Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια

Νόστιμη βόλτα βήμα βήμα στο πιο ατμοσφαιρικό δρομάκι της Πλάκας.

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια

#1 Birdman

Η εξασφάλιση θέσης στη δρύινη μπάρα της japanese pub του Άρη Βεζενέ είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά η απόλαυση των αριστοτεχνικά ψημένων γιαπωνέζικων σουβλακιών yakitori μεγάλη.

#2 Pink Flamingo

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 1

Τα dim sum (dumplings ατμού) σε διάφορες εκδοχές μαζί με ένα bao bun, του οποίου η γέμιση αλλάζει κάθε εβδομάδα, βασιλεύουν στο λιλιπούτειο streetfood στέκι του Βασίλη Καλλίδη.

#3 Sushimou

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 2

Μια σταλιά μαγαζί, η μπάρα του σούσι στο κέντρο και πίσω της ο Αντώνης Δρακουλαράκος ετοιμάζει sushi και sashimi εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα από τα καλύτερα sushi bars της πόλης.

#4 Spit Jack

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 3

Μπορεί αισθητικά να θυμίζει tattoo shop, δυνατό χαρτί του ατμοσφαιρικού μικρού εστιατορίου ωστόσο είναι τα καλούδια που κατεβαίνουν από τη ροτισερί μαζί με τα συνοδευ­τικά τους.

#5 Avocado

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 4

Από τους «παλαίμαχους» του δρόμου, το healthy στέκι σερβίρει ωραίους χυμούς και πιάτα vegetarian, vegan και χωρίς γλουτένη­ σε περιβάλλον όπου κυριαρ­χούν το ξύλο και το πράσινο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/11/2025

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.