Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο

Το ινδικό εστιατόριο «Pink Elephant», που ξεκίνησε από το Χαλάνδρι, έχει πλέον κι ένα πιο ευρύχωρο «αδερφάκι» σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Δερβενίων.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο

Το ινδικό εστιατόριο «Pink Elephant», που ξεκίνησε από το Χαλάνδρι, έχει πλέον κι ένα πιο ευρύχωρο «αδερφάκι» σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Δερβενίων.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 1

Κάπου ανάμεσα στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι ένα νεοκλασικό του 1870 –σε σχέδιο του Τσίλερ– έχει φορέσει σάρι. Για τη δεύτερη έδρα του το «Pink Εlephant», που το πρωτογνωρίσαμε πριν από μία επταετία στην οδό Σωκράτους στο Χαλάνδρι, διάλεξε τον ήσυχο πεζόδρομο της Δερβενίων. Μπαίνεις, ανεβαίνεις μερικά σκαλιά και τα μάτια σου χορταίνουν χρώματα. Το δωμάτιο στα αριστερά έχει βαφτεί στα κίτρινα και η συνέχειά του είναι μια κατακόκκινη, κουκλίστικη γωνιά με φλοράλ λεπτομέρειες. Τα άλλα δύο, ένα στα δεξιά κι ένα στο βάθος, προτιμούν αποχρώσεις του πράσινου. Έχοντας επιστρατεύσει υφαντά, μαξιλαράκια, δισδιάστατους και τρισδιάστατους ελέφαντες –σήμα κατατεθέν του μαγαζιού–, βούδες, κρόσσια από χάντρες, καρέκλες, άλλες από πλεξιγκλάς, άλλες ξύλινες ή χάλκινες, το ντεκόρ μπλέκει ινδικά και δυτικά στοιχεία, ενώ παίζει με το φολκλόρ και το μοντέρνο. Όπου να ’ναι θα βγάλει και τραπέζια έξω για να τρως ινδικά με άρωμα αθηναϊκής γειτονιάς.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 2

Ο κατάλογος είναι αρκετά εκτενής –ίσως σου πάρει λίγη ώρα να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσες αποχρώσεις, μιξάζ μπαχαρικών κι επίπεδα κάψας– και οι τιμές πολύ λογικές. Την αρχή κάνουν τραγανά papadam με δύο ντιπ, ένα γλυκό τσάτνεϊ μάνγκο με φρέσκια αίσθηση κι ένα πικάντικο γιαούρτι με μυρωδικά. Και μετά αρχίζει κανονική παρέλαση: samosas λαχανικών, τραγανά τρίγωνα πιτάκια δηλαδή, με καλοκαρυκευμένη γέμιση πατάτας, καρότου και αρακά, ένα πιο ιδιόμορφο saag aloo, ήτοι φύλλα μουστάρδας και σπανάκι μαγειρεμένα με πατάτες και μπαχαρικά, ήπια πικάντικο, sabzi bhaji, ένα πλούσιο κάρι με καρότο, φασολάκια και σπιρτόζικα στικ φρέσκου τζίντζερ...

Αν δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τα καυτερά –οι κόκκινες πιπερίτσες που είναι σταμπαρισμένες δίπλα στα πιάτα του καταλόγου θα σας πλοηγήσουν αρκετά καλά–, αποφύγετε το vindaloo και το mandrasi hot pot και κινηθείτε προς ένα αρωματικό korma, με σαφράν και αμύγδαλα, ή ένα συμπαθητικό nihari, με βάση το μοσχάρι, κάρδαμο, τζίντζερ, κιτρινόριζα και μπόλικο κρεμμύδι, που δένουν σε μια γλυκιά, πυκνή σάλτσα, αλλά και τα μαριναρισμένα ψητά κρέατα τα οποία τσιτσιρίζουν στο μαντέμι την ώρα που φτάνουν στο τραπέζι για να διατηρηθούν ζεστά.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ VS ΚΡΕΑΣ

To sabzi bhaji που έλεγα νωρίτερα και τα murg chana, ρεβίθια μαγειρεμένα με τζίντζερ, κόλιαντρο και garam massala (ένα μυρωδάτο μιξ μπαχαρικών) είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα τους, και δεν είναι τα μόνα: οι χορτοφάγοι στο «Pink Εlephant» έχουν πολλές επιλογές.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 3

Για τους κρεατοφάγους, πέρα από τις μαγειρευτές προτάσεις, υπάρχει και ο παραδοσιακός ινδικός φούρνος tandoor, όπου ψήνονται κοτόπουλο tikka, κλασικό ή αρωματισμένο με δυόσμο, και αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και βότανα.

Περισσότερες πληροφορίες

Pink Elephant

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Pink Elephant DownTown

Δερβενίων 4Α, Εξάρχεια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.