Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του έκτου ­γαστρονομικού event του Symposio at Ark στις 12/4.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του έκτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark στις 12/4.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1
Πολυτελής ο χώρος στο εστιατόριο «Ark» στη Γλυφάδα, με λαμπρή θέα στο Σαρωνικό

Σε απόσταση αναπνοής από την τελική φάση του διαγωνισμού που θα γίνει τον Μάιο στο Μιλάνο για την κατάκτηση του σημαντικού τίτλου S.Pellegrino Young Chef 2018, η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside Restaurant», μία από τους 21 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, παρουσιάζει το αιθέριο μενού της στις 12/4, στο έκτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark που συνδιοργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark».

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2
Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου: «μαγειρεύω όπως θέλω να τρώω»

«Θέλω ένα εστιατόριο να γίνω η μούσα του», είπε η νεαρή σεφ και... κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία της με το όμορφο εστιατόριο της οικογένειας Τζωρτζάκη στον παραθαλάσσιο οικισμό Κουτσουνάρι της Ν. Κρήτης. Η Κωνσταντίνα κέρδισε το στοίχημα, το εστιατόριο πήρε βραβείο κοινού το 2017 στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων και το 2018 Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Η πορεία της μέχρις εδώ δεν ήταν τυχαία. Ο κόσμος της γαστρονομίας την είχε γνωρίσει το 2013 στο εστιατόριο «Ferryman» στην Ελούντα, ως βοηθό του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και τώρα executive chef του «Ark», ο οποίος προέβλεψε τη λαμπρή της πορεία. Μια πορεία που περιλάμβανε το τριάστερο γαλλικό εστιατόριο «L’Auberge de l’Ill», στο Illhaeusern, το «Calypso» του «Elounda Peninsula» δίπλα στον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το ξενοδοχείο «Princess Kyniska Suites» στη Μονεμβασιά και το εστιατόριο «Sun» του «Relux Ios Hotel» στην Ίο.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 3
Στα πιάτα της νεαρής σεφ του «Pelagos Seaside», η μοναστηριακή κουζίνα συναντά την κρητική παράδοση

Το γαστρονομικό στιλ της θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νεωτερικά στοιχεία και γαλλικές τεχνικές. Από πού αντλεί την έμπνευσή της; «Μου αρέσουν οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας και οι ξεχασμένες πρώτες ύλες. Ως “παιδί” του Μπαξεβάνη, μαζεύω μόνη μου το αλάτι, τα βότανα, τα χόρτα. Και λατρεύω τη μοναστηριακή κουζίνα». Ένα τέτοιο πρωτότυπο μοναστηριακό πιάτο, η οσπριάδα με φύτρες ροβίτσας, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά, νεροκάρδαμο και αγουρίδα με λευκό ταραμά περιλαμβάνεται στο μενού που θα απολαύσουμε όσοι βρεθούμε στις 12/4 στο Symposio at Ark.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | «Pelagos Seaside Restaurant» 12/4

To καλωσόρισμα της σεφ
Καρπάτσιο χταποδιού καπνιστό σε μουσελίνα φάβας, με κίτρινο παντζάρι, κρίταμο και ασκορδουλάκους

Ορεκτικό
Οσπριάδα με φύτρες, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά και νεροκάρδαμο, αγουρίδα με λευκό ταραμά

Κυρίως
Μπουργέτο σαλάχι με σταμναγκάθι, βρουβάσταχα και αποξηραμένο αβγοτάραχο

Επιδόρπιο
Μπαβαρουάζ μαστίχας με τραγανό σαραγλί γεμιστό με μήλο και φιστίκι Αιγίνης

€ 40/άτομο

Κρατήσεις online στο
www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"