Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»

Mια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας για τις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας.

Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»

Σταθερή αξία στο χάρτη των νοστιμιών του αθηναϊκού κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» έχουν μαζέψει στη φιλόξενη βιτρίνα τους μια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας, προ(σ)καλώντας μας να στήσουμε μια μικρή Τρωική εκστρατεία στις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας: η ήπια και δροσάτη γεύση του μαλακού λευκού ανεβατού Γρεβενών είναι ιδανική για το μπαρκάρισμα, με στάση στην πυκνή, σύνθετη γεύση της γραβιέρας Σκύρου ή τα ιδιοσυγκρασιακά, όσο το όνομά της, αρώματα της σιφναίικης μανούρας. Το βουτυράτο οινοτύρι Ίου απλώνει στον ουρανίσκο μας τα αρώματα του Αιγαίου, ενώ το γίδινο καπνιστό της Νάουσας, με σώμα στρογγυλό και πιπεράτο στη γεύση του, γεμίζει την απόλαυση ενός καλού παλαιωμένου αποστάγματος. Το ταξίδι συνεχίζεται με ήπια γραβιέρα 100% βουβαλίσια απ’ τους Λειψούς, πικάντικο ημίχλωρο Μήλου και πεντανόστιμο ψητό μανούρι αέρος Γρεβενών, ενώ το κεφαλοτύρι Κοζάνης με ολόκληρα κομμάτια τρούφας δίνει στο πιάτο μας νοστιμιά ορεσίβια και χορταστική.

Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα» - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;