Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»

Mια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας για τις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας.

Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα»

Σταθερή αξία στο χάρτη των νοστιμιών του αθηναϊκού κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» έχουν μαζέψει στη φιλόξενη βιτρίνα τους μια συλλογή απ’ τις εκλεκτότερες ποικιλίες τυριών της χώρας, προ(σ)καλώντας μας να στήσουμε μια μικρή Τρωική εκστρατεία στις sur mesure γιορτινές τυροπιατέλες μας: η ήπια και δροσάτη γεύση του μαλακού λευκού ανεβατού Γρεβενών είναι ιδανική για το μπαρκάρισμα, με στάση στην πυκνή, σύνθετη γεύση της γραβιέρας Σκύρου ή τα ιδιοσυγκρασιακά, όσο το όνομά της, αρώματα της σιφναίικης μανούρας. Το βουτυράτο οινοτύρι Ίου απλώνει στον ουρανίσκο μας τα αρώματα του Αιγαίου, ενώ το γίδινο καπνιστό της Νάουσας, με σώμα στρογγυλό και πιπεράτο στη γεύση του, γεμίζει την απόλαυση ενός καλού παλαιωμένου αποστάγματος. Το ταξίδι συνεχίζεται με ήπια γραβιέρα 100% βουβαλίσια απ’ τους Λειψούς, πικάντικο ημίχλωρο Μήλου και πεντανόστιμο ψητό μανούρι αέρος Γρεβενών, ενώ το κεφαλοτύρι Κοζάνης με ολόκληρα κομμάτια τρούφας δίνει στο πιάτο μας νοστιμιά ορεσίβια και χορταστική.

Σπάνια ελληνικά τυριά στα «Καραμανλίδικα» - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.