Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της

Σε ειδική εκδήλωση ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE τίμησε την περασμένη Πέμπτη τους σπουδαστές της, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρη Φεσσά που κατέκτησαν την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019.

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της

Σε ειδική εκδήλωση ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE τίμησε την περασμένη Πέμπτη τους σπουδαστές της, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρη Φεσσά που κατέκτησαν την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρενς στη Γαλλία, στις 18 Μαρτίου.

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της - εικόνα 1

Την τιμητική εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις της σχολής, σε μια αίθουσα γεμάτη καλοστρωμένα τραπέζια για το δείπνο που ακολούθησε, παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και κριτικοί γεύσης, στελέχη του ξενοδοχειακού κόσμου, επίτιμοι καλεσμένοι και καθηγητές της σχολής. Όλη η νικητήρια ομάδα, σπουδαστές και καθηγητές, παρέλαβε τιμητικές πλακέτες από τη Διοίκηση της σχολής, μέσα στη γενική συγκίνηση και τον ενθουσιασμό για την επιτυχία τους. Την προετοιμασία των δύο ταλαντούχων σπουδαστών καθώς και τη δημιουργία των συνταγών, μια αλμυρή συνταγή που εκτέλεσε η Κατερίνα Κάτσικα και μια γλυκιά που εκτέλεσε ο Δημήτρης Φεσσάς, είχαν αναλάβει οι καθηγητές μαγειρική Μάκης Καλόσακας και Χρήστος Παναγόπουλος και οι καθηγητές ζαχαροπλαστικής, Νικόλας Νικολακόπουλος και Χάρης Ψιλόπουλος αντίστοιχα, που τους βοήθησαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, αξιολογώντας διαρκώς την εξέλιξη της προπόνησής τους.

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της - εικόνα 2

Στο δείπνο που ακολούθησε, ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες του ειδικού μενού που σέρβιραν άψογα οι σπουδαστές της σχολής, βρίσκονταν φυσικά και τα δυό βραβευμένα πιάτα: η «Πάπια Trophee Mille» με αρωματική κρούστα μπαχαρικών και μυρωδικών, espouma γλυκιάς κολοκύθας ζελε μήλου, αφρό πίκλας και σάλτσα γλυκού κόκκινου κρασιού και το πραγματικά έξοχο επιδόρπιο «Elise Trophee Mille» με cremeux σμέουρο -αρμπαρόριζα,ταρτάρ φράουλας σαντιγί σαμπάνιας μασκαρπόνιε, bisquit rose de Reims με σιρόπι σαμπάνιας, ζελέ φράουλας και μαρέγκες που εντυπωσίασε με την καταπληκτική γεύση τους και την αρτιότητα της εκτέλεσης.

Η LE MONDE επιβραβεύει τους σπουδαστές της - εικόνα 3

Ο Trophée Mille International αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων chef, με κριτική επιτροπή μια ομάδα Γάλλων chef & pastry chef βραβευμένων με αστέρια Michelin αλλά και τον ανώτατο τιμητικό τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France). Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν συνταγές χρησιμοποιώντας αποκλειστικά συγκεκριμένα υλικά που υποδεικνύονται εκ των προτέρων και προέρχονται από την πόλη Ρενς. Την ομάδα των νικητών, συμπλήρωσε η Ιταλία στην πρώτη θέση και η Ιαπωνία στη δεύτερη.

Η επιτυχία των σπουδαστών στο διαγωνισμό, δείχνει την υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση που προσφέρει η σχολή LE MONDE στους σπουδαστές της και τους δρόμους που τους ανοίγει για καριέρα ακόμα και διεθνών προδιαγραφών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.