Ο πολυβραβευμένος Δημήτρης Παμπόρης, executive chef στο ξενοδοχείο «Εkies All Senses Resort» στη Χαλκιδική, μας παρουσιάζει τη «ροκ» και συνάμα βαθιά νόστιμη σύγχρονη ελληνική κουζίνα του εστιατορίου «Bubo» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) στο πέμπτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», στις 29/3. Κλείστε θέση!
Το άστρο του έλαμψε δυνατά το 2014, όταν κατέκτησε το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας με τη δουλειά του στο εστιατόριο «Apocalypsis» του ξενοδοχείου «Patmos Aktis». Σήμερα, έπειτα από μια πορεία στρωμένη με πολλά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και Χρυσούς Σκούφους, ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης έχει αναδείξει το ονειρεμένο εστιατόριο «Bubo» σε ένα από τα καλύτερα της Μακεδονίας και είναι πολλοί αυτοί που ξεκινούν για το ονειρεμένο ξενοδοχείο «Εkies Αll Senses Resort» στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής μόνο για τις μοναδικές δημιουργίες της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας του σεφ. «Σίγουρα μου άρεσε να τρώω. Φαίνεται άλλωστε...» λέει γελώντας. «Εκεί γύρω στο λύκειο άρχισα να το σκέφτομαι πιο πολύ. Έβλεπα τις εκπομπές μαγειρικής και τους σεφ με τους ψηλούς σκούφους. Μου άρεσε η φιγούρα του σεφ, το κύρος του».
Χαρακτηριστικά εργατικός (έως κι εργασιομανής λένε όσοι τον ξέρουν), σπούδαζε μαγειρική και ταυτόχρονα δούλευε χωρίς αμοιβή. «Απέκτησα μεγάλη –μα πολύ μεγάλη– εμπειρία. Και όταν ξεκίνησα πια να κάνω την πρακτική μου, ήμουν ψημένος μάγειρας. Δεν αναρωτιόμουν αν αυτό είναι μαρούλι ή αντίδι». Ως σταθμό στη θητεία του αναγνωρίζει τη δουλειά στην Grecotel (σε Χαλκιδική, Μύκονο, Θεσσαλονίκη), όπου έμαθε την ξενοδοχειακή λειτουργία σε υψηλό πελατειακό και γαστρονομικό επίπεδο. Στο εστιατόριο «Apocalypsis» του ξενοδοχείου «Patmos Aktis», ωστόσο, διαμόρφωσε τη χαρακτηριστική γαστρονομική του ταυτότητα, η οποία τον κατέταξε στους πρωτοπόρους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
«Ροκ» χαρακτηρίζει ο ίδιος τη sui generis κουζίνα του κι εξηγεί: «Θέλω οι άνθρωποι που έρχονται στο “Bubo” να καταλαβαίνουν τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα κάθε πιάτου, χωρίς όμως να στερούνται την πρωτογενή ευχαρίστηση της απόλαυσης ενός νόστιμου φαγητού». Μια τέτοια χαρακτηριστική «ροκ αλά Παμπόρης» δημιουργία είναι και το «φρέσκο σκουμπρί ψημένο σε τρία στάδια», που θα απολαύσουμε στο μενού του event στο πολυτελές «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας – φυσικά με τη συμβολή του executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη και της καλοκουρδισμένης μπριγάδας του.
Δείτε το μενού
SYMPOSIO AT ARK | BUBO 29 Μαρτίου
To καλωσόρισμα του σεφ
Σπανάκι, βασιλικός, φέτα, τραγανό ρύζι και raspberry
Ορεκτικό
Φρέσκο σκουμπρί ψημένο σε τρία στάδια φασόλια γίγαντες miso, γλυκόξινο ραπάνι, αφράτο λάχανο, χλιαρή σάλτσα από λευκά φασόλια
Κυρίως
Αρνάκι γάλακτος φρικασέ αγκινάρες Ιερουσαλήμ, σέσκουλο, αβγολέμονο, καφές
Επιδόρπιο
Χαλβάς σιμιγδαλένιος παρφέ χαλβά, μπισκότο φιστίκι Αιγίνης, εσπεριδοειδή
€ 48/άτομο
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.