Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια

Νόστιμη βόλτα βήμα βήμα στο πιο ατμοσφαιρικό δρομάκι της Πλάκας.

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια

#1 Birdman

Η εξασφάλιση θέσης στη δρύινη μπάρα της japanese pub του Άρη Βεζενέ είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά η απόλαυση των αριστοτεχνικά ψημένων γιαπωνέζικων σουβλακιών yakitori μεγάλη.

#2 Pink Flamingo

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 1

Τα dim sum (dumplings ατμού) σε διάφορες εκδοχές μαζί με ένα bao bun, του οποίου η γέμιση αλλάζει κάθε εβδομάδα, βασιλεύουν στο λιλιπούτειο streetfood στέκι του Βασίλη Καλλίδη.

#3 Sushimou

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 2

Μια σταλιά μαγαζί, η μπάρα του σούσι στο κέντρο και πίσω της ο Αντώνης Δρακουλαράκος ετοιμάζει sushi και sashimi εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα από τα καλύτερα sushi bars της πόλης.

#4 Spit Jack

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 3

Μπορεί αισθητικά να θυμίζει tattoo shop, δυνατό χαρτί του ατμοσφαιρικού μικρού εστιατορίου ωστόσο είναι τα καλούδια που κατεβαίνουν από τη ροτισερί μαζί με τα συνοδευ­τικά τους.

#5 Avocado

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 4

Από τους «παλαίμαχους» του δρόμου, το healthy στέκι σερβίρει ωραίους χυμούς και πιάτα vegetarian, vegan και χωρίς γλουτένη­ σε περιβάλλον όπου κυριαρ­χούν το ξύλο και το πράσινο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.