Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της

Σε ειδική εκδήλωση ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE τίμησε την περασμένη Πέμπτη τους σπουδαστές της, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρη Φεσσά που κατέκτησαν την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019.

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της

Σε ειδική εκδήλωση ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE τίμησε την περασμένη Πέμπτη τους σπουδαστές της, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρη Φεσσά που κατέκτησαν την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρενς στη Γαλλία, στις 18 Μαρτίου.

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της - εικόνα 1

Την τιμητική εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις της σχολής, σε μια αίθουσα γεμάτη καλοστρωμένα τραπέζια για το δείπνο που ακολούθησε, παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και κριτικοί γεύσης, στελέχη του ξενοδοχειακού κόσμου, επίτιμοι καλεσμένοι και καθηγητές της σχολής. Όλη η νικητήρια ομάδα, σπουδαστές και καθηγητές, παρέλαβε τιμητικές πλακέτες από τη Διοίκηση της σχολής, μέσα στη γενική συγκίνηση και τον ενθουσιασμό για την επιτυχία τους. Την προετοιμασία των δύο ταλαντούχων σπουδαστών καθώς και τη δημιουργία των συνταγών, μια αλμυρή συνταγή που εκτέλεσε η Κατερίνα Κάτσικα και μια γλυκιά που εκτέλεσε ο Δημήτρης Φεσσάς, είχαν αναλάβει οι καθηγητές μαγειρική Μάκης Καλόσακας και Χρήστος Παναγόπουλος και οι καθηγητές ζαχαροπλαστικής, Νικόλας Νικολακόπουλος και Χάρης Ψιλόπουλος αντίστοιχα, που τους βοήθησαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, αξιολογώντας διαρκώς την εξέλιξη της προπόνησής τους.

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της - εικόνα 2

Στο δείπνο που ακολούθησε, ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες του ειδικού μενού που σέρβιραν άψογα οι σπουδαστές της σχολής, βρίσκονταν φυσικά και τα δυό βραβευμένα πιάτα: η «Πάπια Trophee Mille» με αρωματική κρούστα μπαχαρικών και μυρωδικών, espouma γλυκιάς κολοκύθας ζελε μήλου, αφρό πίκλας και σάλτσα γλυκού κόκκινου κρασιού και το πραγματικά έξοχο επιδόρπιο «Elise Trophee Mille» με cremeux σμέουρο -αρμπαρόριζα,ταρτάρ φράουλας σαντιγί σαμπάνιας μασκαρπόνιε, bisquit rose de Reims με σιρόπι σαμπάνιας, ζελέ φράουλας και μαρέγκες που εντυπωσίασε με την καταπληκτική γεύση τους και την αρτιότητα της εκτέλεσης.

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της - εικόνα 3

Ο Trophée Mille International αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων chef, με κριτική επιτροπή μια ομάδα Γάλλων chef & pastry chef βραβευμένων με αστέρια Michelin αλλά και τον ανώτατο τιμητικό τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France). Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά συγκεκριμένα υλικά που υποδεικνύονται εκ των προτέρων και προέρχονται από την πόλη Ρενς. Την ομάδα των νικητών, συμπλήρωσε η Ιταλία στην πρώτη θέση και η Ιαπωνία στη δεύτερη.

Η επιτυχία των σπουδαστών στο διαγωνισμό, δείχνει την υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση που προσφέρει η σχολή LE MONDE στους σπουδαστές της και τους δρόμους που τους ανοίγει για καριέρα ακόμα και διεθνών προδιαγραφών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/08/2022

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.