Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη

Ο Άγγελος Ναουμίδης από το βραβευμένο εστιατόριο της Φλώρινας «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 7 Ιουνίου ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της περιοχής, προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη

Ο Άγγελος Ναουμίδης από το βραβευμένο εστιατόριο της Φλώρινας «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 7 Ιουνίου ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της περιοχής, προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 1

Όποιος έχει βρεθεί στις όχθες της απέραντης Λίμνης Βεγορίτιδας και στο εστιατόριο «Ναουμίδης» την ώρα που δύει ο ήλιος, δύσκολα θα αναγνωρίσεις κάτι εξίσου μαγικό… Αντάξιος συναγωνιστής είναι το πολυτελές εστιατόριο «Αrk» και η θέα του στο Σαρωνικού, αφού βρίσκεται σε ένα από τα πιο λαμπρά τοπία της αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο Άγγελος Ναουμίδης, κατάγεται από το παραλίμνιο χωριό Άγιος Παντελεήμονας, λατρεύει τη Βεγορίτιδα, τα ολόφρεσκα ψάρια της, τα βότανα και τα μανιτάρια του Καϊμακτσαλάν που ορθώνεται από πάνω της και βεβαίως την τοπική κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Από αυτά εμπνέεται και με αυτά στήνει το μενού του.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 2

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, μιλώντας στους καλεσμένους, εξήγησε πως για τις ανάγκες του event, έφερε από τον Άγιο Παντελεήμονα ολόφρεσκα αβγά «διότι πως αλλιώς θα έχουν τη σωστή γεύση τα εδέσματα» και επειδή είχε βρέξει και είχαν φυτρώσει στα γύρω βουνά βολίτες (βασιλομανίταρα) τα έφερε και αυτά «για να απολαύσουν οι φίλοι που με τιμούν απόψε την καταπληκτική γεύση τους». Με λίγα λόγια, αφού όπως είπε «ξέρω πως περιμένετε το φαγητό και όχι εμένα να βγάλω λόγο» είπε ότι λατρεύει την τοπική κουζίνα και πως στόχος του είναι να την αναδείξει με ένα τρόπο που θα διατηρεί την ταυτότητά της. Το καλωσόρισμα του σεφ, ήταν «Γαρίδες παναρισμένες με καλαμποκίσιο αλεύρι (τεμπούρα) με βασιλομανίταρα και γκουνατσάλε» και ήταν απλώς απολαυστικό, όπως και το ορεκτικό «Κυδώνι ψητό στο φούρνο γεμιστό με μείγμα 4 τυριών».

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 3

Για κυρίως ο Άγγελος Ναουμίδης ποντάρισε στα αγαπημένα του λιμνίσια ψάρια και παρουσίασε το εύγευστο πιάτο «Άγρια ποταμίσια πέστροφα με βελουτέ μπρόκολο» ενώ το επιδόρπιο τίμησε τη βαθιά παράδοση με «Λαγγίτα με σιροπιαστή κολοκύθα», όπου λαγγίτα είναι ένα τοπικό είδος της αγαπημένης τηγανίτας.
Ήταν ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο μενού που ταίριαξε απολύτως στην καλοκαιρινή βραδιά και στην ρομαντική ατμόσφαιρα του Ark.

Χορηγοί του «Symposio at Ark» είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.