Ο κήπος με το νούμερο «49»

Σε ένα όμορφο αστικό ξέφωτο στο Κολωνάκι ένα μικρό καφε-εστιατόριο στήνει τα τραπέζια του κάτω από τις μουριές και δίνει το δικό του ορισμό του all-day.

Ο κήπος με το νούμερο «49»

Δεν το ξέρουν ακόμη πολλοί, αλλά σε ένα όμορφο αστικό ξέφωτο στην Ξενοκράτους, δίπλα στο «L'Abreuvoir», ένα μικρό καφε-εστιατόριο στήνει τα τραπέζια του κάτω από τις μουριές και δίνει το δικό του ορισμό του all day, κρατώντας τους τόνους και τα ντεσιμπέλ χαμηλά και ανεβάζοντας το ποιοτικό volume με μικρές, υπολογισμένες κινήσεις. Στο μικρό open air bar του «49 Summer Garden», που αγαπά τα κλασικά κοκτέιλ, σιγοπίνεις ένα 49 (τζιν, maraschino, λικέρ Chambord και prosecco, με νότες τζίντζερ και λάιμ), που φτιάχνει ο Τάσος Καλαμπόκας τυλιγμένος σε φυτικό κουκούλι.

Ο κήπος με το νούμερο «49» - εικόνα 1

Και αν προτιμάς την οδό του φαγητού και του κρασιού, η λίστα κρύβει καμιά ογδονταριά ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, δίπλα στις οποίες ο Βαγγέλης Μαγκανιάρης, ο οποίος έχει αναλάβει την κουζίνα, βάζει μεσογειακά πιάτα, ανάλαφρα και προσεγμένα, ενός μπιστρό που μπήκε στο ρυθμό του καλοκαιριού. Να όπως εκείνο το δροσερό ταρτάρ από ελληνικό τονάκι με καρπούζι, ραπανάκι, σορμπέ λάιμ και μυρωδάτη κρέμα δυόσμου και το bestseller –από ό,τι έμαθα– μαριναρισμένο κολοκυθάκι με ανθότυρο, κινόα, jamon iberico, κόκκους μουστάρδας και βινεγκρέτ δυόσμου.

Στη συνέχεια έρχονται ένα πολύ καλοφτιαγμένο ριζότο με γαρίδες, σβησμένο με Pernod Ricard, και σος κολοκυθιού καθώς και γαρίδες σοτέ, παναρισμένες με τραγανό προσούτο, και σπαγγέτι λαχανικών ή μια νόστιμη τραγανή πανσέτα με σος από πορτοκάλι και ρούμι, με αρώματα καρδάμωμου και μους φέτας, που ισορροπεί γλυκά στοιχεία και οξύτητα. Αν προτιμάτε κάτι ελαφρύ, δοκιμάστε το απλό αλλά γευστικό μπιφτέκι γαλοπούλας που έχει δίπλα του μια μικρή σαλατίτσα, ενώ εξίσου ωραία πρόταση είναι ο σολομός με σπανάκι και κινόα, μαρμελάδα από λεμόνι και λεμόνι κονφί. Θα δώσω τα εύσημα στο value for money και θα σας... προειδοποιήσω ότι τις Κυριακές σερβίρουν μόνο ποτό/κρασί και σνακ.

Ο κήπος με το νούμερο «49» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.