου με τον Θοδωρή Κασσαβέτη στο Νέο Κόσμο. Ο λιτός εσωτερικός χώρος με τις γυμνές τσιμεντοκολόνες, τη μπάρα ντυμένη με λαμαρίνα και τα μαρμάρινα τραπέζια με τις βιεννέζικες καρέκλες είναι ανοιχτόκαρδος και ενώνεται με την αυλή, ενώ οι προμήθειες που γίνονται κάθε πρωί καθορίζουν και το μενού αποκλειστικά με προτάσεις ημέρας. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις βιολογικές πρώτες ύλες, στα ποιοτικά κρεατικά όπως τα ζυγούρια και οι προβατίνες που φέρνουν από το Μεσολόγγι και την Κίμωλο ή το χοιρινό από την Κρήτη αλλά και στο φρέσκο ψάρι στην εποχή του.

To «Φίτα» είναι το 25ο γράμμα της αλφαβήτας... - εικόνα 1

Έτσι, αυτές τις ημέρες δεν αποκλείεται να πετύχετε μιξινάρι Μεσολογγίου πλακί ή μια τάσκα ωμή με μουστάρδα και χόρτα εποχής, ενώ από τις προτάσεις που παίζουν με μια σχετική σταθερότητα είναι το ραβιόλι με ξινομυζήθρα και κρέμα λεμονιού και το σπαγγέτι με αυγοτάραχο. Η λίστα κρασιών αλλάζει σε εβδομαδιαία βάση με βάση τον ελληνικό αμπελώνα και κάποιες καλές χύμα προτάσεις, και μόνη σταθερά φαίνεται να είναι το παγωτό καϊμάκι που φτιάχνουν οι ίδιοι για το τέλος, πασπαλισμένο με φιστίκι Αίγινης και σιρόπι βύσσινο.

Περισσότερες πληροφορίες

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.