Tι λένε τελικά αυτά τα «Talking Breads»;

Αυτό το street food spot παίζει με το όνομα των Talking Heads, πάνω από την κουζίνα γράφει με κόκκινο νέον «Burning down the house», αλλά αυτό που τραγουδάει τελικά είναι το ζυμάρι.

Tι λένε τελικά αυτά τα «Talking Breads»;

Παίζει με το όνομα των Talking Heads, πάνω από την κουζίνα γράφει με κόκκινο νέον «Burning down the house», αλλά αντί για τον David Byrne σε αυτό το streetfood στέκι, το οποίο δημιούργησε ο Μανώλης Κωνιωτάκης, ο πρώην ιδιοκτήτης του «Freud Oriental», παρέα με τον σεφ Χρήστο Τάχια, τραγουδάει­ το ζυμάρι. Στο εξαρχειώτικο «Talking Breads», που έχει στήσει την κουζίνα, τη βιτρίνα και τους δύο πάγκους του ακριβώς απέναντι από την κάτω πλευρά της πλατείας, τα ψωμιά που φτιά­χνουν μόνοι τους όντως μιλάνε: για τα μπέργκερ έχουν επιλέξει ένα αφράτο, υπόγλυκο μπριός και το butterbread μοσχοβολάει βούτυρο.

Tι λένε τελικά αυτά τα «Talking Breads»; - εικόνα 1

Μου άρεσαν εξίσου το καλά ισορροπημένο μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γκορκοντζόλα, σπανάκι, λάδι τρούφας και ωραία σπιτική, γλυκοφάγωτη κέτσαπ και το πληθωρικό Texas, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, καπνιστό τυρί και τηγανητό κρεμμύδι. Το σάντουιτς με κοτόπουλο tikka, χαλούμι, αγγούρι, πιπεριά­ και μια ελαφρά πικάντικη σάλτσα είναι νόστιμο και πραγματικά χορταστικό, αλλά εκείνο με αρνί σούβλας, πίκλες και μαρούλι είναι πολύ ωραία ιδέα με ντόπιο DNA – και απ’ ό,τι είδα κάνει θραύση.

Tι λένε τελικά αυτά τα «Talking Breads»; - εικόνα 2

Συνυπολογίζοντας κι ένα από τα pizza rolls που δοκίμασα, με πεπερόνι, που ομολογουμένως την κάψα δεν τη φοβάται, αλλά και τις τιμές (pizza rolls € 2,30-2,90, μπέργκερ € 3,30-6,40, σάντουιτς € 2,90-3,80), μπορώ να πω ότι πρόκειται για μία από τις πιο καλές ως προς το value for money προτάσεις φαγητού δρόμου που κυκλοφορούν στην Αθήνα­. Για τους γλυκατζήδες, τέλος, υπάρχει κι ένα αμαρτωλό choco psycho burger με μπιφτέκι σοκολάτας γάλακτος, τραγανή πραλίνα, λευκή σοκολάτα και σαντιγί. Κάνει και delivery, οπότε όσοι μένετε στην ευρύτερη ακτίνα του μπορείτε κάλλιστα να το δοκιμάσετε και κατ’ οίκον.

Σπυρίδωνος Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια, 2111839731. Τιμή: € 8-10.

Περισσότερες πληροφορίες

Talking Breads

Σπ. Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.