Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα

Ένας μοναδικός σε ενδιαφέρον και γοητεία προορισμός με προτάσεις που αρχίζουν από ένα απλό μπάνιο και καταλήγουν σε ένα δείπνο απαιτήσεων

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα

Ένας μοναδικός σε ενδιαφέρον και γοητεία προορισμός με προτάσεις που αρχίζουν από ένα απλό μπάνιο και καταλήγουν σε ένα δείπνο απαιτήσεων.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα - εικόνα 1

Γαλήνια και μυστηριώδη μέσα στο επιβλητικό βραχώδες σύμπλεγμα που την περιβάλλει η λίμνη της Βουλιαγμένης (πέρα από τον ιαματικό χαρακτήρα των νερών) είναι μια μοναδική όαση ξεκούρασης, ηρεμίας και οπτικής απόλαυσης. Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν και τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει όπως μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της, με όλα τα σχετικά facilities, ένα καλό all day bar – restaurant και σύγχρονες γεύσεις στο εστιατόριο «Unique» με φόντο τους φωτισμένους βράχους το βράδυ το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένας από τους top προορισμούς που δικαιολογούν μια επίσκεψη σε αυτό το κοσμικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πολλά μπορούμε να πούμε για την ιστορία και τις δυνατότητες που δίνει στον επισκέπτη η λίμνη. Σαν μια πρώτη εισαγωγή όμως θα αναφερθώ στο εστιατόριο Unique που με τα τραπέζια παρατεταγμένα σε ένα ξύλινο deck ακριβώς δίπλα στο νερό με φόντο τα εξαιρετικά φωτισμένα βράχια που περιβάλλουν το χώρο κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση φαγητού που σίγουρα θα κάνει τη βραδιά σας σφαιρικά απολαυστική. Και μόνο το γεγονός ότι ο executive chef είναι ο γνωστός και καλός Νίκος Φωτιάδης επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης απολαμβάνεις «Unique» γεύσεις και ατμόσφαιρα - εικόνα 2

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη μου δοκίμασα μερικά πιάτα από το menu του εστιατορίου το οποίο υπηρετεί μια σύγχρονη κουζίνα αλλά παίρνει και αρκετά στοιχεία από την ελληνική παράδοση. Επί παραδείγματι, βρήκα γευστικό τον Κυκλαδίτικο «πύργο» μελιτζάνας με τυρί, Σαν Μιχάλη και λούτζα Σύρου και αρκετά πρωτότυπες τις χυλοπίτες σε στυλ καρμπονάρας. Όπως είναι φυσικό το menu δεν περιορίζεται σε αυτά αλλά κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση με τουλάχιστον είκοσι προτάσεις σε ορεκτικά, σαλάτες και κύρια πιάτα.

Κατόπιν όλων αυτών νομίζω ότι η Λίμνη Βουλιαγμένης και το «Unique» πρέπει να καταγραφούν στην agenda των εξόδων σας σαν ένας σοβαρός προορισμός για μπάνιο, φαγητό ακόμα και για μια κοσμική εκδήλωση. Σε ότι με αφορά, θα επανέλθω με περισσότερες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.