Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη

Ο Άγγελος Ναουμίδης από το βραβευμένο εστιατόριο της Φλώρινας «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 7 Ιουνίου ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της περιοχής, προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη

Ο Άγγελος Ναουμίδης από το βραβευμένο εστιατόριο της Φλώρινας «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 7 Ιουνίου ένα εξαιρετικό μενού εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα της περιοχής, προσκαλεσμένος του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 1

Όποιος έχει βρεθεί στις όχθες της απέραντης Λίμνης Βεγορίτιδας και στο εστιατόριο «Ναουμίδης» την ώρα που δύει ο ήλιος, δύσκολα θα αναγνωρίσεις κάτι εξίσου μαγικό… Αντάξιος συναγωνιστής είναι το πολυτελές εστιατόριο «Αrk» και η θέα του στο Σαρωνικού, αφού βρίσκεται σε ένα από τα πιο λαμπρά τοπία της αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο Άγγελος Ναουμίδης, κατάγεται από το παραλίμνιο χωριό Άγιος Παντελεήμονας, λατρεύει τη Βεγορίτιδα, τα ολόφρεσκα ψάρια της, τα βότανα και τα μανιτάρια του Καϊμακτσαλάν που ορθώνεται από πάνω της και βεβαίως την τοπική κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Από αυτά εμπνέεται και με αυτά στήνει το μενού του.

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 2

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, μιλώντας στους καλεσμένους, εξήγησε πως για τις ανάγκες του event, έφερε από τον Άγιο Παντελεήμονα ολόφρεσκα αβγά «διότι πως αλλιώς θα έχουν τη σωστή γεύση τα εδέσματα» και επειδή είχε βρέξει και είχαν φυτρώσει στα γύρω βουνά βολίτες (βασιλομανίταρα) τα έφερε και αυτά «για να απολαύσουν οι φίλοι που με τιμούν απόψε την καταπληκτική γεύση τους». Με λίγα λόγια, αφού όπως είπε «ξέρω πως περιμένετε το φαγητό και όχι εμένα να βγάλω λόγο» είπε ότι λατρεύει την τοπική κουζίνα και πως στόχος του είναι να την αναδείξει με ένα τρόπο που θα διατηρεί την ταυτότητά της. Το καλωσόρισμα του σεφ, ήταν «Γαρίδες παναρισμένες με καλαμποκίσιο αλεύρι (τεμπούρα) με βασιλομανίταρα και γκουνατσάλε» και ήταν απλώς απολαυστικό, όπως και το ορεκτικό «Κυδώνι ψητό στο φούρνο γεμιστό με μείγμα 4 τυριών».

Από τη λίμνη Βεγορίτιδα με αγάπη - εικόνα 3

Για κυρίως ο Άγγελος Ναουμίδης ποντάρισε στα αγαπημένα του λιμνίσια ψάρια και παρουσίασε το εύγευστο πιάτο «Άγρια ποταμίσια πέστροφα με βελουτέ μπρόκολο» ενώ το επιδόρπιο τίμησε τη βαθιά παράδοση με «Λαγγίτα με σιροπιαστή κολοκύθα», όπου λαγγίτα είναι ένα τοπικό είδος της αγαπημένης τηγανίτας.
Ήταν ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο μενού που ταίριαξε απολύτως στην καλοκαιρινή βραδιά και στην ρομαντική ατμόσφαιρα του Ark.

Χορηγοί του «Symposio at Ark» είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/11/2025

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.